Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

De beste stylingproduktene for menn

HÅRETE GREIER: Menn i alle aldre bruker hårprodukter for å få frisyren på plass. Vi har valgt ut våre favoritter. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Vi har funnet ti hårprodukter i butikk nå, med alternativer for alle typer hår.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Selv om både forsvaret, bergensrappere og Cezinando forsøker å overbevise norske menn om at man ikke trenger noen form for hårprodukter for å se stilig ut, bruker de fleste menn vi kjenner en type hårvoks eller -pomade for å holde frisyren i sjakk. I tråd med at barbersalonger, barter og skjegg stadig holder seg på moten, har det også sprunget frem en haug med nye produkter. Det spiller ingen rolle om du har kort eller langt hår, om du har krøller eller flatt hår, «business in the front, party in the back» eller «party in the front, business in the back» – det finnes et produkt for alle.

Med så mye å velge mellom, kan det fort bli vanskelig å bestemme seg. Her er et par ting du kan tenke på før du drar kortet.

For langt hår

Har du lengre hår enn at det går an å legge det i en klassisk sideskill, så langt at du nærmer deg «manbun»-tilværelsen, er en matt krem det sikreste valget. En hårkrem har langt mindre hold enn voks og «clay», men sørger for at håret ligger flatt. På den måten slipper du at håret står til alle kanter, som om du konstant kjemper mot statisk elektrisitet.

For mellomlangt hår

Dersom du har hår som er langt nok til at du kan legge det bakover i en sideskill, er en voks eller «clay» med middels hold det beste alternativet. De fleste voksene i denne guiden er av denne typen, men se også opp for om den er blank eller matt. De mykere voksene er ofte et godt valg dersom du skal bruke hjelm eller lue i løpet av dagen, siden de er lette å jobbe med selv etter noen timer.

MANN

Høstens beste herresko på budsjett

Ønsker du en klassisk «Mad Men»-aktig stil er blank veien å gå, mens en matt voks passer bedre om du liker å rufse til håret litt. Dersom du ønsker deg en skikkelig «pompadour» – en voluminøs, 50-tallsaktig sideskill – kan du med fordel bruke en volumspray. Spray litt i håret mens det fremdeles er vått, og bruk en hårføner til å blåse håret på plass. Avslutt med litt voks for å holde løse hår nede.

For kort hår

For de med kort hår – rundt et par centimeter på toppen – er en hard voks et godt alternativ. Bruk en liten mengde, og gni det godt ut i håndflatene for å unngå klumper i håret.

Vi har samlet et knippe av våre favoritter, slik at det skal bli lettere for deg å velge riktig produkt til ditt hår:

voks2

Hårvoks fra Dove. Foto: Produsenten

47,-
Gå til butikk
voks2

Hårvoks fra Imperial. Foto: Produsenten

249,-
Gå til butikk
voks3

Hårvoks fra H&M. Foto: Produsenten

49,-
Gå til butikk
voks3

Volumspray fra H&M. Foto: Produsenten

89,-
Gå til butikk
voks5

Hårvoks fra R+Co. Foto. Produsenten

269,-
Gå til butikk
voks5

Hårvoks fra Bumble and Bumble. Foto: Produsenten

292,-
Gå til butikk
voks4

Hårkrem fra Malin+Goetz. Foto: Produsenten

235,-
Gå til butikk
voks4

Hårkrem fra Kiehl's. Foto: Produsenten

165,-
Gå til butikk
voks1

Hårvoks fra Baxter of California. Foto: Produsenten

239,-
Gå til butikk
voks1

Hårvoks fra Redken. Foto: Produsenten

260,-
Gå til butikk

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: