Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Vårens kuleste solbriller for menn

MERKEBEVISST: Scott Disick, kjent fra blant annet «Keeping Up With The Kardashians» har lenge vært en av rampelysets best kledde menn. Her avbildet i solbriller fra en av MinMotes favoritter – amerikanske Garrett Leight. Foto: Getty Images

Klokken er stilt, og vi går solfylte dager i møte. Her er solbrillene vi har mest lyst på i vår.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Solbriller er – som klokker – en perfekt måte å krydre et antrekk på. Ikke bare ser de stilige ut, de tjener også en praktisk funksjon. Nå som våren står for tur, har MinMote gjort et utvalg blant de utallige modellene på markedet i dag, og funnet syv vi helhjertet kan stille oss bak. Det spiller ingen rolle om du går i pingvin- eller kondomdress, eller om du akkurat har fått bonus eller er student på budsjett. Her er noe for alle.

TILBEHØR

Kvinnenes solbrilletrender

Luksus

solbriller_menn3

Briller fra Garrett Leight. Foto: Produsenten

3299,-
Gå til butikk
solbriller_menn3

Briller fra Oliver Peoples. Foto: Produsenten

2799,-
Gå til butikk

Lett avrundede briller er for oss den brilleformen som passer flest ansikt, og ingen gjør det bedre enn amerikanske Garrett Leight. Det California-baserte merket er riktignok stivt priset, men til gjengjeld får du et par briller som kan vare deg livet ut – så lenge du ikke setter deg på dem. Med slanke stenger og en tidløs brunfarge er denne modellen like fin til jeans og T-skjorte, som til dress og slips.

MANN

Vårens kuleste herresneakers

Om du vil ha en litt mer særpreget modell, er Gregory Peck fra Oliver Peoples et godt valg. Med gråblå brilleglass skiller disse seg klart ut i mengden. Den krystallklare innfatningen kan virke avskrekkende ved første øyekast, men er til gjengjeld så nøytral at den kan kombineres med tilnærmet ethvert antrekk. Dette er brillene vi hadde gått for til dresskledde sommerbryllup.

Sporty

solbriller_menn2

Briller fra Julbo. Foto: Produsenten

1299,-
Gå til butikk
solbriller_menn2

Briller fra Oakley. Foto: Produsenten

1469,-
Gå til butikk

Om du er typen som trives best på løpe- eller sykkeltur, eller kanskje i fjellet, er «retro» stikkordet. Klassikeren Julbo Vermont har de siste årene fått nytt liv. Skinnklaffene på reseryggen og i tinningen holder stikkende sol ute på fot- eller skiturer i høyden, og stengene er i tillegg bøyelige, slik at de kan festes trygt bak ørene.

trening1
MANN

Det fineste treningstøyet

Oakleys «Razor Blades» er en langt «raskere» modell. Den karakteristiske knekken på stengene gjør at solbrillene sitter godt under – eksempelvis – en sykkelhjelm. Dersom du hverken sykler eller løper, er det ingenting i veien for å bruke disse på stranden i sommer – men vi ville valgt noe annet til «bybruk» og pentøy.

Budsjett

solbriller_menn1

Briller fra AJ Morgan. Foto: Produsenten

209,-
Gå til butikk
solbriller_menn1

Briller fra H&M. Foto: Produsenten

89,-
Gå til butikk
solbriller_menn1

Briller fra Zara. Foto: Produsenten

259,-
Gå til butikk

Selv om dyrere solbriller ofte har bedre byggekvalitet og glass, står ikke billigvariantene nødvendigvis noe tilbake rent utseendemessig. Den gylne pilotbrillen fra Asos har klare 70-tallsvibber, og passer perfekt til blå jeans og en hvit T-skjorte – enklere blir det ikke.

MANN

Kan du moteuttrykkene?

«Disco»-varianten med lyseblå glass fra Zara går en hårfin balansegang mellom stilig og harry, men lander akkurat på riktig side. Bruk dem gjerne med en semsket skinnjakke – slengbukse er valgfritt.

Vi anbefaler selvfølgelig alle å ta godt vare på det man kjøper, men dersom du trenger et par solbriller du tør å slenge i hanskerommet, er modellen fra H&M et godt valg. Formen og fargen er ikke ulik det vi tidligere har vist fra Garrett Leight, men prisforskjellen er enorm.

Publisert:

Finn mer innhold om: