Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Vårens fineste treningstøy for menn

DØRSTOKKMILA: Å komme i gang med treningen krever viljestyrke. Nytt og sprekt treningstøy kan være motivasjonen du trenger. Illustrasjonsfoto: Getty Images

Gi deg selv både form og farge med vårens sprekeste plagg.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Nordmenn liker å holde det enkelt. Å være stilsikker har nærmest blitt synonymt med å kle seg minimalistisk, i sorte bukser, hvite skjorter og ullgensere i femti nyanser av grått. Selv i idretten sverger vi til det enkleste: Landets beste i både fotball og håndball – Rosenborg og Elverum – spiller sine hjemmekamper i sorte kortbukser og hvite trøyer. Det er på tide å innføre litt farge.

sko menn 3
MANN

Vårens kuleste joggesko

I jakten på sommerkroppen tjuealdri har MinMotes saumfart det sprekeste internett har å by på. Her er treningstøyet som gir deg en dytt i ryggen når sofakroken frister mer enn blodsmak i munnen og krampe i leggen.

Trening menn 5

Sko fra Nike. Foto: Produsenten

1900,-
Gå til butikk
Trening menn 5

Sko fra Adidas. Foto: Produsenten

1800,-
Gå til butikk

Fjærlett og fargerikt

Gode sko er utvilsomt din viktigste venn på veien – den fysiske veien, den du skal løpe på. Adidas og Nike er de største på markedet, og begge leverandørene har de siste årene satset hardt på pustende materialer, og å få ned vekten på skoene. Vi er spesielt tilhengere av Nikes klassiske luftsåle, og Adidas populære Boost. Skulle du miste lysten til å løpe, ser disse vel så bra ut til mørke jeans og en hvit trøye.

Trening menn 4

Bukse fra H&M. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk
Trening menn 4

Bukse fra Adidas. Foto: Produsenten

699,-
Gå til butikk

En moderne klassiker

Smale joggebukser har for lengst tatt over for sine posete, gråmelerte forfedre. Her har også de store kjedene kastet seg på, noe som presser prisen ned. Vi liker best modellene med strikk i ankelen og snøring i livet. Disse er like anvendelige som et ytterplagg på vei til trening som de er til vektløfting, en lang flytur eller en skikkelig sofasøndag.

Trening menn 1

Shorts fra Kappa. Foto: Produsenten

475,-
Gå til butikk
Trening menn 1

Shorts fra Reebok. Foto: Produsenten

479,-
Gå til butikk

Kort og godt

Kortbuksene fra Umbro du og resten av småguttelaget fikk utdelt for ti år siden har sannsynligvis gjort sin misjon. Gamle travere som Kappa og Reebok har igjen fått vind i seilene med fargerike plagg med klassiske mønstere. Et godt tips er å velge seg en kortbukse som rekker tre kvart ned på låret – da gjør den dobbelt nytte som badebukse til sommeren.

Trening menn 3

T-skjorte fra Under Armour. Foto: Produsenten

499,-
Gå til butikk
Trening menn 3

T-skjorte fra New Balance. Foto: Produsenten

249,-
Gå til butikk

Teknisk og tettsittende

Om du planlegger lange løpeturer må du tenke over hvor mye du svetter. En klassisk bomullstrøye blir gjennomvåt etter kort tid, og stopper du for en pause blir du fort kald.

Varmere tider: VÅRJAKKEN DU TRENGER I ÅR

En tettsittende treningstrøye i et fukttransporterende materiale tørker mye raskere, både på kroppen og på tørkestativet, og er i tillegg mye mer behagelig mot huden. Velg en tettsittende modell, så slipper du at overflødig stoff gnisser huden både rød og øm.

Trening menn 2

Genser fra Champion. Foto: Produsenten

199,-
Gå til butikk
Trening menn 2

Genser fra H&M. Foto: Produsenten

279,-
Gå til butikk

Hold varmen

Å dra på treningsstudio i kortermet trøye er sjelden en god idé. Selv om skolen skinner når du går ut døren, kan det fort være skygge og kaldt på veien hjem. Er du i tillegg våt av svette tar det ikke lang tid før forkjølelsen banker på døra. Vi liker den evigunge klassikeren fra Champion, som vel så fint kan brukes til olabukser og hvite joggesko i skinn.

Herremote: Trendene vi omfavner i vår

Om du planlegger å løpe, er en langermet trøye med hette god å ha. Husk at tettsittende plagg strekkes og slites med bruk, så styr unna de dyreste modellene – dette er forbruksvare. Merker som H&M produserer fullt brukbare, og stilige, plagg som gjør nytten vel så godt som de klassiske sportsgigantene.

Trening menn 6

Briller fra Oakley. Foto: Produsenten

1599,-
Gå til butikk
Trening menn 6

Klokke fra Apple. Foto: Produsenten

3990,-
Gå til butikk

Trendy teknologi

Om du noen gang har løpt med solen i øynene, eller langs våte, reflekterende veier, forstår du behovet for et godt par solbriller. I sportsverden er Oakleys tekniske glass suverene i kvalitet. Brillene sitter i tillegg behagelig over ørene og nesen, og veier tilnærmet ingen ting.

Solen er her: VÅRENS BESTE SOLBRILLER FOR MENN

Stadig flere følger faste treningsprogram, der alt er planlagt ned til minste hjerteslag. En god treningsklokke hjelper deg å holde styr på puls, innsatsnivå, distanse og andre metrikker du kan være interessert i å følge. Det finnes utallige varianter på markedet, men det faktum at Apples klokke kan sende meldinger, spille musikk og surfe på nettet setter den høyt i kurs hos oss.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: