Plagget som passer alle: Høstens fineste flanellskjorter

Flanellskjorten er det perfekte plagget for kalde morgener og varme ettermiddager.

Skjorte 2

Skjorte fra Gitman Vintage. Foto: Produsenten

Skjorte 2

Skjorte fra Beams Plus. Foto: Produsenten

Flanell er det perfekte materialet for kos å hygge. Enten det brukes til sengetøy, tykke pledd eller skjorter, er det noe lunt og høstlig over de myke, vevde fibrene. Selv om det for en hel generasjon er umulig å skille flanell fra Kurt Cobain og grunge, har flanell en lengre historie blant idrettsmenn og friluftsfolk. Det tykke stoffet varmer godt, og tåler i tillegg nok til at det ikke revner i kontakt med kvister og trær.

Flanellskjorten er perfekt som et varmende lag på kalde høstmorgener, og kan enkelt knytes rundt livet eller pakkes i sekken om det skulle bli for varmt på ettermiddagen.

skjorte 1

Skjorte fra Engineered Garments. Foto: Produsenten

skjorte 1

Skjorte fra Battenwear. Foto: Produsenten

Flanellskjorten er i tillegg et meget allsidig plagg. De tykkeste variantene kan til og med brukes som ytterjakke på tørre dager. En tynnere variant kan brukes både alene og under en genser, eller til dress og skinnstøvler.

Den enkleste måten å få en flanellskjorte til å se bra ut, er til mørke jeans og semskede skinnsko. Bruk den åpent over en hvit eller grå t-skjorte, eller knepp den helt igjen og sleng en skinnjakke over.

Skjorte 3

Skjorte fra Universal Works. Foto: Produsenten

Skjorte 3

Skjorte fra Zara. Foto: Produsenten

I tillegg kommer flanellskjorter i alle prisklasser. For ekte flanell, laget av ull eller høykvalitets bomull og silke, må du riktignok ut med mer enn for imitasjoner i tynnere bomull – selv om mønstre og farger kan være helt like. Se etter modeller med smal passform, og sørg for at knapper og sømmer er solide. Flanellskjorten er ment for hardt arbeid og jevnlig bruk – da må den også tåle det.

Lurer du på noe i forbinelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?