MinStil: Sebastian Solberg

KLER SEG ETTER HUMØRET: Sebastian trives i det meste, så lenge det føles rett for dagshumøret.

– Gi litt mer blaffen i om gutta synes du er fet, sier Sebastian Solberg.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Chris Holsten, Zupermaria, Vita Mashadi og Ramón.

Denne gangen har vi tatt en prat med influencer og TV-personlighet Sebastian Solberg. Etter å ha jobbet som kreativ leder i managementet Eccentric People, er trebarnsfaren nå klar for å ta fatt på nye, egne prosjekter.

– Nå jobber jeg som markedskonsulent, influencer og gjør TV-prosjekter som regissør og caster, forteller han til MinMote.

MOTETIPS: Sebastians beste motetips er å gi litt mer f***.

Sebastian har vært interessert i klær og mote helt siden ungdomsskolen, og synes klær er en viktig del av menneskers identitet.

– Jeg synes det er kult at hvordan vi kler oss sier mye om personligheten vår, interesser, hvordan vi ønsker å bli oppfattet og ikke minst hva vi ser på som fint.

Hans aller beste motetips? Våg å eksperimentere.

– Gi litt mer blaffen i om gutta synes du er fet, eller om du passer perfekt inn. Kle deg i det du selv synes er fett, og bare ei det. Ikke unnskyld deg, og bær plagg med stolthet. Jeg hører ofte fra mine kompiser «nei, det der kan ikke jeg gå i, det blir helt feil for meg. Det ville sett kult ut på andre, men jeg kan ikke gå i det.» Klart du kan om du vil! Jeg synes også det er kult om nordmenn hadde blitt flinkere til å kle seg opp litt i hverdagen også, ikke bare på fest.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg har vel ikke noe konkret stil. Noen dager liker jeg den klassiske stilen, en annen dag liker jeg en rosa bukse og silkeskjorte. Andre dager kaster jeg på meg en skinnjakke og boots og er strålende fornøyd med det.

BEIGE: Sebastian trekkes ofte mot fargen beige.

– Hva er «typisk Sebastian» i garderoben?

– Jeg er dessverre litt for glad i beige. Hvite linskjorter, beige bukser, jakker og vester i jordtoner har jeg mye av. Jeg synes det er pent, og jeg føler det funker uansett hvor eller hva man skal.

– Hvis du måtte velge ett favorittplagg du har i garderoben, hva er det – og hvorfor?

– Å, den er vanskelig. Det finnes ikke noe plagg jeg føler meg finere i enn bunaden min. Men jeg kjøpte nylig en beige silkebukse fra CasaBlanca, og den funker til alt, så den har blitt en «go-to».

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg har den siste tiden begynt å ta mer og mer avstand fra ultra fast fashion, og prøver å kjøpe klær i naturmaterialer. I tillegg har jeg begynt å handle mer brukt.

Også når Sebastian handler til barna forsøker han å gjøre bevisste valg:

– Når jeg handler til barna er jeg nok mer påpasselig enn når jeg handler til meg selv. Jeg kjøper alltid litt for store klær til barna som de kan vokse inn i. I tillegg sørger jeg for at klærne jeg kjøper er av god kvalitet, som kan arves ned til neste barn. Jeg har selvsagt vært innom Zara nå og da, for å skaffe noe raske greier til barna, men det prøver jeg å kutte ut.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg må ærlig innrømme at jeg er glad i nytt, men har ganske nylig begynt å kjøpe mer brukt. Jeg var i London for litt siden, og kjøpte en kjempefin Burberry duffelcoat som jeg digger.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Da jeg bodde i New York kjøpte jeg flere skinnjakker, både med og uten frynser. De elsker jeg, og tror jeg kommer til å ha med meg hele livet ut.

FRYNSER: Sebastian har en forkjærlighet for skinnjakker, både med og uten frynser.

– Hva er ditt beste tips for å finne vintage-skatter?

– Ha god tid. Det finnes masse vintage-butikker med altfor mye ræl, men innimellom rælet finner man ofte noen skikkelig bra skatter, og det er så gøy når det skjer! Brick Lane i London for eksempel har alt, men du må ha god tid og en tom koffert som du lett fyller opp etter en dag på vintage-jakt.

– Hva er det dyreste du har i garderoben?

– Tror det må være bunaden min, eller en semsket skinnjakke fra Gucci som jeg fikk en veldig god pris på, men selv da var den dyr.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg prøver å ikke låse meg fast til hva som passer sammen. Jeg prøver å mikse forskjellig ting, og prøve ut nye kombinasjoner som kanskje ser fett ut, men som jeg ikke nødvendigvis tenker på som et naturlig valg til hverandre.

For å utnytte garderoben best mulig, får Sebastian også hjelp av samboeren Nikoline.

– Hun tenker på en annen måte enn jeg gjør, og da får jeg ofte brukt ting jeg ikke bruker hver dag. Jeg er også en person som tar vare på mye. Jeg sendte faktisk to gamle jakker til skredder for å få sydd de om. Det var jo litt gøy, og en fin måte å fornye det du har i stedet for å kjøpe nytt.

– Hvordan ser et typisk antrekk ut for deg om våren, sommeren, høsten og vinteren?

– Om våren elsker jeg jakker, og har mange fine vårjakker. Så da blir det ofte jeans, T-skjorte og en fin jakke.

– Om sommeren liker jeg en litt oversized silke- eller linskjorte, noen fine sandaler og gjerne en vid shorts eller bukse. Jeg er også flinkere til å bruke farger om sommeren.

– Høsten er litt samme som vår, med mange jakker som er gull om høsten. Og det slår sjeldent feil med noe fint strikk og en digg jakke.

– Til vinteren er jeg på jakt etter en fin heldress. Barna har hatt Moncler-dresser som babyer, og jeg har lyst på en sånn i voksenstørrelse. De ser sykt digge ut. Men i helgene kaster jeg på meg klær jeg kunne brukt i bakken når jeg skal ut og leke med barna. Når jeg skal ut uten barn har jeg flere frakker og deilige boblejakker som tåler norsk vinter.

SPØR OM HJELP: Sebastian får ofte hjelp av samboeren til å sette sammen nye antrekk.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Jeg har veldig lyst på en Cartier Patherte-klokke i helgull, og så kunne jeg tenkt meg et par ekstra ting i garderoben til sommeren. Gjerne noen silkeskjorter eller bukser med farger på. Jeg synes Casablanca, Róhe og Marni har veldig mye fett som jeg vurderer å kjøpe meg nå.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg følger et par utenlandske fashion-fyrer på Instagram som jeg inspireres av. I tillegg er det folk på gaten da, spesielt i utlandet. Har også sett at det er flere menn som er typ 10 år yngre enn meg i Oslo som er utrolig kule, og tør å bryte de klassiske stereotypiene for hvordan menn skal kle seg. Det synes jeg er fett, og det blir jeg veldig inspirert av.

INSPIRASJON FRA UTLANDET: Sebastian henter ofte inspirasjon fra utlandet. Både på Instagram og folk på gaten.

– Hvilke trender har du troen på?

– Vet ikke om jeg tror på trender, men jeg tror flere og flere etter hvert vil tørre å kle seg litt mer synlig, og utfordre egen stil med både farger, snitt og uttrykk. Jeg tror også at klær vil bli mer kjønnsnøytrale, og at menn og kvinners uttrykk blir likere.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg er veldig glad i både jakker, vesker og bager. Jeg ryker ofte på det om jeg har noe ekstra penger en måned. I tillegg elsker jeg når man kommer over nye designere – spesielt om de er norske.

MOTESVAKHET: Sebastians motesvakhet er ifølge han selv jakker.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Jeg kommer ikke på noe jeg aldri kan gå i. Alt må jo prøves før du finner ut om du liker det eller ei. Må man ikke det da? Men jeg kommer nok til å holde meg unna hvit, slim skjorte fra Ralph Lauren, smale, beige jeans og en blå blazer om sommeren. Det er «go-to» for veldig mange Oslo-menn. Fint? Ja, absolutt! Kjedelig? Ekstremt.

Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: