Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Vårens kuleste solbriller for menn

MERKEBEVISST: Scott Disick, kjent fra blant annet «Keeping Up With The Kardashians» har lenge vært en av rampelysets best kledde menn. Her avbildet i solbriller fra en av MinMotes favoritter – amerikanske Garrett Leight. Foto: Getty Images
MERKEBEVISST: Scott Disick, kjent fra blant annet «Keeping Up With The Kardashians» har lenge vært en av rampelysets best kledde menn. Her avbildet i solbriller fra en av MinMotes favoritter – amerikanske Garrett Leight. Foto: Getty Images

Klokken er stilt, og vi går solfylte dager i møte. Her er solbrillene vi har mest lyst på i vår.

Solbriller er – som klokker – en perfekt måte å krydre et antrekk på. Ikke bare ser de stilige ut, de tjener også en praktisk funksjon. Nå som våren står for tur, har MinMote gjort et utvalg blant de utallige modellene på markedet i dag, og funnet syv vi helhjertet kan stille oss bak. Det spiller ingen rolle om du går i pingvin- eller kondomdress, eller om du akkurat har fått bonus eller er student på budsjett. Her er noe for alle.

Luksus

solbriller_menn3

Briller fra Garrett Leight. Foto: Produsenten

solbriller_menn3

Briller fra Oliver Peoples. Foto: Produsenten

Lett avrundede briller er for oss den brilleformen som passer flest ansikt, og ingen gjør det bedre enn amerikanske Garrett Leight. Det California-baserte merket er riktignok stivt priset, men til gjengjeld får du et par briller som kan vare deg livet ut – så lenge du ikke setter deg på dem. Med slanke stenger og en tidløs brunfarge er denne modellen like fin til jeans og T-skjorte, som til dress og slips.

Om du vil ha en litt mer særpreget modell, er Gregory Peck fra Oliver Peoples et godt valg. Med gråblå brilleglass skiller disse seg klart ut i mengden. Den krystallklare innfatningen kan virke avskrekkende ved første øyekast, men er til gjengjeld så nøytral at den kan kombineres med tilnærmet ethvert antrekk. Dette er brillene vi hadde gått for til dresskledde sommerbryllup.

Sporty

solbriller_menn2

Briller fra Julbo. Foto: Produsenten

solbriller_menn2

Briller fra Oakley. Foto: Produsenten

Om du er typen som trives best på løpe- eller sykkeltur, eller kanskje i fjellet, er «retro» stikkordet. Klassikeren Julbo Vermont har de siste årene fått nytt liv. Skinnklaffene på reseryggen og i tinningen holder stikkende sol ute på fot- eller skiturer i høyden, og stengene er i tillegg bøyelige, slik at de kan festes trygt bak ørene.

Oakleys «Razor Blades» er en langt «raskere» modell. Den karakteristiske knekken på stengene gjør at solbrillene sitter godt under – eksempelvis – en sykkelhjelm. Dersom du hverken sykler eller løper, er det ingenting i veien for å bruke disse på stranden i sommer – men vi ville valgt noe annet til «bybruk» og pentøy.

Budsjett

solbriller_menn1

Briller fra AJ Morgan. Foto: Produsenten

solbriller_menn1

Briller fra H&M. Foto: Produsenten

solbriller_menn1

Briller fra Zara. Foto: Produsenten

Selv om dyrere solbriller ofte har bedre byggekvalitet og glass, står ikke billigvariantene nødvendigvis noe tilbake rent utseendemessig. Den gylne pilotbrillen fra Asos har klare 70-tallsvibber, og passer perfekt til blå jeans og en hvit T-skjorte – enklere blir det ikke.

«Disco»-varianten med lyseblå glass fra Zara går en hårfin balansegang mellom stilig og harry, men lander akkurat på riktig side. Bruk dem gjerne med en semsket skinnjakke – slengbukse er valgfritt.

Vi anbefaler selvfølgelig alle å ta godt vare på det man kjøper, men dersom du trenger et par solbriller du tør å slenge i hanskerommet, er modellen fra H&M et godt valg. Formen og fargen er ikke ulik det vi tidligere har vist fra Garrett Leight, men prisforskjellen er enorm.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?