Kommentar: Til anklene i idioti

NEDSNØDD: Om du pakker deg inn i boblejakke og skjerf, og fremdeles tror nakne ankler er et smart valg, er det på tide å gå til innkjøp av et speil i full lengde. Illustrasjon: Kenneth Lauveng, VG

Mange regler er til for å brytes. Ikke værgudenes.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

I løpet av mine tre år i MinMote har jeg ofte blitt kritisert for å fremme klesvalg som bryter med konservative tradisjoner. Joggesko til dress? Kjør på! Røde sokker til sort smoking? For all del!

Poenget? En joggesko er fortsatt en sko. Slik sett bryter de med plaggenes form – ikke funksjon. Derfor river selv jeg meg i håret når vi skriver desember, og norske menn fremdeles trasker sokkeløse på vinterføre.

Les også: Slik blir du julebordets best kledde i dress på budsjett

Kommenterer: Spaltist Sverre Norberg-Schulz Hagen.

Det mest frustrerende er hvordan vi nordmenn ellers er fanatikere når det kommer til det å ha rett utstyr. Vi legger tusener i turtøy for all slags vær, og forskjellige ski til jul og påske. Selv når vi drar på fjellet for å drikke importøl i solveggen rettferdiggjør vi en tur innom nærmeste sportsutsalg, for å plukke opp en pakke superundertøy eller to. Fordi, du vet, det er viktig å holde seg varm!

Det kan tilsynelatende virke som vi forstår verdien av å kle seg etter været, ikke etter vettet. Så hvorfor kaster vi vitenskapelig beviste fakta på dør når vi kler oss for hverdagen – for ikke å snakke om fylleslag ut i desembers sene nattetimer?

Ni av ti frostrelaterte skader rammer føtter og hender, stort sett på grunn av for dårlig bekledning, og spesielt i kombinasjon med alkoholinntak.

Tenk på det, neste gang du hutrer i taxikøen. Fryser du på hodet? Du skulle kanskje tatt på deg en lue. Frosne fingre? Prøv et par hansker. Kjenner du ikke tærne dine? Få på deg et par sokker, mann!

Ekspertens beste tips: SLIK SKAL DRESSEN SITTE

Britene snakker om å kle seg smart, og legger uttrykket i sjiktet mellom å kle seg pent, og å kle seg på en måte som fremstår gjennomtenkt. Form følger funksjon, og funksjon følger kontekst. Så joda, jeg kan også trå barføtt i seilersko når julisolen steker. Det er ingenting galt med å velge ballerinasokker til lave joggesko når skolen ringer inn i august. Men om du pakker deg inn i boblejakke og skjerf, og fremdeles tror nakne ankler er et smart valg, er det på tide å gå til innkjøp av et speil i full lengde.

Koldbrann har aldri vært på moten.

Publisert:

Finn mer innhold om: