Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Til herre: 10 stilige og solide vintersko

Disse parene tar deg tørrskodd gjennom høsten og vinteren.

boots topp

Se pris og produsent lenger ned i artikkelen. Foto: Produsenten

boots topp

Se pris og produsent lenger ned i artikkelen. Foto: Produsenten

Norsk vinter byr på noen av de tøffeste forholdene du kan sko deg for. I det ene øyeblikket kan det være iskaldt og tørt, i det neste står du til anklene i slaps, strøsand og veisalt.

Første bud, når kulden setter inn, er å tre på seg et par varme sokker – selv om enkelte nordmenn har fått det for seg at ankelsokker er klesskapets svar på helårsdekk. Neste bud er å skaffe seg et skikkelig par med sko. Der sokkenes oppgave er å holde deg varm, er skoenes oppgave å holde deg tørr. Dette kan i hovedsak oppnås på flere måter.

Det første alternativet er sko med en vanntett membran, som oftest Gore-Tex. Disse bør i tillegg impregneres med et vannavstøtende materiale på jevnlig basis. Sko med membran holder deg tørr, men membranen kan ryke etter lang tids bruk, og da er den nær sagt umulig å reparere.

I tillegg finnes sko som bare kan impregneres, for eksempel de klassiske støvlene fra Timberland. Disse har en ytterside av semsket skinn som ikke kan pusses, men med jevnlig rens og impregnering holder deg likevel tørr gjennom hverdagens sølepytter og snødekte fortau.

Aller best er kanskje et par sko i glatt skinn, som kan pusses og settes inn med vannavstøtende oljer, voks og fett. Disse blir ikke like vanntette som et par med membran, men med riktig vedlikehold kan de vare deg livet ut – spesielt om de har såle som kan byttes ut når den begynner å bli nedslitt.

Både sko med membran og sko i ekte skinn kan fort koste fra et par tusenlapper og oppover. Med riktig vedlikehold vil de imidlertid vare i mange år, og spare deg fra å måtte finne nye vintersko vær høst.

Vi har tatt en titt på skoene som finnes i butikk og på nett nå. Her har vi satt sammen en blanding av sko med membran, et par semskede varianter, og luksuriøse par i skinn.

boots1

Sko fra Arc'teryx. Foto: Produsenten

boots1

Sko fra Dr. Martens. Foto: Produsenten

boots2

Sko fra Timberland. Foto: Produsenten

boots2

Sko fra Polo Ralph Lauren. Foto: Produsenten

boots5

Sko fra Diemme. Foto: Produsenten

boots5

Sko fra Common Projects. Foto: Produsenten

boots3

Sko fra These Glory Days. Foto: Produsenten

boots3

Sko fra Sorel. Foto: Produsenten

boots4

Sko fra The North Face. Foto: Produsenten

boots4

Sko fra Suitsupply. Foto: Produsenten

Lurer du på noe om denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?