Seks rimelige interiør-oppdateringer til studenthybelen

bilde 1

Som student er veien til drømmeleiligheten lang, men selv på studielån er det mulig å sette designpreg på hybelen.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
bilde 1

Trykk fra Allposters. Foto: Produsenten

395,-
Gå til butikk
bilde 1

Kuskinn fra Ikea. Foto: Produsenten

1195,-
Gå til butikk

Som mote, endrer interiørtrender seg med tiden. For mange er et godt hjem å trekke seg tilbake til minst like viktig som et nytt par joggesko, eller dressen som sitter som et skudd. Tidligere i høst fant MinMote de budsjettvennlige stiloppdateringene enhver student kan dra nytte av i klesveien – nå ser vi på de beste oppgraderingene i hjemmet.

Å realisere drømmen om nyoppusset bad, stort kjøkken og «walk in»-garderobe er et kostbart prosjekt, og tilnærmet umulig for den jevne student.

Les også: Trenger garderobeskapet en oppgradering?

Selv om en tur til IKEA er verdt det ene og alene på grunn av kjøttbollene, kan det være fristende å spe på med «det lille ekstra». Vi har funnet seks enkle og rimelige oppdateringer for deg som synes godt design er viktig også utenfor klesskapet.

Vi starter med bildene i toppen av artikkelen:

Første gang man flytter for seg selv kan det være fristende å svi pengene på det mor og far sa nei til: Gigantisk TV, hjemmekinoanlegg, spillkonsoller og store lenestoler. Veggpryd går ofte i glemmeboken, med mindre man smeller opp en filmplakat eller to. Men ta det fra Jay-Z: En ekte mann kjenner sin kunst.

Blant rap-mogulens favoritter er Jean-Michel Basquiat. Maleren inspirert av graffiti og street art står bak flere fargerike verk, og en trykt kopi trenger ikke koste all verden. Heng det over sengen, sofaen, eller en gulvstående kommode, for et fargesprakende innslag i en typisk hvitmalt studenthybel.

Et godt gulvteppe er også en nødvendighet i ethvert hjem. Er du av typen som liker å arrangere fester kan det for bli mye søl, så et persisk teppe til flere tusen kan fort bli en risikabel investering. Et enkelt kuskinn er både slitesterkt og stilig, og blir sannsynligvis med deg til den neste boligen – og alle etter det.

Marmor og ull

bilde 2

Marmorbrett fra Åhléns. Foto: Produsenten

349,-
Gå til butikk
bilde 2

Ullpledd fra Klippan. Foto: Produsenten

529,-
Gå til butikk

For å holde orden på kjøkkenbenken er et enkelt fat i marmor en god løsning. Marmor er veldig i vinden om dagen, og steinplaten fungerer utmerket til å vise frem det beste du har å by på av oljer og krydder – eller til servering av diverse småretter.

Les også: Sjekk motehjemmet til Ganni-innhaver Anett Ringstad

Like anvendelig er et klassisk ullpledd. Sleng det over en hullete sofarygg, eller bruk det som sengeteppe. Et godt tips er å kjøpe alt sengetøy i hvitt, og heller bruke dekorputer og pledd til å spe på med farger. På den måten vil du alltid ha rent sengetøy som matcher, selv om du må slenge putetrekket på vask.

Duftlys og designbøker

bilde 3

Duftlys fra Diptyque. Foto: Produsenten

250,-
Gå til butikk
bilde 3

Palm Angels av Francesco Ragazzi. Foto: Produsenten

300,-
Gå til butikk

For å sette et personlig preg på leiligheten kan et duftlys gjøre underverker. Den maskuline lukten av mørk te passer perfekt til et vorspiel med studiekamerater, og til å dekke over lukten av tomme ølbokser dagen derpå.

Les også: Hater shabby chic - se Henrik Skansens kule motekollektiv

Sist, men ikke minst: Lesestoff. Et par billed- og designbøker på stuebordet er både estetisk pent, og praktisk når gjestene venter i stua mens du lager mat. Se etter bøker i forskjellige størrelser, og stable de opp som en pyramide langs veggen. Billigere og mer praktisk kunst skal du lete lenge etter.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen, eller har du andre tips? Bruk kommentarfeltet, så svarer jeg så godt jeg kan!

Publisert:

Finn mer innhold om: