Stilsikre karakterer - fem TV-serier menn kan la seg inspirere av

SJARMØR: Når du er så bra kledd som Mad Mens Roger Sterling, spilt av John Slattery, kan du komme unna med det meste. Foto: Lionsgate/TVNorge
SJARMØR: Når du er så bra kledd som Mad Mens Roger Sterling, spilt av John Slattery, kan du komme unna med det meste. Foto: Lionsgate/TVNorge

Venter du på finværet, eller unner du deg selv en lat dag på sofaen? Her er fem TV-serier du kan hente verdifulle motetips fra.

For mange byr sommerferien på ypperlige muligheter til å pløye seg gjennom det som finnes av serier, både på TV og på nett - særlig når regner bøtter ned! Og med det kommer muligheten til å hente inspirasjon i klesveien.

Underholdningsbransjen har alltid vært en trendsetter og inspirasjonskilde for moteinteresserte, og sjeldent mer enn nå. Med mindre du fortsatt ikke har sett siste sesong av Game of Thrones (I så fall: Ringbrynje fungerer heller dårlig i norsk dagligliv), bør du vurdere disse TV-seriene:

Foto: HBO Nordic
Foto: HBO Nordic

True Blood

Svenske Alexander Skarsgård er mannen å se opp for her, i tøffe skinnjakker, enkle t-skjorter og svarte jeans. Skarsgårds karakter, Eric Northmans hverdag går stort sett ut på narkotikahandel, nattklubb-drift og, selvfølgelig, å spise andre menneskers hjerter – og han kler seg deretter. Vi tviler på at den blodsugende handlingen i serien hadde vært like fengende i dressbukser og piqué-trøyer.

Foto: USA Network/Getty Images
Foto: USA Network/Getty Images

Suits

Mike Ross og Harvey Specter er et uslåelig advokatpar – også i klesveien. Mike, læregutten, stiller ulastelig antrukket i moderne, smale dresser med enkle slips. Harvey, stjerneadvokaten, kler seg som enhver leder bør gjøre: I markante dresser fra kongen av formelle antrekk, Tom Ford.

Foto: WENN.com/Getty Images
Foto: WENN.com/Getty Images

Keeping up with the Kardashians

Reality-serien om familien Kardashian/Jenner byr på mange høydepunkter, også innen herremote. Kim Kardashians ektemann (og rapper, kunstner, designer, og selvutnevnt sentralbordoperatør hos Gud) Kanye West, har lenge bevist at han kan å kle seg. Det kan også Scott Disick, Kourtney Kardashians kjæreste. Disick er et skoleeksempel på enkel hverdagsstil, ofte sett i luksuriøse joggesko og trendy solbriller – i tillegg til skreddersydde dresser som sitter som et skudd.

Foto: NBC/Getty Images
Foto: NBC/Getty Images

Parks and Recreation

Skuespiller Adam Scott og karakteren Ben Wyatt er omtrent så like i klesveien som det går an å få det. Både på og av skjermen er Scott kjent for sin klassiske amerikanske stil, ofte med utgangspunkt i en mønstrete skjorte og fargerike chinos. Se også opp for Azis Ansari, og hans karakter Tom Haverford. Haverford er mannen som alltid kler seg for neste trinn på karrierestigen, ofte i Ralph Lauren fra topp til tå.

Foto: Lionsgate/TVNorge
Foto: Lionsgate/TVNorge

Mad Men

Om ikke bildet taler for seg selv, kan vi med sikkerhet si at Mad Men er serien som i størst grad har påvirket herremote de siste fem-seks årene. Fra Harry Cranes fargerike blazere, via Don Drapers perfekt skreddersydde, mørke dresser til Roger Sterlings upåklagelige bruk av vest, er dette en stilstudie i hvordan se bra ut på arbeidsplassen. PS! MinMote tar ikke ansvar for et plutselig behov for sigaretter, utroskap, brennevin og lange sovepauser på jobb.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?