Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Tilbehøret som gir deg orden i hverdagen

KJEKT Å HA: Vi har tatt en titt på det smarteste du kan pakke i sekken i før jobb. Trykk på bildene for å se pris og produsent. Foto: Produsentene

Pakk dette i sekken hver dag, og du kommer ikke til å angre.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

I internettkretser – gjerne de som tar for seg zombie-apokalypser, verdens undergang eller paramilitær virksomhet – brukes ofte uttrykket «everyday carry», gjenstander man alltid har med seg. I disse forumene går det stort sett i lommelykter, kniver og karabinkroker, men uttrykket har spredd seg. I tråd med at herremoten har blitt stadig mer utilitaristisk – allværsjakker var allestedsnærværende under vårens motevisninger – har også tilbehøret som regnes som stilig utviklet seg forbi nøkkelringer og mobildeksler.

Både jobb- og skolehverdagen kan bli hektisk og kaotisk, så vi tok en titt på tilbehøret som gjør livet litt enklere, både på farten, og når du sitter ved pulten.

Plass til alt

kontorting

Kortholder fra Pantone. Foto: Produsenten

90,-
Gå til butikk
kontorting

Sekk fra Master Piece. Foto: Produsenten

2999,-
Gå til butikk

Dersom man skal pakke smart, må man først ha noe å pakke i. Japanske Master Piece lager noen av de beste hverdagssekkene på markedet, i vanntett stoff og med smarte lommer.

Siden smarttelefonens inntog har kortbaserte løsninger – bussen, biblioteket, studentbeviset – raskt blitt digitalisert. Mengden kort vi trenger på daglig basis blir stadig mindre, hvilket gjør at alt får plass i denne stilige løsningen fra Pantone. Gitt produsenten er det kanskje ikke noen overraskelse at den kommer i alle regnbuens farger – og enda noen flere.

Trendy tech

kontorting2

Ørepropper fra Jabra. Foto: Produsenten

1890,-
Gå til butikk
kontorting2

Macbook-deksel fra Apple. Foto: Produsenten

1979,-
Gå til butikk

Siden Apple kom med sine trådløse AirPods, har flere produsenter kvittet seg med ledningene. Disse fra Jabra er stilrene i sort og bronse, og det skader ikke at de er blant de beste på lydkvalitet, ifølge våre kolleger i Tek.no.

De fleste av oss drasser en eller annen datamaskin frem og tilbake fra jobb og skole. I sekken kan den fort få seg en trøkk, noe som gjør det lurt å ha et deksel. Skinn er vår favoritt, og dersom du har en MacBook får du ikke noe stiligere enn denne fra Apple selv – selv om du kan finne langt billigere …

Si nei til automatkaffe

kontorting3

Kaffebrygger fra Aeropress. Foto: Produsenten

289,-
Gå til butikk
kontorting3

Kaffekvern fra GSI. Foto: Produsenten

330,-
Gå til butikk

Nordmenn er blant menneskene som drikker mest kaffe i verden, og mye av det er trolig sur, dårlig automatkaffe. Start heller dagen med nykvernet, nypresset kaffe, med denne enkle komboen. Til prisen av ti kopper «take away»-kaffe kan du lage ditt eget perfekte brygg hver dag, så lenge arbeidsplassen din har en vannkoker. Trakten og måleskjeen til Aeropressen er ikke særlig viktige, og papirfiltrene kan byttes ut med et gjenbrukbart i metall. På den måten får du et veldig kompakt opplegg som lett kan pakkes i sekken.

Husk alt

kontorting4

Kulepenn fra Caran D'Ache. Foto: Produsenten

249,-
Gå til butikk
kontorting4

Notatbøker fra Field Notes. Foto: Produsenten

149,-
Gå til butikk

Selv om mobilen din har en notat-app, er det ikke alltid fint å sitte med nesen i en skjerm. I møter er det mye lettere å ta notater på gamlemåten, og Field Notes er gullstandarden for enkle, oversiktlige ukeplanleggere. Sørg for å bruke en kulepenn som virker, og den klassiske Caran D'Ache 849 er et sikkert valg når du er klar for å ta steget videre fra gode, gamle Bic. I tillegg er det sannsynligvis det minste du noen gang kommer til å betale for noe som er «Swiss Made».

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: