Fire blazere du kan bruke til jeans

Blazeren er et populært valg blant menn som ønsker å pynte seg enkelt for en kveld på byen. Her er noen tips til hvordan du får mest ut av det anvendelige plagget.

Frontbilde blazer

Blazer fra Tiger of Sweden på nelly.com, 3295. Foto: Produsenten

Frontbilde blazer

Jeans fra H&M, 399 kr. Foto: Produsenten

I det store og det hele er det ikke mye forskjell på en dressjakke og en blazer. Den største forskjellen er først og fremst at buksene du har på deg ofte har en annen farge, og at blazeren er kortere i lengden. Det at blazeren ofte står for seg selv gjør imidlertid at modellene ofte har mer fremtredende detaljer, som gullknapper eller kraftige mønstre.

Den store fordelen med en blazer er at den passer til så godt som alt, ikke bare lysebrune bukser og en hvit skjorte. Selv om mange anser plagget som pentøy, kan man fint kombinere det med et hverdagslig plagg som jeans. Det finnes imidlertid noen huskeregler.

Her er tre blazer-antrekk som får deg til å skille deg ut fra mengden – på en god måte.

Et høstlig ytterlag

Blazer og collegegenser

Blazer fra Suitsupply,com, 2431 kroner. Foto: Produsenten

Blazer og collegegenser

Genser fra Arkaiv hos Urban, 499 kroner. Foto: Produsenten

En klassisk marineblå blazer er ryggraden – i det minste en ryggvirvel – i enhver velkledd manns klesskap. Det er enkelt å slenge den på seg med en hvit skjorte og et par lyse bukser, men man kan gjøre så mye mer. Nå som dagene blir kaldere, kan blazeren fungere som et perfekt isolasjonslag på de dagene frostrøyken står om morgenen.

Start med et par mørkeblå jeans og en rutete flanellskjorte – den trenger ikke puttes ned i buksen. Dra en enkel, grå collegegenser over skjorten før du tar på deg blazeren, og vips har du et enkelt og nedtonet antrekk. Til dette antrekket kan du bruke alt fra luksuriøse skinnsko til kraftige vinter-boots – det er opp til deg å se an været før du går ut døra!

Rutete og festklar

blazer og skjorte

Blazer fra Paul Smith hos MrPorter.com, 6307 kroner. Foto: Produsenten

blazer og skjorte

Skjorte fra H&M, 299 kroner. Foto: Produsenten

Dersom du har lyst på et mer pyntet antrekk, uten å havne i kategorien kjedelig, kan en rutete blazer være midt i blinken. Her kan du kombinere med både slips, lommetørkle, for en stil som passer like godt på kontoret som på puben.

Start med et par jeans med en lys vask, uten at de heller over i syrevasket-kategorien. Forsøk deg fram med skjorte og slips-kombinasjoner i samme farge, men forskjellige nyanser. Prøv for eksempel å kombinere en grårutete blazer med en blå og hvit-stripete skjorte, denne gangen puttet ned i buksen, og et mørkeblått strikkeslips – Milano, her kommer vi. Sett prikken over, eller under i-en, med et par brune skinnsko med dobbel spenne, såkalte «monkstraps».

Sjokk-blazeren

blazer og skinnbukse

Blazer fra Asos.com, 717 kroner. Foto: Produsenten

blazer og skinnbukse

Jeans fra Mardou&Dean, 1020 kroner. Foto: Produsenten

Er du på leting etter din indre Kanye West? I så fall kan den fargerike blazeren være noe for deg. Dersom man velger en blazer i en overraskende farge bør man imidlertid sørge for å holde resten av antrekket nøytralt, i hvert fall fargemessig.

For en rocka stil kan du starte med et par blanke, svarte jeans, og en enkelt svart t-skjorte. Topp antrekket med en rød blazer. Velg et par enkle boots for å ankre antrekket, eksempelvis et par svarte Chelsea-boots, eller en helsvart variant fra folkefavoritten Timberland.

Lurer du på noe relatert til denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?