Enkelt og ensfarget – 6 av sommerens beste shortser for menn

Sesongens beste shorts for menn får deg stilsikkert gjennom sommeren, både til hverdags og til fest.

Sommershorts for menn 2

KLASSISK: Shorts fra Polo Ralph Lauren hos Ferner Jacobsen, 1100 kroner. Foto: Produsenten

Sommershorts for menn 2

FESTIVALFAVORITTEN: Shorts i denim fra Zara, 399 kroner. Foto: Produsenten

Når kvikksølvet bikker tjue røde kan både jeans og bomullsbukser bli ubehagelig varme – men frykt ikke. Sesongens utvalg av stilrene og enkle kortbukser for menn byr på alternativer som egner seg like godt på kontoret som på svaberget, og er tilgjengelige i alle prisklasser.

Trykk på bildene for å se merke og pris!

En marineblå kortbukse som stopper noen centimeter over kneskålen vil alltid være en sikker vinner. Kombiner den med en kortermet hvit skjorte og kritthvite joggesko for en sommerlig og sprek stil. Dersom du vil pynte opp antrekket kan du slenge på deg en lys blazer og bytte ut joggeskoene med mokkasiner i semsket skinn.

Usikker på hvilke sko du skal velge? Les vår store skoguide for herrer!

Solbleket denim er for alvor på vei tilbake, og den enkleste måten å hive seg på trenden er ved en kortbukse som denne. Kombiner shortsen med en gråmelert, utvasket t-trøye, og knyt en flanellskjorte rundt livet for det perfekt festivalantrekket.

Sommershorts for menn 1

SPREKT MØNSTER: Shorts i kamuflasjemønster fra Beams Plus hos MrPorter, 1406 kroner. Foto: Produsenten

Sommershorts for menn 1

RØFF: Shorts i vasket sort denimstoff fra Selected Homme, 499,95 kroner. Foto: Produsenten

Er du på utkikk etter en råere stil kan du velge deg en variant i sort denimstoff. Så godt som alle kjedebutikkene, samt de eksklusive designerne, fører varianter av denne kortbuksen – og om du ikke vil kjøpe kan du alltids klippe opp en gammel bukse. Rull opp kanten på kortbuksen til omtrent midt på låret, og kombiner den med en utvasket, hvit t-trøye og sorte solbriller.

Dersom du vil leke med mønster kommer man ofte lengst ved å holde det så enkelt som mulig. Det klassiske kamuflasjemønsteret har vært på moten de siste sesongene, og ser ikke ut til å takke for seg med det samme. Pynt opp antrekket med en hvit skjorte og en blå blazer, eller sats enkelt med en sort t-skjorte og hvite, lave tøysko. Dobbeltsjekk med sjefen før du møter opp på jobb i denne.

Sommershorts for menn 3

TIL TRENING: Gråmelert shorts fra H&M, 99 kroner. Foto: Produsenten

Sommershorts for menn 3

SPORTSLIG: Shorts i grå cordfløyel fra Gap, 290 kroner. Foto: Produsenten

Planlegger du en lang dag på stranda kan en kortbukse i gråmelert college-materiale være et smart valg. Kast den på deg med en fargerik singlet og et par sandaler før du setter kursen for bølgene, putt badeshorts og håndkle i bagen – og husk solkrem. Se etter en modell som er relativt smal, uten å sitte tett.

Den mest funksjonelle kortbuksen i sommer er den klassiske «pappashortsen». En klassisk modell med fem lommer er en sikker vinner, men du finner også varianter med sidelommer, borre- og glidelåser. For en moderne stil bør du velge en modell som slutter over knærne, og som følge kroppens naturlige konturer uten å sitte for stramt. Denne shortsen ser godt ut i grå, som vist i denne artikkelen, men du kan også gjøre den livligere ved å velge en kraftig rødfarge, eller en sennepsgul variant. Kombiner den med en mørk piqué-trøye og et flettebelte i brunt skinn for et tidløst og klassisk uttrykk.

Har du tenkt deg på stranda? I denne episoden av Trendguiden forklarer stylist Hedda Skoug hvordan badeshortsen skal sitte:

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?