Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Ti julegaver til den motebevisste mannen

Julegaver til menn 1

Er du på utkikk etter noe enkelt og rimelig å legge under juletreet? Her er ti gaver til den motebevisste kjæresten, broren, sønnen eller bestekompisen.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
Julegaver til menn 1

Strikkelue fra Norse Projects. Foto: Produsenten

440,-
Gå til butikk
Julegaver til menn 1

Hudkrem fra Kiehl's hos Kicks. Foto: Produsenten

170,-
Gå til butikk

De beste julegavene er som regel de du ikke visste at du trengte – det du ikke tenker over å kjøpe på egenhånd.

Kanskje har du en bestekamerat som bruker tusenvis på designersko, men ikke har peiling på hvordan han skal vaske dem? Kanskje har du en sønn som slenger dressjakken over stolen på gutterommet, og lar den ligge til neste jul? Her er ti enkle gaver som hjelper menn å ta vare på seg selv, og klærne sine.

Julegaver til menn 5

Rensesett til sko fra Jason Markk. Foto: Produsenten

125,-
Gå til butikk
Julegaver til menn 5

Skokrem fra Kiwi. Foto: Produsenten

28,-
Gå til butikk

Jason Markks rensesett til sko er et must for «sneakerheads» verden over. Det enkle vaskemiddelet og børsten får joggesko til å fremstå som nye mye lenger enn vanlig, og holder folkefavoritten hvite Converse hvite.

Svart skokrem gjør det samme for skinnsko. Sorte skinnboots og -sko holder deg tørr på beina gjennom vinteren om du behandler dem riktig. Børst bort skitt og støv, og gi dem en ukentlig skopuss – spesielt etter turer på saltede fortau og veier.

Julegaver til menn 2

Krageholdere fra Brooks Brothers. Foto: Produsenten

135,-
Gå til butikk
Julegaver til menn 2

Klokkeskrin fra Santini hos Gullfunn. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk

Lei av krøllete skjortesnipper som ikke holder seg på plass? Har du en skikkelig dresskjorte er sannsynligheten stor for at den har en innsydd lomme til stive krageholdere på baksiden av skjortesnippen. Sørg for å kjøpe en del, for du kommer garantert til å glemme å ta dem ut før du kaster skjorten i vaskemaskinen – dit ting får for sporløst å forsvinne.

Kanskje ga du kjæresten en klokke i bursdagsgave? Kanskje investerte han i et skikkelig armbåndsur da skattepengene kom i sommer? Nå trenger han et sted å oppbevare dem. En klokkeboks sørger for å holde klokkene på plass, og at de holder seg rene og pene. Ikke la kostbare eiendeler til flere tusen ligge å slenge i en skuff!

Julegaver til menn 4

Genserstein fra Dritz. Foto: Produsenten

65,-
Gå til butikk
Julegaver til menn 4

Årsabonnement på magasinet GQ. Foto: Produsenten

415,-
Gå til butikk

Vi kan nesten garantere at uansett hvem du kjøper det til, så har han ikke tenkt på å skaffe seg en genserstein. En genserstein er en skånsom og smart måte å sørge for at fine ullgensere holder seg nuppefrie. Steinen fjerner løse hår, uten å rive og slite i søm og masker. Dersom han ikke eier noen ullgensere kan du alltids slenge med en av høstens fineste varianter, eller han kan bruke steinen til å holde tærne sine myke.

Julen er tiden for å ligge på sofaen med godt lesestoff. Kanskje fikk han et nettbrett til jul, og trenger noe å bruke den til? Flere store internasjonale magasiner tilbyr rimelige avtaler på kombinert nett- og papirabonnement.

Julegaver til menn 3

Slipshenger fra Kleshenger. Foto: Produsenten

82,-
Gå til butikk
Julegaver til menn 3

Kleshenger fra Containerstore. Foto: Produsenten

99,-
Gå til butikk

Man skulle tro at både slips, skjorter og dressjakker klarte seg fint på de skrøpelige stålhengerne du får med fra renseriet – men det finnes bedre alternativer. En slipshenger er et rimelig alternativ for å få orden på slipsparken som har filtrert seg sammen i et nøste bakerst i klesskapet. Store, solide kleshengere i tre sørger for at dressjakkene og skjortene ikke slites i sømmene når de ikke er i bruk, og i tillegg ser de bedre ut enn den klassiske ståltrådvarianten.

Obs! Husk at kjøp fra utenlandske nettbutikker kan medføre både toll- og fraktutgifter. Disse er ikke medregnet i prisen.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, så svarer jeg så godt jeg kan!

Publisert: