Unngå disse dresstabbene på 17. mai

HUSKELISTE: Det er faktisk et par dresstips du bør huske på for å ta deg best mulig ut på 17. mai. Foto: Getty Images

Skal du gå i dress på 17. mai? Se hvilke feller dressekspertene mener du bør passe deg for.

Sonia Huanca Vold
Publisert:

I dag finner tusenvis av norske menn frem dressen, men detaljene må være på plass om du skal ta deg bra ut i den. Derfor har MinMote spurt to dresseksperter om de viktigste dressreglene det er verdt å merke seg.

Se bunadstipsene i Trendguiden her:

Mannen bak bloggen Mennidress.com, Øystein Holm-Haagensen, forteller at passform er alfa og omega når du velger dress. Og det er ikke bare dressjakken som bør sitte godt - også skjorten må passe perfekt.

GIR RÅD: Moteblogger og politisk rådgiver i ANSA, Øystein Holm-Haagensen. Foto: Privat

– Når du knepper igjen skjorten skal du med litt velvilje klare å få en pekefinger på innsiden. Hvis det er luft rundt fingeren er skjorten for stor, og da vil ikke slipset henge fint. En for trang krage ser heller ikke bra ut, sier han til MinMote.

Bruker du bunad?Disse reglene bør du huske på

Holm-Haagensen mener det er verdt å bruke noen ekstra kroner på en skjorte i god kvalitet. Skjorten må selvsagt strykes før bruk, og ifølge dresseksperten bør du klare dette på egenhånd.

– En ustrøket skjorte er helt krise, og som mann må du kunne stryke skjorten din selv, sier han.

Skobørste og skokrem bør du også ha tilgjengelig. Den blanke finishen får du ved å gni en nylonstrømpe kraftig over skoen.

– Men husk å spørre kjæresten din om et par strømper hun ikke bruker lenger, råder Holm-Haagensen.

Knyt slipset på nytt

Sjefdesigner for dressmerket Julius Caesar, David Strømman Nedal, har tidligere langet ut mot norske menns klesstil, og han er redd for at norske menn vil gå i flere dressfeller på 17. mai.

Slik skal dressen sitte

– Dessverre ser jeg hvert eneste år at norske mannfolk repeterer de samme dresstabbene. Det har blitt noe bedre etter økt fokus på å kle seg godt, men vi har fortsatt en vei og gå, sier han til MinMote.

DRESSEKSPERT: Sjefdesigner for dressmerket Julius Caesar, David Strømman Nedal. Foto: Privat

Nedal mener også at skoene bør pusses og at sokkene bør matche dressbuksen. Selv om det er kjølig ute, bør ikke t-skjorten være synlig under skjorten. Så velger du t-skjorte, må du ha slips.

– En velkleddmann bruker uansett slips, og slipset må selvsagt knytes på nytt. Slipsknuten fra nyttårsaften kan ikke gjenbrukes, sier han.

Velg hvit eller lyseblå skjorte

Fordi man gjerne starter 17. mai-feiringen tidlig, mener Nedal det er viktig ikke å slurve med påkledningen.

– Alt synes på høylys dag, så man må passe på å se velstelt ut!

Når det kommer til fargevalg på dressen mener designeren man bør gå for lysegrått, sort eller mørkeblått. Er du usikker på skjortefarge, er hvitt eller lyseblått gode valg. Sko og belte bør alltid matche.

– Sørg for at skoene har knyting - det ser best ut. Velg halvt avrundet eller halvt spiss tupp, og dropp sko med iøynefallende sømmer eller kraftige såler, sier Nedal.

Han understreker også at du bør prøve på dressen før selve nasjonaldagen.

– Hvis dressen er for vid eller for trang ville jeg vurdert å ha på noe annet. Passform er ekstremt viktig - ingen ser bra ut eller føler seg vel i en for liten dress eller i en stor søppelsekk.

Se flere dresstips i Trendguiden her:

Publisert:

Finn mer innhold om: