Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

10 lette dresser til sommerfesten

Foto: Produsentene / Montasje: MinMote
Foto: Produsentene / Montasje: MinMote

De perfekte dressene til sommerlige bryllup, bursdager og andre festligheter i solen.

Når man tenker på en dress, er det lett å se for seg varme jakker og bukser i ull eller – om du har gått for de aller billigste variantene fra butikker som H&M eller Zara – en litt plast-aktig polyesterblanding.

I tillegg har nok de fleste hørt om dresser i lin, det tynne, luftige materialet som holder deg kjølig i varmen, men krøller seg bare du ser for hardt på det. Et annet stoff som fungerer utmerket i varmen er bomull.

Bomullsdresser finnes i hovedsak i to varianter. Mest karakter har det såkalte seersucker-stoffet, et tynt, kreppet bomullsstoff ofte forbundet med sørstatene i USA – spesielt klassikeren i lyseblått med hvite striper. I tillegg finnes det en rekke dresser i glatt bomull – ikke ulikt tykkelsen og mykheten du vanligvis finner i chinos.

Begge disse materialene er perfekte for fest og moro i sommervarmen. Her kan du helt enkelt bruke det tilbehøret du ellers vil brukt til en hvilken som helst annen dress, både skjorte, slips og sko. I tillegg er disse dressene ofte fine å kombinere med mer uformelle skjorter, eksempelvis årets beste, fargerike Hawaii-skjorter.

Dressbuksene og dressjakkene kan også brukes hver for seg. En dressbukse i bomull er i bunn og grunn et par chinos med press, og ser blant annet stilig ut med et par enkle sneakers og en t-skjorte som er puttet ned i buksen. Dressjakkene kan på sin side brukes som en tynn jakke over både t-skjorter, skjorter og piquétrøyer, eksempelvis til en mørkeblå jeans. Jo mindre definert skulderen på jakken er, jo bedre vil den egne seg som en tynn jakke til mindre formelle antrekk.

Her er sommerens fineste bomullsdresser:

sommerdress1

Dress fra COS. Bukse selges separat, men er her regnet med i prisen. Foto: Produsenten

sommerdress1

Dress fra Mr. P. Foto: Produsenten

sommerdress1

Dress fra Z Zegna. Foto: Produsenten

sommerdress1

Dress fra BOSS. Foto: Produsenten

sommerdress

Dress fra Cavour. Foto: Produsenten

sommerdress

Dress fra Filippa K. Bukse selges separat, men er her regnet inn i prisen. Foto: Produsenten

sommerdress

Dress fra Oscar Jacobson. Bukse selges separat, men er her regnet inn i prisen. Foto: Produsenten

sommerdress

Dress fra J. Crew. Bukse selges separat, men er her regnet inn i prisen. Foto: Produsenten

sommerdress2

Dress fra SuitSupply. Foto: Produsenten

sommerdress2

Dress fra J. Lindeberg. Foto: Produsenten

Lurer du på noe om denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?