Shopping i Oslo: De beste klesbutikkene for menn

SHOPPINGPARADIS: Paleet på Karl Johan huser blant annet Yme, en av Oslos beste klesbutikker. Her fra nyåpningen i 2014. Foto: Frode Hansen, VG

Her er butikkene med det beste utvalget, de kuleste merkene og det beste håndverket i Oslo sentrum.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Med mindre du handler på nett, er Oslo mange nordmenns første møte med en skikkelig moteby. Ser man bort fra hovedstaden, Stavanger, Bergen og Trondheim, er utvalget i mange norske byer som oftest redusert til det Varner og H&M finner kjøpesenterplass til.

Foruten giganter som Louis Vuitton, Gucci, Hermés og Burberry – alle med inngang fra Øvre Slottsgate – byr Oslo på et vell av butikker med assortert utvalg fra både inn- og utland. Dette er MinMotes favoritter i hovedstaden.

Sko topp
MANN

Høstens fineste boots for menn

Flykicks

Osloguide_0

Foto: Flykicks Oslo/Instagram

Osloguide_0

Foto: Flykicks Oslo/Instagram

Adresse: Torggata 36

Instagram: flykicks_oslo

Se opp for: Filson, Patagonia, Pendleton, Bleu de Paname, Battenwear

Flykicks er butikken for deg som hadde plakater av Steve McQueen på gutterommet. I det lille mursteinslokalet finner du en skjønn blanding av tykke flanellskjorter, solide skinnsko, tung rådenim og klassisk friluftsbekledning. Betjeningen er hjelpsomme med størrelser og farger, og har ofte noe spennende på lager om du har spesielle ønsker.

MANN

SLIK PUSSER DU SKO

Dapper

Osloguide_5

Foto: Dapper/Instagram

Osloguide_5

Foto: Dapper/Instagram

Adresse: Nordre gate 13

Instagram: dapperoslo

Se opp for: Ursa Major, Brooks

Dapper er syklistenes favoritt, med et bredt utvalg av sykkelseter og -sekker i både skinn, oilskin og tekniske materialer. I tillegg har butikken Norges beste utvalg av barberkremer, høvler, deodoranter og ansiktsvask. Om du ikke er interessert i å handle, er det vel verdt å ta turen innom bare for å lukte på godsakene.

Hunting Lodge

Osloguide_4

Foto: Hunting Lodge/Instagram

Osloguide_4

Foto: Hunting Lodge/Instagram

Adresse: Markveien 58

Instagram: hunting_lodge

Se opp for: Timex, Hestra, Norse Projects, Carhartt WIP

Til tross for et bredt utvalg sko og klær, er tilbehøret det virkelige trekkplasteret hos «Losjen». Her finner du frilufts- og militærinspirerte klokker, skinnhansker i topp kvalitet, og ullsokker som gjør vinteren noe å glede seg til. I tillegg gjemmer det seg ofte perler på salgsstativet, om du er ute etter å gjøre et kupp.

Turutstyr 1
MANN

Høstens fineste friluftsutstyr

Skomaker Dagestad

Osloguide_6

Foto: Skomaker Dagestad/Instagram

Osloguide_6

Foto: Skomaker Dagestad/Instagram

Adresse: Josefines gate 2B

Instagram: skomakerdagestad

Se opp for: Carmina, Paraboot, Heschung, Edward Green

Er du kresen på fottøyet, er dette butikken for deg. Dagestad fører flere av de mest luksuriøse skomerkene i verden, og arrangerer jevnlige visninger med internasjonale skomakere som tar bestilling på skreddersydde sko. I tillegg får du kyndige tips om skopuss og annet vedlikehold fra butikkens engasjerte fagfolk.

Juice

Osloguide_2

Foto: Juice/Instagram

Osloguide_2

Foto: Juice/Instagram

Adresse: Egertorget, Karl Johan

Instagram: thejuice

Se opp for: The North Face, Klättermusen, Descente, Columbia

Selv om trening først og fremst handler om helse, er det ingen skam i å se bra ut mens man svetter. Juice byr på noe av verdens råeste friluftsbekledning, og kombinerer det med lekre drikkeflasker, sporty sekker og trendy yogamatter. Uansett om du skal opp på Store Skagastølstind eller inn på Tre Lykter, er Juice butikken å besøke.

Høyer Eger

Osloguide_3

Foto: Høyer Eger/Instagram

Osloguide_3

Foto: Høyer Eger/Instagram

Adresse: Egertorget, Karl Johan

Instagram: hoyeregerman

Se opp for: Rubinacci, Bontoni, Monclér, Incotex

Høyer Eger kombinerer det beste av to verdener, med avdelingene trend og luksus. I trendavdelingen finner du merker som Alexander Wang, Ann Demeulemeester og Monclér, mens luksusavdelingen byr på dresser, frakker, slips og sko fra klassikere som Rubinacci, Drakes, Bontoni og Caruso. Også her er muligheten for salgskupp store, og det skader ikke at hele kjøpesenter fylles av dufter fra parfymeparadiset Heaven Scent i første etasje.

Skjorte 2
MANN

Høstens fineste flanellskjorter

Yme

Osloguide_1

Foto: Yme Universe/Instagram

Osloguide_1

Foto: Yme Universe/Instagram

Adresse: Karl Johans gate 39

Instagram: ymeuniverse

Se opp for: Chirag Patel, Astrid Smeplass, Lana del Rey

Trendjunkienes soleklare favoritt i Oslo, med merker som Off White og Yeezy på inventarlisten. Yme er kanskje Norges beste sneakerbutikk, og rent ofte står folk i kø for å skaffe seg de heteste nyhetene. I butikkens tredje etasje finner du merker som Valentino, AMI og A.P.C., samt et voldsomt utvalg av bøker og magasiner.

PS: Denne listen er MinMotes subjektive mening. Hvilke butikker er dine favoritter? Bruk kommentarfeltet, eller finn oss på Instagram som @minmote_no!

Publisert:

Finn mer innhold om: