Fire sporty sekker til skolestart

PERFEKT FOR PENDLERE: Bytt ut skuldervesken med en god ryggsekk om du planlegger å sykle til jobb eller skole. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Få plass til alt du trenger, og se bra ut i samme slengen.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

En av sommerens virkelige motespørsmål har vært hvorvidt menn kan gå med vesker. Motebevisste menn fra hele verden ble sett med både hånd- og skuldervesker under sommerens moteuker, noe som ikke gikk upåaktet hen hos de store motemagasinene.

Selv om vi ikke har problemer med en god skulderveske, er vi fast bestemt på at ryggsekken er den perfekte løsningen – både for menn og kvinner. For det første slipper du å få vondt i ryggen eller skulderen, for det andre er de langt mer praktiske om du går eller sykler til jobb og skole.

MANN

Utstyret som gir deg lyst til å sykle

Athleisure – hverdagslige klær med sportslig preg – har gått som en farsott i motebildet de siste årene, noe som også har satt sitt preg på denne sesongens ryggsekker. Vi har valgt ut fire sporty varianter som får plass til alt du trenger når hverdagen er tilbake.

Sekk 1

Sekk fra AMI + Eastpak. Foto: Produsenten

1795,-
Gå til butikk
Sekk 1

Sekk fra Master-Piece. Foto: Produsenten

1699,-
Gå til butikk

Sporty samarbeid

At klassiske motehus samarbeider med «streetwear»-designere – tenk Supreme og Louis Vuitton – er stadig vanligere. Vi liker spesielt samarbeidet mellom fransk AMI og ryggsekk-giganten Eastpak. Med en solid glidelås og snøring er sekken både slitesterk og praktisk, mens spreke fargeinnslag gir sekken et ekstra nivå rent utseendemessig.

MANN

Dette trenger du i toalettmappen i sommer

En annen sekk vi har sett mye til de siste årene er varianten som kan rulles sammen i toppen, gjerne for å beskytte innholdet mot regn. Spesielt liker vi den overdimensjonerte karabin-kroken på modellen fra Master-Piece, og den dype grønnfargen treffer midt i blinken i høst.

Sekk 2

Sekk fra Zara. Foto: Produsenten

599,-
Gå til butikk
Sekk 2

Sekk fra Patagonia. Foto: Produsenten

999,-
Gå til butikk

Romslig og rimelig

Spanske Zara har et overraskende stort utvalg av ryggsekker til å være et lavpris-motehus. Vi liker spesielt den sorte ryggsekken som gjør dobbel nytte som bag. Her får du fint plass til ekstra skift om du trener før eller etter jobb, samtidig som du får stropper som sitter godt over skuldrene. Lignende varianter for fullblods sportsmerker kan fort koste det dobbelte.

Et merke som virkelig har fått luft under vingene den siste tiden er Patagonia. Friluftsprodusenten har alltid motstått fristelsen til å la design trumfe funksjon, og kvaliteten er upåklagelig. Om du er på utkikk etter en sporty sekk som vil vare i mange år, er dette et sikkert valg. Om du er av typen som sverger til sorte jeans og t-skjorter, er dette en idiotsikker måte å innføre litt farge i hverdagen på.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn oss på Instagram som @MinMote!

Publisert:

Finn mer innhold om: