Dropp skjegget: Det er på tide å barbere seg

Todd Williamson / Getty Images
Todd Williamson / Getty Images

Tømmerseksuelle buskeskjegg er en døende trend.

Det amerikanske nettstedet Mashable har for vane å erklære trender døde. For et snaut år siden lanserte de begrepet «yuccie» – unge, urbane, kreative – som arvtager til den nå velkjente – og utrydningstruede – «hipsteren». Denne gangen er det helskjegget som står for tur.

Som for å miste vekt i friklatringen mot toppen av behovspyramiden, velger stadig flere unge menn en glattbarbert, strømlinjeformet hverdag. I hvert fall om vi skal tro Jorge Cosano, tidligere markedsføringssjef hos Kiehl's.

– Vi lever i en verden som er post «hipster». «Hipsteren» opponerte mot det etablerte, og gjorde alt for å skille seg fra firmakulturen. Det vi nå ser er at milliumsgenerasjonen jobber i utradisjonelle miljøer, der de kan gå med hva de vil, og uttrykke seg på sin egen måte. At teknologi har blitt så stort har gjort at folk ønsker å fremstå som rene, minimalistiske. Skjegget har ingen plass lenger.

SORRY, SKJEGGPELSER: Hakebarten er på vei ut, skal vi tro Mashable. Foto: Getty Images
SORRY, SKJEGGPELSER: Hakebarten er på vei ut, skal vi tro Mashable. Foto: Getty Images

Men: Tenk deg godt om før du tar en «Danny fra Friends».

Mens den øvre halvdelen av ansiktet ditt har trosset vær og vind, har den nedre halvdelen ligget bekvemt under et mykt teppe av bakteribefestet glitterskjegg. Å synkronisere de to krever mer enn pågangsmot, alkohol og kjærestens Venus.

Gentlemens Quarterly lanserte i mars en seks punkter lang sjekkliste enhver mann med tanker om å fjerne vinterpelsen bør ha kontroll på. Vi gir deg en kjapp oppsummering:

• • • Ta deg god tid, og sørg for å ha det nødvendige utstyret på plass. Du trenger barberskum, en skarp høvel, et håndkle og en god ansiktskrem. Om det virkelig er lengde på skjegget, kommer du langt med en barbermaskin for hånden.

• • • Sørg for at du ikke har noen viktige avtaler de neste dagene. Både kjæresten, sjefen og pannen din trenger et par dager på å slå seg til ro med at haken din er splitter naken. Tredagersskjegget gjør overgangen lettere for alle.

• • • Spør deg selv hva du gir avkall på. Ble du ansatt, matchet dere på Tinder eller får du kjøpt øl utelukkende på grunn av kjakepelsen? Da er det kanskje verdt å holde på det en stund til. I så fall - slik gror du det perfekte skjegget.

Ha det gøy, og ta bilder underveis!

Har du noe å tilføye? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?