Ut på tur: Høstens fineste friluftsutstyr

Turutstyr 1

Nordmenn elsker å være ute, og lite motiverer til lange dager i skogen som nytt og fargerikt friluftsutstyr.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
Turutstyr 1

Jakke fra Patagonia. Foto: Produsenten

1940,-
Gå til butikk
Turutstyr 1

Genser fra The North Face. Foto: Produsenten

1160,-
Gå til butikk

Merker som Patagonia, The North Face og Columbia, alle med sterke bånd til klatring, har for alvor fått fotfeste hos moteinteresserte de siste årene. I likhet med merker som Stone Island har spesielt førstnevnte blitt en favoritt blant trendy bergensrappere og popkulturelt bevisste DN-journalister.

MANN

Fire sporty sekker til skolestart

Fordi vi i Skandinavia har ridd en bølge av helsorte antrekk siden de første motebloggerne lærte seg uttrykket minimalisme, er det lett å ønske friluftsmerkenes spreke farger inn i hverdagen. Er du i tillegg glad i turer i skog og mark, har det aldri vært lettere å se bra ut. MinMote har rapellert ned i internetts dypeste bredsprekker, og dratt frem det råeste friluftsutstyret på markedet nå.

Bobler over

Tynne boblejakker er perfekt for kjølige høstdager, og kan fint brukes under en vindtett jakke for ekstra beskyttelse. Patagonias rutete Primaloft-jakke holder deg varm selv i lett regnvær, og finnes i et utall forskjellige farger. Modellen i Primaloft – et syntetisk fyllmateriale – sitter også litt tettere på kroppen enn modellen med dun, og er slik sett bedre til rent sportslige aktiviteter, for eksempel når du sykler til jobben.

Et plagg normalt forbundet med Patagonia er overtrekksgenseren med glidelås eller knapper i halsen. Vi foretrekker imidlertid The North Faces variant, i tykk «bamsefleece» med strikk i livet. Dette er et plagg som gir like mye verdi på en kald dag i fjellheimen, som på en filmkveld i sofaen.

Turutstyr 2

Sko fra Danner. Foto: Produsenten

994,-
Gå til butikk
Turutstyr 2

Sokker fra Stance. Foto: Produsenten

167,-
Gå til butikk

Varm og vanntett

Skal du utenfor opptråkkede stier er et par solide sko nødvendig, og få har like lange tradisjoner som Danner. Modellen Jag ble nylig relansert i ny drakt, med en stilren kombinasjon av vanntett membran og semsket skinn. Foruten å ta deg tørrskodd fra hytte til hytte, går disse fint til mørke jeans og regnjakke en høstdag i byen.

Om du virkelig vil holde deg varm på føttene er ullsokker veien og gå, og få byr på like mange – og fargerike – design som Stance Socks.

Turutstyr 3

Bukse fra Carhartt WIP. Foto: Produsenten

949,-
Gå til butikk
Turutstyr 3

Solbriller fra Julbo. Foto: Produsenten

1299,-
Gå til butikk

Buksene som ikke revner

Selv om de teknisk sett ikke er turbukser, er modellen fra Carhartt et trygt valg på dagsturer i tørt terreng. Buksene er laget i et Ripstop-bomull, hvilket betyr at stoffet er forsterket med et rutenett av sømmer som stopper rifter fra å vokse i størrelse.

På hjul med stil: Utstyret som gir deg lyst til å sykle

Om du virkelig vil hente inspirasjon fra fjellklatrere og polfarere, er Julbo-brillene en sikker vinner. Laget spesielt for områder med sterkt sollys, er disse perfekte for både ski- og fotturer i fjellet.

Turutstyr 4

Kokeapparat fra Jetboil. Foto: Produsenten

749,-
Gå til butikk
Turutstyr 4

Sekk fra Arc-teryx. Foto: Produsenten

1599,-
Gå til butikk

Uten mat og drikke ...

Akkurat som med antrekkene, gjøres det stadig nyvinninger innen portabelt kjøkkenutstyr og andre hjelpemidler som gjør fotturer og camping mer behagelig. Enkelte kokeapparater kan til og med lade mobilen din på energi fra brennende kvister, men vi liker best den enkle modellen fra Jetboil. Den veier nærmest ingenting, og koker en halvliter vann på drøyt to minutter – akkurat nok til at du og turkameratene får dere en varm kopp kaffe før turen går videre.

En god ryggsekk er kanskje det viktigste du kan legge penger i om du planlegger seriøse fotturer. Merker som Arc'teryx og Osprey har lang erfaring med både fjellklatring og turgåing – og kommer i alle regnbuens farger. En sekk på rundt 40 liter holder fint til en dagstur i skogen, og har plass til både kokeapparat, ekstra skift og en sjokoladebit. God tur!

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn oss på Twitter som @minmote!

Publisert:

Finn mer innhold om: