Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Vinterguiden: Slik redder du ditt eget skinn

MORGENRUTINE: Ansiktsvask og fuktighetskrem kan være forskjellen på et frisk vinteransikt og tørr hud. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Ikke la vinteren ta knekken på huden. Her er vår guide i tre trinn til hvordan du enkelt og greit holder maska gjennom vintersesongen.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Kald vinterluft er en utfordring for huden. Tørr hud og sprukne lepper kan være resultatet av tørre dager med iskald vind.

Det finnes imidlertid mange gode metoder man kan benytte seg av for bokstavelig talt å redde sitt eget skinn.

Trykk på bildene for å se bildetekst!

Hudpleie menn 1

Ansiktsvask fra Dermalogica hos Gents. Foto: Produsenten

365,-
Gå til butikk
Hudpleie menn 1

Hudkrem med solfaktor fra Kiehl's hos Kicks. Foto: Produsenten

240,-
Gå til butikk

Ansiktet

Eksfoliering er vanligvis bra, og bidrar til å fjerne døde hudceller og annet smuss fra huden. Det sier seg imidlertid selv at det ikke er smart å strippe ansiktet helt ned når kulden biter. La ansiktsskrubben få ligge i fred, og vask heller ansiktet med en fuktighetsgivende ansiktsvask, som den fra Dermalogica i bildet over. Sliter du med urenheter, og føler for å gi ansiktet en heftigere rens, gå for en mild og lett eksfolierende såpe.

Husk også å påføre ansiktet fuktighet etter vask, og ved jevne mellomrom i løpet av døgnet. I tillegg er det viktig å huske på at barbering sliter på huden, så sørg for å være ekstra påpasselig med å tilføre fuktighet etter du har fjernet skjegget. Husk også at ansiktshårene har en funksjon utover å få deg til å passe inn på Grünerløkka – de beskytter også mot kulde.

I vintermånedene er huden tørrere enn vanlig, så sørg for å ha en god krem – eksempelvis Kiehl's Facial Fuel – tilgjengelig på kontoret, eller i skolesekken – det holder ikke bare å smøre seg om morgenen.

Hudpleie menn 2

Håndkrem fra The Body Shop hos Apotek 1. Foto: Produsenten

139,-
Gå til butikk
Hudpleie menn 2

Olje fra Jack Black hos Nordstrom. Foto: Produsenten

264,-
Gå til butikk

Kropp og hender

Det er ikke bare ansiktet som må tåle vintermånedene. Tørr hud ellers på kroppen kan fort begynne å klø, og mange har opplevd at huden på fingertuppene blir både sår og sprukken de dagene du glemmer hanskene inne.

I likhet med ansiktet er det viktig å påføre kroppen fuktighet raskt etter mann har dusjet. En god kroppsolje som Jack Blacks «Epic Moisture» er lett å påføre, og trenger raskt inn i huden uten å bli hverken fet eller glinsende. Med riktig olje kan du i tillegg slå to fluer i én smekk, og bruke den både til å mykne opp skjegg før barbering, og til å tilføre glans til håret. Sjekk imidlertid flasken for å være sikker på hvilke områder den er beregnet på. Et godt tips kan også være å korte ned tiden i dusjen, siden vannet kan bidra til å tørke ut huden.

For sprukne og tørre hender bør man bruke en kraftig håndkrem, som denne fra The Body Shop. Det finnes flere gode kremer på det vanlige markedet, men om man virkelig sliter med hud som flasser av, og såre sprekker, kan det være lurt å spørre en hudlege om tips.

Hudpleie menn 3

Fuktighetskrem fra L'Occitane. Foto: Produsenten

335,-
Gå til butikk
Hudpleie menn 3

Leppepomade fra Baxter of California hos MrPorter. Foto: Produsenten

112,-
Gå til butikk

Leppene

Å bruke leppepomade anses kanskje ikke som det mest mannlige å gjøre, men kan være absolutt nødvendig for å unnså tørre og sprukne lepper.

Flere kremer, som den fra L'Occitane i bildet over, kan gjøre dobbelt arbeid, og fungerer også på leppene, men det er smart å investere i noe som er lett å putte i lommen.

Unngå pomader med mentol eller kamfer. Flere hudeksperter advarer mot disse ingrediensene, da de tørker ut leppene, framfor å tilføre fuktighet. Prøv for eksempel den milde modellen fra amerikanske Baxter of California, som vises i bildet over.

Og hva enn du gjør, motstå fristelsen til å fukte leppene med tungen. Spytt bidrar til å etterlate leppene tørre, og før du vet ord av det har du sprukne lepper som irriterer deg grønn.

PS! Husk at frakt og toll kan forekomme ved kjøp fra utlandet, og at dette ikke er regnet inn i prisen.

Har du andre gode tips, eller spørsmål til denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, så svarer jeg så godt jeg kan!

Publisert: