Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Fire fine dressko under tusenlappen

Sko topp

Du trenger ikke sprenge banken for å se ut som en million.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
Sko topp

Skinnsko fra Vagabond. Foto: Produsenten

Sko topp

Skinnsko fra Zara. Foto: Produsenten

Sko topp

Skinnsko fra H&M. Foto: Produsenten

Med mai kommer vårens dress-sesong krypende, med både nasjonaldagen, skoleavslutninger og jobbfester. De fleste har opplevd at penskoene ikke er hva de engang var da man henter de ut fra bakerst i skapet – fortsatt sølete etter julebord og nyttårsfeiring.

Eksperter mener: Menn! Dropp knallfarget undertøy

Det trenger imidlertid ikke å koste skjorta å skaffe seg et par nye pensko på kort varsel. MinMote har valgt ut fire billige par som fungerer ypperlig til vårens dresskledde hurlumhei.

Dobbelspente sko

Det engelskmennene kaller«double monkstraps» har lenge vært en favoritt blant menn som foretrekker en tradisjonsrik stil. Med en solid gummisåle tåler denne modellen en vanndam eller to, og siden den er laget i lær kan du lett friske opp igjen fargen med vanlig skokrem og et kvarters håndarbeid. Sort er en anvendelig farge, og passer godt til både grå og blå dress.

Sko1

Skinnsko fra Vagabond. Foto: Produsenten

999,-
Gå til butikk
Sko1

Skinnsko fra Zara. Foto: Produsenten

999,-
Gå til butikk

Billig-Berluti

Franske Berluti lager noen av verdens vakreste sko, og er spesielt kjent for sine såkalte «wholecuts» – sko som er laget i ett stykke skinn. Disse brune skoene fra Zara holder riktignok ikke samme kvalitet, men man kan kjenne igjen det enkle uttrykket. Så lenge du lar den sorte dressen henge i skapet kan disse skoene brukes til alt, og siden de er laget i lær kan du enkelt farge dem mørkere med skokrem om du ønsker det.

Blast from the past: Bollesveisen er tilbake

Sko2

Skinnsko fra H&M. Foto: Produsenten

699,-
Gå til butikk
Sko2

Semskede skinnsko fra Asos. Foto: Produsenten

490,-
Gå til butikk

Lekre detaljer

H&Ms Premium Quality-kolleksjon byr på mange budsjettfavoritter, men det er de klassiske, sorte skinnskoene som virkelig skiller seg ut. Til godt under tusenlappen får du en sko i lær, med moteriktig avrundet tupp, som sitter smalt på foten. Den åpne snøringen gjør skoen litt mindre formell – perfekt til sjampanjefrokost 17. mai.

Sommerlig og lett

Til varme utendørsarrangementer der kleskoden ikke er altfor streng, kan et par semskede mokkasiner være veien å gå – og med prisen på disse har du råd til å eksperimentere. Bruk et par fargerike mokkasiner til en smal dressbukse som er lagt opp til litt over ankelen, for en sommerlig og lett stil. Og dropp sokkene – det finnes andre måter å hindre fotsvette på.

Få gode 17.mai-tips her:

Publisert:

Finn mer innhold om: