Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Slik får du luksusstil på budsjett

RIKMANNSSØNN: Jeremy Strong spiller Kendall Roy, milliardærarving og investor, i HBO-serien «Succession». Foto: Peter Kramer / HBO

«Successions» styrtrike Kendall Roy er den mest luksuriøst kledde karakteren på TV.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Milliardæravinger som Kendall Roy, portrettert av Jeremy Strong i HBO-suksessen «Succession», handler ikke merkevarer som Armani, Louis Vuitton eller Gucci fordi det er flott – men fordi det er dyrt. For de rikeste av de rike handler ikke klærne man går i om å skille seg ut, eller å skaffe seg flere sponsorer på Instagram, det handler bare om makt. Grå kasjmirgenser til prisen av en splitter ny iPhone? Sleng med en i marineblått også, og bare dropp kvitteringen.

Les også: «Succession» er nåtidens rikingversjon av «Game of Thrones»

Selv om motivasjonen bak Kendalls kleskjøp er kritikkverdige, er det ikke til å stikke under stol at resultatet blir godt. Armert med et arsenal av duse grå-, blå- og bruntoner i luksuriøse materialer er den midterste Roy-arvingen blant de best kledde karakterene vi har sett på skjermen på en stund.

Stilen er ikke vanskelig å kopiere, selv uten et familieimperium som dolker deg i ryggen.

rik1

Vest fra Zara. Foto: Produsenten

149,-
Gå til butikk
rik1

Caps fra H&M. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk

En lett vattert boblevest – på engelsk ofte omtalt som en «gilet» – er blant grunnpilarene i rikmannsgarderoben. Bruk den under en dressjakke på vei til kontoret, eller over en hettegenser i helgene. Som rik er det også viktig å kunne skjule seg i folkemengder. En mørk caps i semsket skinn, trukket godt ned i pannen, gir deg anonymitet uten å måtte skorte på luksusen.

rik3

Hettegenser fra Samsøe Samsøe. Foto: Produsenten

799,-
Gå til butikk
rik3

Dress fra SuitSupply. Foto: Produsenten

2999,-
Gå til butikk

En mørk hettegenser er – som nevnt – en trofast makker til lette boblevester. Alt kan imidlertid ikke være sort, prøv derfor en mørkebrun dress i finvevet ull, gjerne i kombinasjon men en sandfarget, høyhalset genser.

rik2

Jakke fra These Glory Days. Foto: Produsenten

1249,-
Gå til butikk
rik2

Sko fra COS. Foto: Produsenten

495,-
Gå til butikk

Når det kommer til yttertøy er det bare å holde det nøytralt. Kendalls foretrukne valg på kalde dager er teknisk yttertøy i duse farger, gjerne over den allerede omtalte boblevesten. Minimalistiske joggesko har blitt en favoritt hos de kolossalt rike. At Kendall Roy i en episode går til innkjøp av «trendy» joggesko fra Lanvin, virker å være et stikk i retning Amazon-sjef Jeff Bezos', som har lagt sin elsk på joggeskoene fra det franske motehuset. Alle kan ikke kjøpe frankrikes fineste – et par langt rimeligere sko fra COS er et godt alternativ.

rik4

Genser fra H&M. Foto: Produsenten

229,-
Gå til butikk
rik4

Solbriller fra Le Specs. Foto: Produsenten

195,-
Gå til butikk

Rikmannsstilen er tuftet på luksuriøse basisplagg. En v-hals-genser i finstrikket merinoull er et godt sted å starte, og hos kjedebutikkene koster det knapt mer enn en sekspakning med halvlitere. Enhver milliardær med respekt for seg selv har også et bredt utvalg av dyre solbriller å velge mellom. Om du er i oppstartfasen, er et par pilotbriller med gyllen innfatning et godt sted å begynne.

Lurer du på noe om denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: