Sommerens fem kuleste solbriller for menn

RETRO: Skuespiller Johnny Depp har lenge vært en fan av retroinspirerte solbriller med fargede glass. I år følger solbrilleprodusentene etter, og tilbyr modeller i alle prisklasser. Foto: Produsenten/Getty Images

Fargerike glass og ravfargede rammer er mer populære enn noen gang.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Her i MinMote lever og ånder vi for tiden på året da solen endelig skinner sterkt nok til at vi kan rettferdiggjøre å gå med solbriller hele dagen.

Allerede i fjor gjorde den klassiske brilleprodusenten Ray-Ban stor suksess med sine fargerike pilotbriller – sett på neseryggen til enhver hotpantskledd festivalblondine fra Coachella til Vinjerock. Det ser ikke ut til at den trenden vil gi seg med det første. Fargerike speilglass er å finne hos så godt som alle de største produsentene, fra luksusmerker til kjedebutikker.

Og glem ikke å sjekke ut de fineste poloskjortene akkurat nå!

En annen trend som for alvor er på vei tilbake er ravfargede rammer – nærmest karamellaktige. På sekstitallet ble denne typen rammer udødeliggjort – først og fremst av filmstjerner som Steve McQueen – og nå er de her igjen.

Ingenting hever et antrekk mer enn det perfekte par med «shades», og her har MinMotes herrespaltist valgt ut fem sommerfavoritter som ser bra ut enten de brukes til å skjule blodskutte øyne, eller til å sette prikken over i-en på det perfekte sommerantrekket.

Solbriller fra Zara, 279 kroner. Foto: Produsenten

Enkel og elegant
Denne modellen fra gigantkjeden Zara henter fram det beste av sekstitallet, med grønne glass og gjennomsiktige, ravfargede rammer. Sleng dem på deg med en lyseblå piquétrøye, eller bruk dem til blådressen på 17. mai.

Trenger du mer inspirasjon?Her er ti menn du bør følge på Instagram

Solbriller fra Knockaround.com, 110 kroner. Foto: Produsenten

Perfekt for stranden

Eller russetiden. Eller en siste krampeaktig tur i alpinbakken. Disse fargerike fra nykommeren Knockaround koster en brøkdel av det de populære Oakley-brillene gjør, men holder god kvalitet. Med en klassisk passform som kan minne om Ray-Bans «Wayfarer» er dette en solbrille som kler de fleste ansiktsformer.

Her er joggesko-klassikerne som aldri går av moten.

Solbriller fra Asos, 210 kroner. Foto: Produsenten

Retroinspirert kamuflasje

Nettgiganten Asos tilbyr det meste, også solbriller. Disse kan til forveksling minne om den mye, mye dyrere Tom Ford-modellen «Snowdon», men med brunspraglete rammer gir de en varm og sommerlig følelse. Sleng dem på deg med favorittdressen din, eller med en kritthvit t-skjorte og blå-shortsen.

Solbriller fra Acne, 2595 kroner. Foto: Produsenten

Fear and loathing

Svenske Acne har nettopp gjort sitt inntog på solbrille-markedet, og debutanten skuffer ikke. Disse solbrillene med gule glass gir sterke assosiasjoner til den eksentriske feature-journalisten Hunter S. Thompson – senere portrettert av skuespiller Johnny Depp. Bruk dem så lenge det fortsatt er kjølig nok til å gå med høyhalset genser, eller med en blomstrete skjorte og din fineste bøttehatt.

Solbriller fra Dior hos Otticanet.com, 2880 kroner. Foto: Produsenten

Årets vinner

Joda Kanye, de lager dem faktisk slik fortsatt. Om du virkelig vil slå på stortromma er denne modellen i metall og speilglass solbrillen å gå for. Den nøytrale fargen passer til så godt som alt, og toner ned det ellers markante designet. Dersom du fikk igjen på skatten er dette veien å gå.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, så svarer jeg så godt jeg kan!

Publisert:

Finn mer innhold om: