Modellverdenens svar på Justin Bieber: Lucky Blue Smith er ny «it»-gutt

RISING STAR: Lucky Blue Smith tar modellverden med storm, og spåes til å bli «den nye store». Foto: Getty Images

Han blir kalt «the next big thing» i modellbransjen og sammenlignes med Justin Bieber. Har du ikke lagt merke til Lucky Blue Smith (17) enda, er tiden inne nå.

Line Blokhus
Publisert:

Vi kan nevne kvinnelige supermodeller i fleng – Gigi og Bella Hadid, Kate Moss, Kendall Jenner og Cara Delevingne, men det er ytterst få mannlige modeller som i det hele tatt nærmer seg kjendisstatuser på nivå med de kvinnelige modellene. Sammenlignet med kvinnene, får mennene rett og slett ikke spesielt mye oppmerksomhet.

Les også:Høydepunktene fra haute couture-moteuken

Fanskare utenfor motevisninger

For Smith er imidlertid situasjonen en ganske annen. Han ble oppdaget som 12-åring og begynte å ta småjobber med søsknene sine da han var 14 år. Tre år senere har han gått for de store motehusene på Men's Fashion Week i Milano, New York, Paris og London, og jobber for luksusmerker som Tom Ford, Calvin Klein, Tommy Hilfiger og Versace.

Med isblå øyne, kritthvitt (farget) hår og avslappet stil har 17-åringen virkelig tatt bransjen med storm. Ifølge The Guardian flokket mer enn 200 tenåringer til utenfor visningen til det italienske motehuset Etro, under moteshowene for menn i Milano i juni. Alle var der i ens ærend: for å se Smith.

Superkjendis på Instagram

På Instagram får fansen, som per i dag er 1,2 millioner følgere, følge med på 17-åringens hverdagslige sysler.

Sammenlignet med Justin Bieber, som har nesten 33 millioner følgere på det sosiale mediet, er Smiths fanskare beskjeden. Om en derimot sammenligner med de mest-tjenende mannlige modellene i bransjen, Sean O’Pry og David Gandy, er Smith som superkjendis å beregne: Både O'Pry og Gandy har mindre enn 400.000 følgere hver.

Les også:Cara Delevingne har brutt med modellbyrå

Ikke typisk Hollywood-stjerne

En faktor som mest sannsynlig er avgjørende for Smiths popularitet, er at han bruker mye tid på å pleie forholdet til fansen, og han stopper gjerne opp for å ta bilder eller signere autografer.

Til The Guardian forklarer Smiths agent, Mimi Yapor, strategien slik:

- Han gjør ting på den gamle måten, slik som Elvis Presley. Han ønsker å være mye mer tilgjengelig enn den typiske Hollywood-stjernen. Hans fans har gitt ham denne suksessen, så han er snill og gir tilbake, uttaler hun.

Modell-familie

Den amerikanske 17-åringen kommer fra Utah i USA, og har vokst opp i en kristen mormoner-familie.

Les også:De villeste snublene på catwalken

Men Lucky er ikke den eneste i familien Smith som arbeider i modellbransjen. Storesøstrene Daisy, Pyper og Starlie er også signert hos Next Models, samme modellbyrå som Lucky har arbeidet for siden han startet å arbeide i modellbransjen. På bildet under er de fire søsknene avbildet sammen med moren på morsdagen tidligere i år.


Publisert: