Slik tar du vare på huden din – litt bedre

Alt du trenger i vintermånedene som kommer.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Snøføyk, sludd, bitende kulde og sure vindkast er for huden det veisalt er for bilkarosseri og skinnsko.

Når været veksler fra vått og mildt til tørr, bitende kulde like ofte som Donald Trump innblandes i en ny skandale, kan huden i ansiktet lett bli irritert. Med riktig stell og vask kan du imidlertid ta en langt steg mot å unngå både kviser og sprukne lepper.

MinMote har pakket den optimale toalettmappen for de kommende månedene, og vi starter med det viktigste.

Vinterfrakk 3
MANN

Vinterens fineste frakker for menn

Vask

Rester av gammel hudkrem og hårvoks bygger seg opp over tid, og kan medføre tette porer og kviser. En ansiktsvask beregnet på vintermånedene kan imidlertid være mildere enn det man bruker på sommeren, slik at den bevarer noe av hudens naturlige oljer. Kiehl's Facial Fuel lukter svakt av mint, og kan med fordel brukes både morgen og kveld.

En god sjampo trenger heller ikke være noen kraftvask. Sjampoen fra label.men renser både hår og hodebunn, men ofte er det nok å skylle håret grundig med vann, og kun bruke sjampo et par ganger i uken. I begynnelsen vil det kanskje medføre at håret virker fett tidligere enn du er vant til, men med tiden vil hårets naturlige balanse gjenopprettes.

Skjeggsmykker
MANN

Menn pynter seg med skjeggsmykker

Tilfør fuktighet

Hudpleie menn 1

Ansiktskrem fra Bulldog. Foto: Produsenten

48,-
Gå til butikk
Hudpleie menn 1

Eksfolierende vask fra Tom Ford. Foto: Produsenten

398,-
Gå til butikk

I tillegg til en god ansiktsvask, kan det være lurt å gå grundigere til verks en gang i uken. En god eksfolierende vask, som den fra Tom Ford, skrubber bort rester av gammel hudkrem og døde hudceller, og etterlater huden helt ren.

Både daglig, og spesielt etter å ha brukt en skrubb, er det viktig å tilføre huden fuktighet. En god krem for vintermånedene kan med fordel være fetere enn den man bruker resten av året, i og med at luften ofte er tørr og kald. Bulldog leverer en rekke herreprodukter til en rimelig penge, blant annet en ypperlig krem for daglig bruk. Prøv å påføre kremen direkte på ansiktet, så slipper du at halvparten gnis inn i hendene.

mr. porter
MANN

De beste nettbutikkene for menn

Hudpleie menn 3

Barberingskrem fra Ursa Major. Foto: Produsenten

269,-
Gå til butikk
Hudpleie menn 3

Aftershave fra L'Occitane. Foto: Produsenten

249,-
Gå til butikk

Barbering

Noe av det som sliter mest på huden i ansiktet, er jevnlig barbering. Barberingskremen fra Ursa Major er mildere enn det klassiske skummet man kjøper på matbutikken, og inneholder ikke alkohol. Du vil også oppdage at man ikke trenger like mye krem som man trenger skum – noe som sparer deg kroner over tid.

Når man barberer seg skraper man ofte i det øverste hudlaget, noe som kan etterlate huden eksponert og irritert. Om du har en fet ansiktskrem kan denne gjøre nytten, men en god etterbarberingskrem er ofte å foretrekke. L'Occitanes krem etterlater en kjølende følelse, og hindrer både uttørking og inngrodde hår.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: