15 dressregler alle menn bør kunne

DRESSREGLER: Det finnes en rekke regler for hvordan du skal kle deg i dress. Foto: Getty Images

Dette må du vite før du drar på deg dressen.

MinMote
Publisert:

Denne saken er skrevet av Storm Pedersen i Pål Magazine, Norges eneste motemagasin for menn.

Her er 15 gode tips du må kunne før du tar på deg dressen:

• Bredden av slipset bør matches med bredden av jakkeslaget. Dette er en grei tommelfingerregel for at alt skal se balansert ut. Mål den bredeste delen av slipset mot den bredeste delen av jakkeslaget.

• Beltet ditt bør ikke være for bredt. Store, kraftige belter er ikke det mest sofistikerte og bare glem store beltespenner. Du kan også være sikker på å hisse på deg ekspertene om du ikke matcher skoene med beltet, eller motsatt.

MANN

Nå er dette slipset trendy igjen

• For å unngå og ødelegge jakken, alltid husk å kneppe den opp før du setter deg ned. Om du ikke gjør det, kan det hende knappen din spretter av, eller at jakken selv rives opp, strekkes og krølles.

• Når du kjøper en jakke i en butikk, som ikke er skreddersydd, er dette det viktigste punktet: Skulderputene skal avsluttes akkurat der skulderen slutter, hverken lenger ut, eller inn. Skuldrene er den vanskeligste delen å gjøre noe med hos skredderen, så sørg for at du får dette riktig med én gang. Resten av jakken kan (og bør alltid) justeres.

MANN

Kriseråd for gamle og slitte skinnsko

PÅ MED FINSTASEN: Dressen blir ekstra staselig med et fint slips, lommetørkle i brystlommen og klokke. Foto: Getty Images

• For å få en mer casual, trendy look, gå for en enkeltspent jakke med slag som peker oppover (og aldri knepp igjen den nederste knappen). Denne typen jakke er perfekt over strikkegensere med jeans eller chinos for en trendy, avslappet look.

• For å oppnå et mer formelt, forretningsmessig utseende, velg en enkeltspent jakke med to knapper og enkle slag som peker utover. Du kan også gjerne kjøre en tredelt dress med vest om du virkelig vil være formell.

• Du bør kunne få hånden din mellom jakken og skjorten akkurat nok slik at den har plass til å bevege seg, mens jakken fortsatt er relativt tettsittende. Hvis hånden beveger seg for fritt, er den for stor, og hvis du ikke får plass til hånden, er den for liten.

MANN

De beste stylingproduktene for menn

• For å hindre at buksene dine faller av hengeren, bruk «Saville Row»-folden. Hvor irriterende er det ikke når buksene dine glir av hengeren? Denne bretteteknikken gir buksene dine akkurat nok grep for å holde dem på plass uten å lage krøll.

LEK DEG: Det finnes dress med mange forskjellige farger og mønster. Så lenge den matcher med slips og sko er det bare å leke seg! Foto: Getty Images

• Mansjetten (nederste delen av ermet) din skal eksponeres 1,5 cm utenfor dressermet. For et symmetrisk, harmonisk utseende, prøv å matche mansjettlengden med mengden krage synlig på baksiden av nakken.

• Når du har kjøpt en dress, trenger du en liten saks eller spretter. Snipp opp jakkelommene, korssømmene som holder delene sammen nederst, bak på jakken og fjern etiketten fra jakken venstre arm. Vær forsiktig så du ikke skjærer i stoffet når du gjør dette.

MANN

Ikke vær redd for å se bra ut

• Slipset burde alltid være mørkere enn skjorten. Dette forbedrer kontrasten mellom skjorten og slipset. Husk alltid å matche slipset til klærne, og ikke klærne til slipset.

• Pass på at sokkene dine er lange nok slik at ikke noe hud vises når du setter deg ned.

• Match fargen på skoene dine til dressen og beltet. Til lysegrå, lyseblå og mørkeblå kan du enten ha brune eller svarte skinnsko, men til sort og mørkegrå dress burde du gå for svarte. Det er ikke noe verre enn når en helt fin dress blir ødelagt på grunn av ikke-matchende sko.

fingenser1
MANN

Åtte fine gensere til julefeiringen

• Lommetørkler er det perfekte tilbehøret for en polert finish på dressen, men husk; sørg for at de ikke har samme mønster eller stoff som slipset ditt.

• Til slutt: Bruk aldri sportsklokke til dress. Hold det stilig med en anstendig klokke. Du har på deg en dress, tross alt, ikke en grilldress.

Slik pusser du skinnsko og stryker skjorten:

Slik knyter du slipset:

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.