Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Fire par sko som tåler sludd og regn

Med våren smelter snøen, og gatene fylles av sørpe. Her er fire par sko som tar deg tørrskodd frem til sommeren.

Vårsko 2

Joggesko i skinn fra Nike. Foto: Produsenten

Vårsko 2

Støvler fra Hunter. Foto: Produsenten

Overgangsperiodene når høst blir til vinter og vinter blir til vår kan skape hodebry når man skal velge fottøy. Tunge vinterstøvler holder deg tørr, men kan fort bli for varmt. Lette joggesko lar føttene puste, helt til de drukner i en litt for dyp sølepytt.

Best på budsjett: Fire fine dressko til under tusenlappen

MinMote har funnet fire par sko som treffer midt i krysningspunktet: Solide nok til å tåle både smeltet snø og veisalt – lette nok til å være behagelige når vårsolen bryter gjennom skylaget.

Fothygiene: Slik unngår du fotsvette og vond lukt

Vi begynner med bildene i toppen av artikkelen!

Sportslig og enkelt

Nike Air Force har lenge vært et ikon for alle som er interesserte i gatemote og joggesko. I det siste har skoen blitt oppdatert med en lettere såle, som fjerne noe av den klumpete følelsen. Selv om den nå er tilgjengelig med flere forskjellige overmaterialer, er vi fremdeles tilhengere av den klassiske utførelsen i hvitt skinn. Impregnerer du disse, tåler de fint en gåtur i lett regnvær og våte gater. Tørker du skoene etter bruk holder de seg hvite så lenge du vil.

Vedlikehold: Slik holder du hvite sko hvite

For dagene med heftigere vær, er gummistøvler et utprøvd og ufeilbarlig fottøy. Den lave modellen fra Hunter er perfekt til dager når smeltet snø og slaps fyller gatene. Siden skoene kan knytes opp, kan du enkelt ventilere når du kommer innendørs. Bruk dem til mørke par jeans, eller en sporty cargobukse med strikk i ankelen.

Vårsko 1

Joggesko i skinn fra Tod's. Foto: Produsenten

Vårsko 1

Skinnsko fra Carmina. Foto: Produsenten

Luksuriøst

På samme måte som modellen fra Nike, er joggeskoen i skinn fra Tod's et godt valg på dager med oppholdsvær. Den elegante fargen går like god til jeans som til grå dressbukser, og skinnet lar seg enkelt vedlikeholde. Bruk en mikrofiberklut til å tørke bort salt og vann når du kommer inn, og puss dem jevnlig som du ville gjort med et hvilket som helst par dressko.

Når joggeskoene ikke takler været, og kleskoden ikke tillater et par gummistøvler, er et klassisk par Chelsea-boots et sikkert valg. Vi har lenge vært tilhengere av spanske Carminas smale dressko, og skinnstøvlene fra samme produsent lever opp til alle forventninger om både passform og kvalitet. Så lenge du holder skoene blankpusset er disse formelle nok til full dress med slips eller sløyfe. Bytt ut dressen med sorte jeans og en motorsykkeljakke i skinn, og du har det perfekte antrekket for lunsj på lørdag.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?