Trendfargen du kommer unna med 17. mai

Norge i rødt, hvitt og blått – og grønt.

dress 1

Dressjakke fra Boglioli. Foto: Produsenten

dress 1

Dressbukse fra Boglioli. Foto: Produsenten

De fleste menn har en sort, blå eller grå dress i skapet – og dét er helt fint. De klassiske fargene fungerer til samtlige anledninger, og står seg til slips og skjorter i de fleste fargekombinasjoner.

Den grønne dressen er et sjeldnere syn i norske klesskap, men er i mange tilfeller vel så anvendelig som sine mer tradisjonelle slektninger. Fargen har i tillegg fått økt popularitet blant de store produsentene, så utvalget er større enn på lenge.

Tryggest er kanskje å velge en modell i en mørk olivenfarge. Denne nyansen står godt til de samme fargene du ville valgt til en blå dress – og gjerne til nypussede brune skinnsko. Ønsker du en mer avslappet og sporty stil velger du en jakke med sidelommene sydd på utsiden, fremfor den klassiske varianten der lommene er sydd inn mellom innerforet og stoffet på jakken.

dress 2

Skjorte fra Eton. Foto: Produsenten

dress 2

Slips fra Eton. Foto: Produsenten

Vi liker spesielt å kombinere den grønne dressen med forskjellige blånyanser. En himmelblå skjorte og et marineblått slips med struktur er en ufeilbarlig kombinasjon – så lenge du ikke knyter slipset som «The Donald». Velger du en avslappet modell, som nevnt tidligere, kan du med fordel bruke jakken og buksen hver for seg – både til jeans og chinos.

dress 3

Dress fra SuitSupply. Foto: Produsenten

dress 3

Dress fra Banana Republic. Foto: Produsenten

Vår sommerfavoritt er grønne dresser i bomull. Bomull tåler mer fest og moro enn ren ull, og blir ikke fullt så varmt i solsteken. Om du virkelig vil ha en sommerlig, riviera-klar dress, kan en modell i lin være veien å gå.

Flere produsenter lager dresser i en blanding av lin, bomull og ull. På den måten får man de svale egenskapene til lin, samtidig som resten av stoffet bidrar til struktur, og at dressen ikke krøller seg bare du ser på den.

Lurer du på noe i forbindelse med denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?