Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Manneproduktene som redder deg i sommervarmen

Toppbilde grooming 2015

På vinteren slåss vi mot tørr hud og bitende kulde – med sommeren kommer nye utfordringer. Dette er tipsene som kan redde enhver mann fra svette og uren hud i varmen.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
Toppbilde grooming 2015

Se lengre ned i saken for info om pris og merke. Foto: Produsenten

Toppbilde grooming 2015

Se lengre ned i saken for info om pris og merke. Foto: Produsenten

Varmere vær og skyfri himmel er ofte kjærkomment hos oss nordmenn, men når kvikksølvet i gradestokken virkelig begynner å klatre kan det bli en påkjenning på både hud, hår og klær - og mens mange kvinners badehyller er fylt til ranfden av produkter, står det gjerne dårligere til med gutta.

Flere sommertips?Her er sommerens fineste herreplagg

Men her er MinMotes redningsplan: De beste tipsene til hvordan du overlever selv de heteste sommerdagene uten bokstavelig talt å renne bort.

Vi starter fra toppen:

Det enkleste tipset i sommer stjeler du fra søsteren, kjæresten eller datteren din: Tørrsjampo. Etter en halv dag kan panneluggen fort virke både fet og tung, men etter et par spray med tørrsjampoen – varianten i denne saken er beregnet på dem med brunt eller mørkt hår – virker håret friskt og lett igjen. Perfekt for de dagene du har planer rett etter jobb – og ikke rekker innom dusjen hjemme.

Her har du også alt du bør vite om tørrsjampo.

grooming 2 2015

Tørrsjampo fra Batiste. Foto: Produsenten

80,-
Gå til butikk
grooming 2 2015

Ansiktskrem fra Kiehl's. Foto: Produsenten

245,-
Gå til butikk

På vinteren kan ansiktet fort bli tørt, og for å gjør det man kan for å unngå kviser og uren hud må man tilføre fuktighet. På sommeren er luften langt fuktigere, og den tørker ikke ut huden på samme måte. For å unngå fet og uren hud kan det være nødvendig å bruke en hudkrem uten olje, som hindrer at huden fremstår som glinsende.

Les også:Bollesveisen er tilbake

Å holde huden ren er minst like viktig. Et godt tips er derfor alltid å ha med seg en pakke våtservietter i pc-vesken, i treningsbagen, eller i skuffen på kontoret. På den måten er en forfriskende ansiktsvask alltid på en armlengdes avstand, og det tar bare noen sekunder å gi deg selv følelsen av å være ren og frisk.

Les også:Fire hvite bukser du kan bruke hver dag

Grooming 2015

Hudkrem fra Dermalogica. Foto: Produsenten

240,-
Gå til butikk
Grooming 2015

Kroppsvask fra Kiehl's. Foto: Produsenten

155,-
Gå til butikk

Når det kommer til kroppen er det viktigste å skaffe seg en god dusjsåpe. På sommeren trengs ofte noe med litt kraft i – som åpner porene og fjerner død hud. Har du opplevd å få mye kviser på skuldrene i perioder hvor du trener og svette mye? Det samme kan oppstå på sommeren, når selv det å gå ut i bilen setter porene i aksjon.

Velg derfor en lett eksfolierende såpe, som både rengjør huden, og gjør den mer mottakelig for neste trinn.

Etterpå kan du tilføre huden fuktighet. Når det er stekende varmt uter det deilig med en variant som bidrar til at huden føles kjølig og frisk – gjerne en form for aftersun.

grooming 3 2015

Fotspray fra Skoah. Foto: Produsenten

120,-
Gå til butikk
grooming 3 2015

Talkum fra A-Pro. Foto: Produsenten

89,-
Gå til butikk

Svette er – dessverre – ikke forbeholdt armhulene og pannebrasken. Å holde seg tørr under beltestedet kan være en prøvelse i sommervarmen, spesielt om du skal sitte lenge i varme bilseter. En liten dose talkum rundt «ground zero» bidrar til at du holder deg behagelig tørr en god stund. Talkumet fungerer også godt til å holde føttene tørre – men helst i hvite sko.

Les også:Bekjemp svette og vond lukt med disse triksene

Skal du bruke pene skinnsko, eller andre sko der talkumet kan komme til å sette farge, kan det være en idé å prøve en fotspray. Det finnes mange varianter med frisk lukt, som bidrar til at du ikke svetter like mye mellom tærne som du vanligvis ville ha gjort. Om du likevel føler at du kommer til å svette ut skoene kan du vurdere å bruke et par «usynlige» sokker, ofte kalt ballerinasokker.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, så svarer jeg så godt jeg kan!

Publisert:

Finn mer innhold om: