Her Jonas: Fire «fritidssko» du fint kan bruke til dress

SNEAKY: Jonas Gahr Støre inntar talerstolen på Stortinget iført sorte «fritidssko». Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix
SNEAKY: Jonas Gahr Støre inntar talerstolen på Stortinget iført sorte «fritidssko». Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Jonas Gahr Støre utfordrer etablerte motebegreper.

Den frankofile arbeiderpartilederen troppet torsdag opp i Stortingets spørretime, iknytt stilrene semskede skinnsko med gummisåle.

At Jonas har en forkjærlighet for behagelig fottøy er ikke overraskende – du kommer ikke fra jobben som helseminister fri for miljøskader.

Konfrontert med skovalget, slipper imidlertid Støre en aldri så liten bombe:

– Det er ikke joggesko, det er moderne, sorte fritidssko i sort skinn!

– Jeg ville aldri jogget i dem!

MinMotes herreredaksjon har ofte vært i tvil om hva vi skal kalle hverdagsklassikere som Adidas Stan Smith, Nike Air Force og Converse All Star – sko som per utforming og design ikke egner seg på løpebanen. Vi kan imidlertid ikke argumentere mot logikk: Bruker du ikke skoen til å jogge, er det ikke en joggesko.

Men vi kan forså at Jonas' valg om å bruke nevnte fottøy under Stortingets spørretime vakte oppsikt. Kom igjen mann, lærte du ingenting av Obamas dressflause i fjor?

Vi liker tanken om å ha et ekstra par dressko stående på kontoret i tilfelle anledningen krever det – Stortingets spørretime må sies å være et slikt tilfelle – og det trenger ikke koste skjorta. Om Støres utsagn om at han bare eier to par sorte sko stemmer, er det på tide å investere.

På privaten er vi derimot svorne tilhengere av, eh, fritidssko til dress, spesielt når sommeren nærmer seg. Så, Jonas, her er fire par du fint kan snøre på deg på deg en solskinnsdag i Risbekkveien:

Sko til dress

Common Projects. Foto: Produsenten

Sko til dress

Adidas Stan Smith. Foto: Produsenten

Sko til dress

Vans Slip-On. Foto: Produsenten

Sko til dress

New Balance. Foto: Produsenten

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?