Jonah Hill er i fyr og flamme

IMPONERER: Jonah Hill og kjæresten Sarah Brady under premieren på storfilmen «Don’t Look Up» – for anledningen iført matchende dresser fra Gucci.
IMPONERER: Jonah Hill og kjæresten Sarah Brady under premieren på storfilmen «Don’t Look Up» – for anledningen iført matchende dresser fra Gucci.Dimitrios Kambouris / AFP, NTB scanpix

«Don’t Look Up»-skuespilleren beviser gang på gang at han er en av Hollywoods best kledde menn.

Desember byr ofte på store filmlanseringer, både fordi publikum har ferie og tid til å gå på kino, og fordi filmene da blir gyldige kandidater til neste års Oscar-utdeling.

En av storfilmene du kan få med deg i romjulen er stjernespekkede «Don’t Look Up», der Leonardo DiCaprio (47) og Jennifer Lawrence (31) spiller astronomer som forsøker å advare verden om en komet på kollisjonskurs med jorden. Med seg har de Meryl Streep (72) som USAs president, og Jonah Hill (38) som hennes stabssjef.

Store lanseringer betyr også store presseturneer for å skape blest rundt filmene. For mange skuespillere innebærer det endeløse opptredener i smoking eller mørke dresser, men ikke for Jonah Hill. Den siste måneden har skuespilleren – som for alvor slo gjennom i «Superbad» i 2007 – imponert oss i fargerike, sommerlige antrekk.

Også i internasjonal motepresse har Hill fått oppmerksomhet for den siste månedens antrekk. Amerikanske GQ skriver at han «beviser hvorfor mange menn ønsker å kle seg som Jonah Hill», og skuespillerens stil har også blitt trukket frem av store publikasjoner som Vogue og The Cut. Her i MinMote har vi tidligere kalt Jonah Hill et stilikon, og det er lite som tyder på at vi kommer til å endre mening med det første.

STJERNECASTING: Jonah Hill, Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio og Adam McKay poserer for kamera under en forhåndsvisning av filmen «Don’t Look Up».
STJERNECASTING: Jonah Hill, Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio og Adam McKay poserer for kamera under en forhåndsvisning av filmen «Don’t Look Up».Tommaso Boddi / Getty Images for Netflix

Allerede 17. november sparket Hill parademarsjen i gang, iført en pastellfarget T-skjorte, matchende bøttehatt, lappede olabukser og en personalisert arbeidsjakke. Legg merke til at han har fått brodert «Jonah» på høyre jakkebryst.

MATCHY MATCHY: Jonah Hill avbildet i Los Angeles, iført matchende genser og shorts i fargerikt batikkmønster.
MATCHY MATCHY: Jonah Hill avbildet i Los Angeles, iført matchende genser og shorts i fargerikt batikkmønster.MEGA / GC Images

En drøy uke senere ble Hill avbildet på et filmsett i Los Angeles, iført både genser, shorts og sokker i batikkmønster, kombinert med joggesko fra Nike designet av nylig avdøde Virgil Abloh.

GUCCI-TWINS: Jonah Hill og Sarah Brady i matchende, lyseblå dresser under premieren på filmen «Don’t Look Up».
GUCCI-TWINS: Jonah Hill og Sarah Brady i matchende, lyseblå dresser under premieren på filmen «Don’t Look Up».Michael Ostuni / Patrick McMullan via Getty Images

Antrekket – eller antrekkene – som har fått mest oppmerksomhet så vi under Hollywood-premieren på «Don’t Look Up» den 5. desember, da Hill og kjæresten stilte i matchende dresser fra Gucci. Dressen er stilig i seg selv, men å gå skjorteløs, med et bustete skjegg og blekede krøller, gjør dette til et antrekk å huske. Kronen på verket er de metalliske slippersene uten hæl.

INSPO: Jonah Hill, her avbildet i New York i forbindelse med innspilling av «The Tonight Show», sammen med kjæresten Sarah Brady.
INSPO: Jonah Hill, her avbildet i New York i forbindelse med innspilling av «The Tonight Show», sammen med kjæresten Sarah Brady.ZapatA / MEGA, NTB scanpix

Det stoppet imidlertid ikke der. Snaut et døgn etter suksessen med de matchende dressene, ga Hill oss nok et antrekk å kopiere neste sommer, i lyse olabukser, svarte chelsea-boots og en blomstrete skjorte fra trendmerket ERL.

Nok en gang gikk Hill for et relativt bart bryst, selv om New York neppe er tropevarmt i desember. Antrekket ble derfor fullført med en lilla topplue fra Sci-Fi Fantasy. Her i Norge må vi hutre oss gjennom mørke og kulde i et halvt års tid, men Jonah Hills lekne stil minner oss på at det kommer varmere tider, og vi vet hvem vi skal se til for inspirasjon når snøen smelter igjen.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?