Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Julebord: Tre alternativer til dress

Julebord menn 1

Disse antrekkene passer like bra til både hverdag og fest.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
Julebord menn 1

Skjorte fra Stenströms. Foto: Produsenten

1299,-
Gå til butikk
Julebord menn 1

Jeans fra Simon Miller. Foto: Produsenten

2887,-
Gå til butikk

Med mindre invitasjonen eksplisitt ber om at du går i dress, er det ingenting galt med å kle seg mindre formelt på julebord, firmafest, eller hva du enn måtte finne på å kalle det. Dersom du vanligvis går i dress på jobb, er dette en ypperlig mulighet til å vise kollegene at du kan noe mer enn å finne en jakke og bukse i samme farge.

MANN

Slik pusser du skoene dine

Det er imidlertid et par ting man bør ha i bakhodet. Det er ikke bare å slenge på seg sine mest utvaskede jeans, og tro at det passerer som «business casual». Dersom man velger noe annet enn dress, bør plaggene man velger være pene i snittet, og gi et inntrykk av at de er valgt spesielt for denne anledningen. Med andre ord forkaster vi alt med flekker, rifter, manglende knapper, løse tråder, eller andre tegn på jevnlig bruk og slitasje.

MinMote har valgt ut tre antrekk som er formelle nok til julebordsmiddagen, og enkle nok til at du tør å feste i dem til langt ut i vinternatten.

Julebord menn 1

Skjorte fra Stenströms. Foto: Produsenten

1299,-
Gå til butikk
Julebord menn 1

Jeans fra Simon Miller. Foto: Produsenten

2887,-
Gå til butikk

Luksuriøse basisplagg

Mange har både blå skjorte og svarte jeans i skapet, men neppe så velgjorte som disse. Svenske Stenströms har lenge laget noen av våre favorittskjorter, og passformer er perfekt for slanke, høye nordmenn. Skjortekragen er litt bredere enn på skjortene du normalt finner på kjøpesenteret, noe som gir skjorten et mer formelt uttrykk. Passformen er smal, uten å virke stram, noe som både gir en fin silhuett, og sørger for at skjorten ikke står som en ballong opp av bukselinningen.

MANN

Sjekk ministerens gallaantrekk

Simon Miller kombinerer amerikanske jeans-tradisjoner med japanske råvarer, noe som resulterer i både solide og stilige bukser. Modellen vist over er laget i tykk, sort rådenim, helt uten stretch. Dette gjør buksene stivere, men samtidig mer elegante. I tillegg sitter de høyt nok på livet til at man enkelt får stappet skjorten på plass.

Gjør antrekket komplett med svarte sokker og svarte skinnsko – eventuelt kamelfargede boots i semsket skinn (vi tar ikke ansvar for vannskader).

Julebord menn 2

Cardigan fra Tommy Hilfiger. Foto: Produsenten

1995,-
Gå til butikk
Julebord menn 2

Bukser fra SuitSupply. Foto: Produsenten

1349,-
Gå til butikk

Halvveis til dress

Selv om du ikke skal gå i dress, betyr ikke det at du ikke kan bruke buksene. Et par grå bukser i tynn ull står seg på egenhånd.

MANN

Slik rocker du den gylne trusen

En finstrikket cardigan er et godt alternativ til dressjakken, og kan brukes til skjorte og slips, eller en enkel, hvit T-skjorte.

Fullfør antrekket med svarte skinnsko, og husk at sokkene skal matche buksen – ikke skoene. Eventuelt kan du innføre litt lekenhet ved å velge et par sokker i en knallfarge som rød eller lyseblå.

Julebord menn 3

Genser fra H&M. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
Julebord menn 3

Bukse fra Samsøe & Samsøe. Foto: Produsenten

870,-
Gå til butikk

Trendy

I sjiktet mellom dressbukse og jeans finner vi de tynne bomullsbuksene, ofte omtalt som chinos. Dersom du tar deg tid til å stryke ut krøller og folder, er det ingenting galt i å bruke disse på julebord. Nå i julen ville vi holdt oss til mørkeblått eller sort, da klassiske beige chinos bærer et preg av sommerfest – i tillegg til at de lett får flekker.

Selv om chinos godt kan kombineres med en dressjakke – i en kontrastfarge, vel å merke – er det for oss mer nærliggende å bruke disse til en finstrikket genser, gjerne med høy hals.

Dersom julebordet holdes på et hipt og trendy sted, der drinkmenyen er lengre enn sjefens tale, kan du godt bruke et par stilrene joggesko i skinn til dette antrekket. Om du ikke tar sjansen på å komme «underdressed», står det like fint til et par klassiske, svarte dressko.

Hva er kleskoden på ditt julebord? Bruk kommentarfeltet, eller finn oss på Instagram som @minmote_no!

Publisert:

Finn mer innhold om: