Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Choker for menn: Er dette tidenes verste trend?

Choker

Nei, nei, nei, nei, nei, nei.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
Choker

Halsbånd fra Asos. Foto: Produsenten

120,-
Gå til butikk
Choker

Halsbånd fra Asos. Foto: Produsenten

80,-
Gå til butikk
Choker

Halsbånd fra Asos. Foto: Produsenten

80,-
Gå til butikk
Choker

Halsbånd fra Asos. Foto: Produsenten

80,-
Gå til butikk

Mange sprell i moteverden har fått lov til å passere uten voldsomme reaksjoner. Med forrige tiårs fremvekst av «metroseksualitet», er det ikke lenger noen overraskelse at menn kan være like - om ikke mer - opptatt av mote, stil og velvære som kvinner.

Men når Matt Lauer, programleder for amerikanske The Today Show, tidligere i januar stilte til intervju iført det vi bare kan anta er et halsbånd, skapte det umiddelbart reaksjoner.

untitled link

Såkalte «Chokers» inntok moteverden på nittitallet, popularisert av opprørsjenter som Britney Spears. I fjor brakte kjendiser som Gigi Hadid og Rita Ora tilbehøret tilbake på moten blant jenter.

Da Matt Lauer troppet opp på TV, kneppet opp skjorten og viste frem sin nyeste moteervervelse, våknet imidlertid internett til liv. Flere spøkte med å ringe inn hendelsen som en nødsituasjon, mens andre igjen mente programlederen så ut som en statist på settet til Fifty Shades of Grey.

Lauer er heller ikke den eneste som vil at herrehalsbånd skal slå an. Motegiganten Asos har i det siste inkludert flere modeller i sitt nettsortiment, og motemagasiner verden over omtaler halsbåndet som den heteste trenden i herremote. Vogue var imidlertid kjapt på banen for å påpeke at dette har forekommet på motevisninger i årevis.

Uavhengig av når menn først begynte å bruke halsbånd, er det klart at debatten rundt tilbehøret har tiltatt på nyåret. Uavhengig av når menn først begynte å bruke halsbånd, er det også et faktum at vi menn lenge har hatt et tilbehør som er halsbåndet overlegent. Det kalles et slips.

Publisert:

Finn mer innhold om: