De beste herre-antrekkene fra Gullruten

IMPONERTE: Fridtjof Stensæth Josefsen (foran) og Jakob Schøyen Andersen (høyre) dresskledde på Gullruten i Bergen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Gullruten samler de største kjendisene i Norge. Disse mennene kledde seg best.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Fra sporty sneakers til klassiske skinnsko, og fra smoking til t-skjorte. Kjendis-Norges best kledde menn valgte seg varierte antrekk under «Gullruten» i Bergen, og enkelte kom bedre fra det enn andre. Her er antrekkene vi bet oss merke i.

Alltid godt kledd

ENKELT OG ELEGANT: Journalistene Fredrik Solvang (fra venstre) og Jarle Roheim Håkonsen, her akkompagnert av kollega Nina Owing, valgte seg tradisjonelle antrekk. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Fredrik Solvang har imponert oss med sine klassiske antrekk i Dagsnytt 18-studio – ikke minst fordi han orket å kle seg godt for et program som i hovedsak er tiltenkt radio. Heller ikke i Grieghallen skuffet programlederen, selv om skoene kunne vært et hakk mer formelle. NRK-kollega Jarle Roheim Håkonsen treffer imidlertid blink, med sitt klassiske antrekk og Oxford-sko – altså sko med lukket snøring. Buksen har perfekt lengde, og beltet matcher skoene.

HIT FOR HIT: Fridtjof Stensæth Josefsen (foran) og Jakob Schøyen Andersen (høyre) har skapt musikkmoro på NRK. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

En annen NRK-duo, Fridtjof Stensæth Josefsen og Jakob Schøyen Andersen fra «Hit for hit», imponerte også. Stensæth kunne med fordel valgt et par mørkere sko, men den stripete dressen er midt i blinken. Når dressen er såpass iøynefallende, går det helt fint å droppe både slips og sløyfe. Andersen gikk for det ultra-trygge i klassisk, sort smoking, men passformen var utvilsomt kveldens beste.

Sporty

TRENDY: Gisle A. Gjevestad Agledahl stilte i matchende bukse og jakke, sammen med programleder Line Elvsåshagen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Gisle Agledahl var et friskt pust, med et langt mer sporty antrekk enn flere av sine kolleger. «Jævla Homo»-programlederen viser at det går helt fint å bruke joggesko på fest, og den kinesiske kragen er et trendy touch.

STJERNEKAMP-TRIO: Thomas Felberg (til venstre), Mona B. Riise og Kåre Magnus Bergh. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Thomas Felberg kom kledd som Thomas Felberg, og noe annet hadde vi heller ikke forventet. Kåre Magnus Bergh så imidlertid meget bra ut i sin svarte smoking, spesielt sammenlignet med antrekkene han ellers er å se i, på scenen i «Stjernekamp». Dersom «Gullruten»-antrekket var Berghs egen fortjeneste, kan kostymeavdelingen til NRK med fordel ta seg en ekstra lang sommerferie.

BRILLE-BRØDRE: Erlend Elias (til venstre) og Erik Sæter ankom Grieghallen i matchende solbriller. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Erlend Elias kom også kledd som Thomas Felberg, med skinnende jakke, og det som ser ut til å være bootcut jeans og slangeskinnsstøvler. Vi sier bare: «You do you»!

«Paradise»-Eirik Sæter kler den 70-tallsinspirerte stilen fra livet og opp, men buksene fikk oss til å lure: Er det to mobiler du har i lommene, eller er du bare veldig glad for å se oss?

SVEISEN: Kåre Conradi kombinerte rufsete skjegg og bakoversveis med stilren dress. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kåre Conradi er et godt bevis på at du ikke trenger å barbere deg før en fancy fest. Det rufsete skjegget og det halvveis tamme håret holdes i sjakk av et ellers stramt antrekk. Se og lær!

KOMI-KOMPISER: Einar Tørnquist (til venstre) og Morten Ramm. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Apropos barbering! Einar Tørnquists halvdefinerte bart, og Morten Ramms «scruff» tar brodden av dressjakker og skjortekrager. Kortklipt, lettstelt, «rett ut av sengen»-hår er også i vinden om dagen, og her er begge på ball. Tørnquist kunne med fordel stappet skjorten ned i buksen, men pytt.

FRANSK FINESSE: Eyvind Hellstrøm fullførte – naturlig nok – antrekket med et lett henslengt skjerf. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Vi har sagt det før, og vi sier det nå: Blått og sort fungerer sammen. Eyvind Hellstrøm gjør imidlertid lurt i å gå med skjerf, for vi mistenker at skjorten som skjuler seg bak er av typen som ikke lar seg kombinere med et prikkete lommetørkle.

Klassisk

VELKLEDD: John Brungot stilte i klassisk marineblått, sammen med kona Marte Hovig. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

John Brungot valgte brunt, og gjorde det godt. Dobbeltspente sko er et «swervy» trekk, og sender tankene i retning velkledde italienere på kremfargede vespaer. Bonuspoeng for flott skopuss.

MORGENSTRÅLER: Desta Marie Beeder og Peter Bubresko fra «God morgen Norge». Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Peter Pubresko gikk for den fargerike varianten, men er noen få detaljer fra å få full pott. Skjortekragen er altfor smal, og slipsknuten er slapp og udefinert. I tillegg er det skinnende slipset litt for «Trumpy» for vår smak.

PÅ POST: Jann Post, i en kledelig lys blåfarge, representerte NRK-sporten sammen med Karen-Marie Ellefsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Også Jann Post gikk for en mer fargerik variant, og droppet marineblått til fordel for en lysere nyanse. Antrekket sitter godt, men hadde kanskje sett enda bedre ut med et enkelt, ensfarget slips.

LYST OG LEDIG: Christian Strand, her med Marit Evertsen Grimstad og Pia Rivelsrud, byttet ut skjorten med en enkel t-skjorte. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nok en lys variant. Med svarte sneakers og svarte bukser kan man gjøre det meste, og Christian Strand gjorde det godt med en mønstrete jakke og ensfarget t-skjorte. Et eksempel å lære av til sommerens festligheter.

Enkelt

VETERANER: Thomas Numme og Harald Rønneberg har lang erfaring med røde løpere, og valgte seg matchende antrekk under «Gullruten». Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Thomas og Harald har en årrekke i rampelyset bak seg, og vet hvordan det skal gjøres. Slipsknutene er riktignok så som så, men god passform og lekre skinnsko er ofte mer enn nok.

RAMM I REGNBYEN: Nicolay Ramm, her sammen med samboeren, valgte seg et klassisk antrekk under «Gullruten» i Bergen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

I andre enden av karrierespekteret er NRKs Nicolay Ramm, som nettopp har fått sitt eget show i «Gullrekka». I sort smoking og hvit sløyfe skal det mye til å se dårlig ut, men buksene ser en anelse for lange ut. Vi ville nok også valgt noe annet enn dobbeltspente sko, for eksempel svarte «wholecuts», men Ramm har mange år å lære på.

MED KJÆRESTEN: Truls Svendsen med kjæresten Charlotte under "Gullruten" i Grieghallen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Truls Svendsen ble kveldens eksempel på hva passform kan ha å si. Sort dress kan se vel så stilig ut som noe annet, men med altfor lange bukser, og en litt for romslig jakke, sier antrekket vel så mye «billige begravelsestjenester» som «et glass champagne til, takk» – selv om det ene ikke utelukker det andre.

HALLO, MANN: NRKs Bjørn Johann Rief droppet slipset. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sølvrev blir kanskje å ta litt vel hardt i, men det er noe «playboyesque» ved Bjørn Johann Rief som får oss til å mistenke at han tilbrakte «Gullruten»-nachspielet på en yacht i Puddefjorden.

STRAM SIDESKILL: Skuespiller Tobias Santelmann, her med kjæresten Jennifer Bråthen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Tobias Santelmann var muligens kveldens best kledde, men så skulle det også bare mangle. Ved hans side står Jennifer Bråthen, som har lang fartstid i MinMote. Juks eller ei, Santelmann var upåklagelig antrukket.

Publisert:

Finn mer innhold om: