Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Høstens beste sko til menn

GODE SKOKJØP: Vi har hentet frem noen av høstens beste kupp.

Høsten er her, det blir kaldere og våtere, og vi har tatt en titt på høstens beste fottøy.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Når sommeren vinker farvel er det på tide å putte sandalene i skapet. Den norske høsten kan imidlertid være lunefull. Noen dager gnistrer solen, andre dager bøtter det ned. Derfor har vi funnet et bredt utvalg av sko du kan gå høsten i møte med, fra lette joggesko til skikkelige støvler. Her er våre favoritter.

New Balance 992

New Balance 992

New Balance 992 skal etter sigende ha vært Apple-grunnlegger Steve Jobs' favorittsko. Myten vil ha det til at han til og med var direkte involvert i designet. Uansett om dette stemmer, er dette en stilren joggesko som passer med de fleste antrekk. I tillegg er de en laget i USA, med ekte sømmer istedenfor lim. Skoene er ganske tykke, og holder deg varm til langt ut på høsten.

2900,-hos Farfetch
Gå til butikk
Blundstone Comfort 585

Blundstone Comfort 585

En gjenganger på MinMotes lister over høstsko, med god grunn. «Blunnies» er i utgangspunktet en arbeidssko, og tåler dermed mye juling. Allikevel går de fint til både dressbukser og jeans. Siden skoene er laget i ekte skinn kan de vare i mange år, om du børster og smører dem jevnlig.

1799,-hos Milrab
Gå til butikk
Salomon XA-Pro Fusion Advance

Salomon XA-Pro Fusion Advance

Salomons fritidssko har vært brennhete på markedet i flere år nå. Denne modellen er egentlig designet for løping på sti og i fjellet, men ser like bra ut til et par løse jeans på kontoret. Ikke de mest vanntette, så gå for disse på tørre, solrike høstdager.

1899,-hos Moniker Sport
Gå til butikk
Dr. Martens Adrian

Dr. Martens Adrian

Loafers trenger ikke nødvendigvis være pene og pyntelige, og denne modellen fra Dr. Martens tåler både én og to sølepytter. Skoene er laget i ekte lær, og om du pusser og vedlikeholder dem vil disse bare se bedre og bedre ut med årene. Bruk dem med et par sorte jeans og hvite sokker for en preppy og «rocka» stil.

1795,-hos Zalando
Gå til butikk
Nike ACG Mountain Fly Low

Nike ACG Mountain Fly Low

Et par futuristiske sko fra joggesko-geniene i Nike. ACG står for «all condition gear» og er Nikes satsing på sko og klær som tåler en tur i villmarken. Disse ser imidlertid vel så godt i åpent kontorlandskap, gjerne kombinert med et par mørke cargobukser. Skoene har innebygget refleks, så de passer perfekt for deg som liker å sykle eller gå tur etter mørkets frembrudd.

2049,-hos Nike
Gå til butikk
Asics Gel-Kayano 14

Asics Gel-Kayano 14

Asics Gel-Kayano er en joggesko blant joggesko. Sort, sølv og blått er en fargepalett som går fint med det meste, og kombinert med et par løse jeans er disse midt i motebildet nå. Skoene er imidlertid ganske luftige, så de egner seg ikke på dager hvor regnet laver ned.

1599,-hos Dapper
Gå til butikk
La Sportiva TX5 Low

La Sportiva TX5 Low

Fjellfantene i La Sportiva er kanskje mest kjent for sine klatresko, men denne modellen passer like fint i byen som på fjellet. Gore Tex-membranen og den robuste gummisålen holder deg tørr på føttene. Den dempede fargepaletten er akkurat passe sporty, og passer perfekt til et par mørke jeans eller et par cargobukser.

2595,-hos Zalando
Gå til butikk
Diemme Anatra

Diemme Anatra

Diemmes versjon av en klassisk «duck boot» er som skapt for de kalde, norske månedene. Her blandes Kanye Wests militær-estetikk med et New England Prep-ikon. Se på disse skoene som en Range Rover for føttene dine: De er varme, behagelige og luksuriøse, samtidig som de tar deg tørrskodd gjennom både slaps og gjørme på dårlige hytteveier.

2100,-hos Yme
Gå til butikk
Clarks Wallabees

Clarks Wallabees

En klassiker blant klassikere. Den myke gummisålen er behagelig som et par Birkenstocks, samtidig som det semskede skinnet er robust nok til å tåle en og annen sølepytt. Den enkle silhuetten ser godt ut til et par jeans, men det er ikke noe galt i å bruke disse til et par dressbukser heller.

1545,-hos Zalando
Gå til butikk
Salomon Trail Pro

Salomon Trail Pro

Den perfekte høstsilhuetten fra franske Salomon. Blandingen av tekniske materialer og skinn gir disse en litt mindre sporty look enn andre modeller, men de er vel så kapable om du ønsker å ta turen bort fra asfalten og ut i skogen. De brune detaljene står godt til et par sand- eller olivenfargede chinos, eller et par cordfløyel-bukser når temperaturen synker utover høsten.

2000,-hos Salomon
Gå til butikk
Publisert:

Finn mer innhold om: