Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Plaggene som holder deg varm i vinter

varmt under 1

Å ha noe tett mot kroppen fungerer like godt i kalde bygater som på fjellet. Her er plaggene som holder deg varm gjennom vinteren.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
varmt under 1

Stilongs fra Dovre. Foto: Produsenten

279,-
Gå til butikk
varmt under 1

Singlet fra Bread & Boxers. Foto: Produsenten

199,-
Gå til butikk
varmt under 1

Undertrøye i ull fra Pierre Robert. Foto: Produsenten

379,-
Gå til butikk

Høsten bikker snart over i vinter, og ukene der t-skjorte og skinnjakke er nok for å holde varmen er over. Det er imidlertid fortsatt litt tid igjen før gradestokken bikker blått for godt, og tykke ullgensere og store parkaser kan fort bli for varmt de dagene solen titter frem.

Les også: Vinterens fineste jakker for menn

Ditt beste våpen i kampen mot kulden er å bygge lagvis. MinMotes herreredaksjon har funnet frem de beste basisplaggene du kan ha i klesskapet i vinter.

Vi starter med bildene i toppen av artikkelen.

Singleten forbindes ofte med «Kygo-stilen», nordmenn på fylleferie og svette treningsstudioer. Men: En tettsittende, hvit bomullssinglet fungerer perfekt som et varmt lag under en tynn genser eller en dress-skjorte – såfremt skjorten er tykk nok til at singleten ikke skinner igjennom. Den hvite singleten fra Bread & Boxers er myk og behagelig, men tykk nok til å tåle mange runder i vaskemaskinen før den tar merke av det.

Historietime: Hva kom først – trusa eller boksershortsen?

Dersom singleten ikke gjør nytten kan en langermet ulltrøye være veien å gå. Tettsittende undertøy som ulltrøyen fra Pierre Robert er ikke forbeholdt skigåere i nordmarka – det fungerer like godt under en dresskjorte. En helfarget variant uten mønster fungerer også under en kul t-skjorte.

Om du er typen som går i dress på jobb har du sikkert opplevd at tynne bomullsbukser ikke gjør nytten kalde høstmorgener. Et par klassiske stilongs fra norske Dovre holder deg varm på vei til jobb, og puster godt nok til at du ikke blir klam på kontoret.

Artikkelen fortsetter under bildet!

varmt under 2

Bestefartrøye fra H&M. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk
varmt under 2

Lang t-skjorte fra Zara. Foto: Produsenten

279,-
Gå til butikk

Den oppgraderte t-skjorten

Gode alternativer til den klassiske t-skjorten er bestefarstrøyen og den langermede trøyen.

Bestefarstrøyen – henley på engelsk – har mellom to til fem knapper i halsen, men ingen krage. Med et par knapper åpne bidrar bestefarstrøyen ofte til et maskulint uttrykk, og en naturlig v-form på overkroppen. Med en singlet under fungerer denne perfekt som et lag under en skinnjakke de dagene det ikke er altfor kaldt.

Les mer: Her er høstens fineste jakker

For et mer minimalistisk uttrykk er den langermede trøyen perfekt. Finn gjerne en variant med ekstra lengde i livet, og kombiner den med en smal, mørk jeans og en tøff frakk.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: