Mote

MinStil: Anders Gran

STILSIKKER: Anders Gran elsker smykker og styler antrekkene sine med dem. Foto: Frode Hansen/VG.

Bergenseren Anders Gran (26) er kjent for sin minimalistiske og gjennomførte stil og sine mange tatoveringer. MinMote har tatt en prat med han om hva som står øverst på ønskelisten og hva som er hans beste tips for å finne sin egen stil.

 • Juni Halseth Stenberg
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Maren Schia, Nnenna Echem og Guri Heli.

Denne gangen har vi snakket med modell og influencer Anders Gran, som bor på Grünerløkka i Oslo. Han trives for øyeblikket godt som modell og influencer, og sier det gir muligheter og en frihet han setter veldig pris på.

Hvordan vil du beskrive din stil?

– Jeg vil nok beskrive min stil som ganske minimalistisk, og veldig preget av 70-tallet til og med tidlig 2000-tallet. Masse denim og skjorter eller crewnecks og boots. Som barn var jeg veldig opptatt av sneakers, men det har falt helt bort. Føler stil er veldig avhengig av personligheten til hver enkelt, og hvordan man bærer seg selv. Jeg kan like alle type stiler, så lenge man «rocker» det.

Hva er nøkkelplagg i din garderobe?

– Nøkkelplagget mitt er bukser. Noen fine jeans eller pants med bra snitt, fall og cut. Det er liksom så mye lettere å finne et godt antrekk når man har noen gode bukser på.

KLÆR

Gore Tex-guide: Slik tar du vare på vanntette klær

Hva er det dyreste du har i garderoben?

– Hmm, det er jeg litt usikker på. Har veldig mye gull og diamanter som garantert er vinneren her. Garderoben min består av 50 prosent billig vintage og 50 prosent dyrere nye plagg. Mitt siste kjøp var i hvert fall en ny frakk fra Marni som er veldig fin.

Hva består din «søndagsuniform» av?

– Vet du hva – min søndagsuniform er tilnærmet lik min hverdagsuniform. Det er litt trist å si, men jeg bruker ikke joggebukser eller lignende. Vet ikke hvorfor, men jeg har bare aldri likt det. Så på en søndag går jeg gjerne bare med noen store jeans og en hettegenser. Sorry.

Hva står øverst på ønskelisten?

– Øverst på ønskelisten ... Hmm ... Jeg er ikke så veldig opptatt med å følge med på nye slipp og den slags. Er mer sånn at jeg kjøper noe fint når jeg finner noe fint, så veldig sjeldent planlagte kjøp. Utenom tilbehør, der er jeg mer planlagt. Ønsker meg en iced-out cuban-lenke, eller en helt iced-out lillefinger-ring.

Hva er viktigst for deg når du kler på deg om morgenen?

– Er litt tvangstanke-preget om morgenen, så må ha på meg rett antall smykker før jeg drar ut døren.

Hva setter du på deg om du har kleskrise?

– Når jeg er i tvil, så går jeg «all black». Klassisk!

Hva kan du aldri få nok av?

– Det er det samme som jenter det. Smykker!

Hva er det kjæreste du har i garderoben?

– Jeg blir veldig lett knyttet til klesplagg, helt uavhengig av den faktiske verdien. Hvis det skjer noe bra, så forbinder jeg de klærne jeg brukte med noe bra. Omvendt også, dessverre. Hvis jeg går mye med et plagg, så er det 100 prosent derfor.

KLÆR

Justin Bieber ute med eget klesmerke.

Hva er dine beste tips for å finne sin egen stil?

– Mine beste tips for å finne sin egen stil høres kanskje litt teit ut, men gå med det du føler deg komfortabel i. Så lenge man føler seg bra, så ser man bra ut. Lifehack!

Hvilken trender har du troen på nå?

– Er som sagt ikke veldig opptatt av trender, men vi liker jo alle å se noe nytt. Noe inspirerende. Liker alle som gjør sin egen ting, jeg. Originalitet blir mer og mer sjeldent.

Hvordan kler du deg på fest?

– Det er så klart litt avhengig av hva type fest det er snakk om, men jeg går ofte kledd helt sort på fest. En god blanding av formelt og uformelt. Komfort er nøkkelen!

Publisert:

Les også

 1. KLÆR

  Hvordan kle seg på fest når det er minusgrader?

 2. NYHETER

  Kofte-cover hylles: – Flaut at det ikke har blitt gjort før

 3. KJENDIS

  Norske Inti Wang på toppliste i Vogue

 4. KLÆR

  Kongen stilte i Moon Boots: – Helt konge!

Relaterte artikler

KJENDIS

MinStil: Pernille Juvodden

KLÆR

MinStil: Marie Murstad

KLÆR

MinStil: Dina Hansen

KJENDIS

MinStil: Linnea Jamessen

KJENDIS

MinStil: Maria Mena

KLÆR

MinStil: Margrethe Gilboe

KJENDIS

MinStil: Cajsa Wessberg