5 moteprofiler: Herretrendene vi har troen på i vår

VÅRENS TRENDJAKKE? Flere av moteprofilene har troen på Varisty-jakken i vår.

Fem fjonge herrer deler sine beste tips til vårens trender.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Med ny sesong følger også nye trender. Men hva er det egentlig som gjelder på motefronten nå?

MinMote har tatt tempen på trendene med fem moteprofiler om hvilke herretrender de har troen på for våren 2022. Og skal man tro moteprofilene er det innslag fra både 70-, 80- og 2000-tallet, samt en helt spesiell jakke som fester posisjonen i motebildet.

Andreas Feet, designer og spaltist hos MinMote, har troen på at den klassiske, britiske stilen vil spre seg.

– Vi har sett en gradvis oppblomstring av en mer «rugged» stil de siste par årene, med vide jeans, Barbour-jakker og Oxford-skjorter, blant annet. Plagg som gjerne resonnerer med det rurale England og Skottland, spesielt. Jeg tror derfor på en fordypning av den britiske stilen, hvor vi vil se et mer avslappet snitt bygget opp av plagg i kordfløyel, lær, oilskin, denim og ull i rike dypere farger, gjerne med et blikk mot 80-tallet, sier han.

MOTEEKSPERT: Andreas Feet skriver spalten «Stilskolen» for MinMote, og er utdannet innen skreddersøm.

Om han skal trekke frem spesielle plagg er det disse som troner på toppen:

– Plagg som utpeker seg denne våren for meg er semsket Valstarino-jakke, vid og high waist denim, og button down Oxford-skjorte, sier Feet.

Fredrik Josefsson, innkjøper hos Yme Universe, troen på at den klassiske Varsity-jakken, som mange kanskje forbinder med klassiske high school-filmer, vil holde seg relevant i motebildet.

– Varsity-jakker kommer vi til å se veldig mye av. Det er også noe jeg kommer til å gå med selv, da jeg lykkes i å få tak i en fra samarbeidet mellom Our Legacy x Stüssy x Denim Tears.

KLÆR

Varsity-jakke: Fra Harvard til hip-hop

Farhad Latif, jobber som innkjøper, og tror at kjønnsnøytrale klær vil bli mer fremtredende også blant mannen i gata.

– Jeg tror at mange menn vil begynne å utfordre stilen sin med litt mer feminine klær, som jeg allerede har begynt å se på sosiale plattformer. Blant annet korte topper og skjørt, sier han.

STILFORBILDE? Formel 1-fører Lewis Hamilton inspirerer mange med sin stil.

– Jeg er og vil alltid være fan av matchende sett. Jeg elsker å gå i cleane looks. Du vil også se meg i sterke farger som skiller meg ut fra mengden!

Ønsker du å følge trender, har Latif troen på disse:

– Store smykker, 70-tallsbukser, Varsity-jakker, sterke farger og vester.

DETALJER: Pynt antrekkene med detaljer som lekre belter og skjerf.

Influencer Rune J’Atoche har troen på flere trender i vår, blant dem den virale Y2K-trenden som henter elementer fra moten på tidlig 2000-tallet.

– Jeg legger også merke til at det er flere merker som har vist plagg uten ermer. Som tank-tops, vester og cutouts. Så dette året kommer til å bli et spennende år for det. Jeg har fått sansen for korte jakker, cargo pants, og vester/tank-tops, sier han og legger til:

– Jeg gleder meg selv til det blir varmere og jeg bare kan ta på meg en singlet og en kardigan igjen.

A post shared by Jaden Smith (@c.syresmith)

Kjetil-André Ward, visual merchandiser og stylist, håper vi skal tilbake i tid når det kommer til vårens trender.

– Jeg har ganske troen på 50-talls looken på menn igjen. Jeg elsker en god og clean look, med for eksempel loafers. Og hvis våren blir god og varm, så håper jeg på å se de klassiske pique-skjortene og dressbukser. Men det blir nok også mye varsity og en mer sporty look denne våren og sommeren også.

LOAFERS: Hva med å teste ut denne skotypen i vår?
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: