Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Julebord: Tre alternativer til dress

Disse antrekkene passer like bra til både hverdag og fest.

Julebord menn 1

Skjorte fra Stenströms. Foto: Produsenten

Julebord menn 1

Jeans fra Simon Miller. Foto: Produsenten

Med mindre invitasjonen eksplisitt ber om at du går i dress, er det ingenting galt med å kle seg mindre formelt på julebord, firmafest, eller hva du enn måtte finne på å kalle det. Dersom du vanligvis går i dress på jobb, er dette en ypperlig mulighet til å vise kollegene at du kan noe mer enn å finne en jakke og bukse i samme farge.

Det er imidlertid et par ting man bør ha i bakhodet. Det er ikke bare å slenge på seg sine mest utvaskede jeans, og tro at det passerer som «business casual». Dersom man velger noe annet enn dress, bør plaggene man velger være pene i snittet, og gi et inntrykk av at de er valgt spesielt for denne anledningen. Med andre ord forkaster vi alt med flekker, rifter, manglende knapper, løse tråder, eller andre tegn på jevnlig bruk og slitasje.

MinMote har valgt ut tre antrekk som er formelle nok til julebordsmiddagen, og enkle nok til at du tør å feste i dem til langt ut i vinternatten.

Julebord menn 1

Skjorte fra Stenströms. Foto: Produsenten

Julebord menn 1

Jeans fra Simon Miller. Foto: Produsenten

Luksuriøse basisplagg

Mange har både blå skjorte og svarte jeans i skapet, men neppe så velgjorte som disse. Svenske Stenströms har lenge laget noen av våre favorittskjorter, og passformer er perfekt for slanke, høye nordmenn. Skjortekragen er litt bredere enn på skjortene du normalt finner på kjøpesenteret, noe som gir skjorten et mer formelt uttrykk. Passformen er smal, uten å virke stram, noe som både gir en fin silhuett, og sørger for at skjorten ikke står som en ballong opp av bukselinningen.

Simon Miller kombinerer amerikanske jeans-tradisjoner med japanske råvarer, noe som resulterer i både solide og stilige bukser. Modellen vist over er laget i tykk, sort rådenim, helt uten stretch. Dette gjør buksene stivere, men samtidig mer elegante. I tillegg sitter de høyt nok på livet til at man enkelt får stappet skjorten på plass.

Gjør antrekket komplett med svarte sokker og svarte skinnsko – eventuelt kamelfargede boots i semsket skinn (vi tar ikke ansvar for vannskader).

Julebord menn 2

Cardigan fra Tommy Hilfiger. Foto: Produsenten

Julebord menn 2

Bukser fra SuitSupply. Foto: Produsenten

Halvveis til dress

Selv om du ikke skal gå i dress, betyr ikke det at du ikke kan bruke buksene. Et par grå bukser i tynn ull står seg på egenhånd.

En finstrikket cardigan er et godt alternativ til dressjakken, og kan brukes til skjorte og slips, eller en enkel, hvit T-skjorte.

Fullfør antrekket med svarte skinnsko, og husk at sokkene skal matche buksen – ikke skoene. Eventuelt kan du innføre litt lekenhet ved å velge et par sokker i en knallfarge som rød eller lyseblå.

Julebord menn 3

Genser fra H&M. Foto: Produsenten

Julebord menn 3

Bukse fra Samsøe & Samsøe. Foto: Produsenten

Trendy

I sjiktet mellom dressbukse og jeans finner vi de tynne bomullsbuksene, ofte omtalt som chinos. Dersom du tar deg tid til å stryke ut krøller og folder, er det ingenting galt i å bruke disse på julebord. Nå i julen ville vi holdt oss til mørkeblått eller sort, da klassiske beige chinos bærer et preg av sommerfest – i tillegg til at de lett får flekker.

Selv om chinos godt kan kombineres med en dressjakke – i en kontrastfarge, vel å merke – er det for oss mer nærliggende å bruke disse til en finstrikket genser, gjerne med høy hals.

Dersom julebordet holdes på et hipt og trendy sted, der drinkmenyen er lengre enn sjefens tale, kan du godt bruke et par stilrene joggesko i skinn til dette antrekket. Om du ikke tar sjansen på å komme «underdressed», står det like fint til et par klassiske, svarte dressko.

Hva er kleskoden på ditt julebord? Bruk kommentarfeltet, eller finn oss på Instagram som @minmote_no!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?