Strikkegenser til herre: De beste variantene i butikk nå

Er du på utkikk etter en god og varm genser før vinteren setter inn for fullt, er det én regel som gjelder: Jo tykkere, jo bedre.

strikkegensere toppbilde

Strikkegenser fra H&M, 349 kroner. Foto: Produsenten

strikkegensere toppbilde

Strikkejakke fra Zara, 599 kroner. Foto: Produsenten

For deg som er lei av at bukser blir stadig smalere, gensere skal sitte som sydd til kroppen og at skjortene knuser adamseplet ditt, kommer dette kanskje som en gledelig nyhet: Det er på tide med litt pusterom.

Blant sesongens varmeste og mest behagelige plagg finner vi den klassiske kabelstrikkede genseren – nå i tykkere og mer romslige versjoner. Flere av de største motehusene ruller i disse dager ut modeller i tykke, luksuriøse stoffer, og de store billigkjedene følger etter. Dermed skulle det være mulig for alle å finne sin favoritt.

Klikk på bildene for å se merke og pris!

strikkegensere 3

Strikkegenser fra Mardou&Dean, 2300 kroner. Foto: Produsenten

strikkegensere 3

Strikkegenser fra H&M, 349 kroner. Foto: Produsenten

Den enkleste, og mest folkekjære varianten, er den klassiske kabelstrikkede genseren med avrundet hals. Se etter en modell i en avslappet passform, gjerne med litt ekstra lengde i ryggen. Sleng den over en pen denimskjorte, og du har et antrekk som passer like fint mandag morgen som lørdag kveld.

Velger du en romslig genser bør du imidlertid forsøke å holde underdelen av antrekket relativt smalt. Kombiner gjerne en av disse genserne med et par smale jeans og et par semskede Chelsea-boots.

strikkegensere 2

Cardigan fra Scotch & Soda hos Eastdane.com, 1220 kroner. Foto: Produsenten

strikkegensere 2

Cardigan fra Zara, 599 kroner. Foto: Produsenten

Du forbinder kanskje strikkejakker med røyketerrassen på det lokale gamlehjemmet ditt? Vel, nå er det på tide å få den inn i klesskapet ditt. Strikkejakken er det perfekte plagget de sene høstdagene hvor det fortsatt kan bli varmt midt på dagen, og du trenger å ta av deg ytterjakken. Igjen bør du kombinere genseren med et par smale jeans, og en tettsittende t-skjorte.

Du kan også vurdere å driste deg til å kaste strikkejakken over en enkel tank-top, slik skuespiller Adam Driver gjør i september-utgaven av amerikanske GQ.

strikkegensere 1

Genser fra Etro hos MrPorter.com, 3433 kroner. Foto: Produsenten

strikkegensere 1

Høyhalset strikkegenser fra Suitsupply.com, 1050 kroner. Foto: Produsenten

En trend som virkelig har vært på opptur de to siste årene er den høyhalsede genseren. Tidligere har vi sett tynnere modeller i kasjmir eller bomull, gjerne brukt under dressjakke.

Nå kommer også de tykke, gode kabelstrikkede genserne med kragen som redder deg fra høstens forkjølelse. Disse passer perfekt med en solid jeans i rådenim, men ikke nøl med å bruke også disse under en dress – såfremt det er plass under den perfekt sydde dressjakken din.

Obs! Husk at toll og porto ikke nødvendigvis er inkludert i prisene fra utenlandske nettsider.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?