Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Menn: 15 budsjettvennlige oppgraderinger til studenthybelen

interiørtopp

Bli kvitt «tenåringspreget» med MinMotes rimelige interiørtips.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:
interiørtopp

Se pris og produsent lenger ned i artikkelen. Foto: Produsenten

interiørtopp

Se pris og produsent lenger ned i artikkelen. Foto: Produsenten

Mange gutter som flytter hjemmefra for første gang ryker på den samme smellen: Man kjøper så stor TV som mulig, blåser mye av budsjettet på hjemmekinoanlegg, og fyller kjøkkenskuffene med en «starter pack» fra Ikea. Med årene endrer man kanskje prioriteringer, og finner ut at det ikke føles særlig hjemmekoselig å bo i en slags «gjør det selv»-versjon av Odeon Imax Sal 2.

MANN

Slik stusser du hår og skjegg hjemme

Nå som Norge er stengt ned på grunn av coronaviruset, sitter nok mange igjen med tid som til vanlig ville vært fylt av timer på treningsstudio, turer på byen eller pendling mellom hjem og arbeid. Dermed får man tid til de tingene man gjerne skulle ha gjort, som å gi leiligheten en liten oppfriskning.

Vi har valgt ut 15 budsjettvennlige interiørprodukter som bidrar til både orden og stil hjemme.

interior6

Monstera fra Plantasjen. Foto: Produsenten

159,-
Gå til butikk
interior6

Potteskjuler fra H&M. Foto: Produsenten

299,-
Gå til butikk

Planter står neppe høyest på ønskelisten når man for første gang handler inn til guttekollektivet, men lite gjør så mye for inneklimaet som noen grønne vekster. En Monstera er lett å holde i live, selv for den som ikke har grønne fingre. Plastpotten som følger med er ikke noe særlig å se på, så plukk opp en fin potteskjuler i samme slengen.

interior2

Vannglass fra Lagerhaus, sekspakning. Foto: Produsenten

130,-
Gå til butikk
interior2

Chemex kaffebrygger. Foto: Produsenten

713,-
Gå til butikk

Ølglass sneket ut fra byens puber virker sikkert som en god idé i fadderuken på studiet, men gjør seg ikke noe særlig godt når man inviterer venner eller familie på middagsselskap. Bodega-glass er både billige og fine, og i disse kan du servere både vann og cocktails. For førstegangskjøperen eller studenten er kjøkkenplassen ofte begrenset, og en kaffetrakter tar mye plass på benken. En Chemex gjør samme nytten, om enn med litt mer manuelt arbeid, og får fint plass i skapet. I tillegg er den flott å se på, så denne kan fint stå fremme i en åpen hylle.

interior1

Ladekabel fra Native Union. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
interior1

Kabelsamler fra Bosign. Foto: Produsenten

295,-
Gå til butikk
interior1

Oppbevaringsbrett fra H&M. Foto: Produsenten

349,-
Gå til butikk

Ledningsrot er en gjenganger mange kollektiv og hybler. Mobiler, TV, spillkonsoller, datamaskiner og lamper skal alle ha strøm, og det blir fort et virvar av ledninger. En ekstra lang mobillader kan gjemmes bak sofaen, med selve ladepluggen stikkende frem, for gjester som trenger påfyll i nødens stund. Med stofftrekk blir den heller ikke så verst å se på. En kabelboks gjør kort prosess med å skjule ledningsrotet under TV-benken. Det er også lurt å skaffe seg et lite brett til oppbevaring av ting som nøkler, øreplugger og andre småting. På den måten slipper du at småting i lommene dumpes utover stuebordet, og faller under sofaen, for så aldri å bli funnet igjen.

interior7

Høyttaler fra Ikea. Foto: Produsenten

999,-
Gå til butikk
interior7

Sengesett i krepp fra Kid. Foto: Produsenten

699,-
Gå til butikk

En annen ting som skaper unødvendig mye rot er hjemmekinoanlegg med ledninger som må trekkes leiligheten rundt. Heldigvis har trådløse høyttalere blitt bedre og bedre de siste årene – samtidig som de har blitt rimeligere. En stoffkledd høyttaler ser pen ut i bokhyllen, og fyller lett en liten hybel med nok lyd.

Les også: Slik får du luksusstil på budsjett
Men det er ikke bare stuen som kan oppgraderes. Sengetøyet man rappet med seg hjemmefra har som oftest mistet alle knappene, og noen av sømmene eksisterer bare i teorien. Et hvitt sengetøy i krepp er både stilrent, behagelig, og mindre flaut å ta med Tinder-daten hjem til, sammenlignet med noe som er var lyseblått og «Tommy og Tigern»-dekorert.

interior3

Pledd fra Zara. Foto: Produsenten

259,-
Gå til butikk
interior3

Baderomssett fra Zara. Foto: Produsenten

596,-
Gå til butikk

Fullfør stilen på sengen med et enkelt pledd som kan slenges over fotenden. Utseendemessig fremstår sengen mer gjennomført, og det er praktisk å ha noe å sette seg på – dersom man for eksempel knyter sko eller skifter sokker på soverommet – uten å gni buksebaken inn i sengetøyet du skal sove i.

Gjennomført er også kodeordet for baderomssettet vi har valgt ut. Sammenlignet med plastbeholderen håndsåper ofte kommer i gir denne badet en mer luksuriøs stil, i hvert fall kombinert med tannbørsteholderen og skålene i samme materiale. Med denne såpedispenseren kan du også kutte redde miljøet bittelitt, ved å kjøpe refillposer som bruker mindre plast.

interior5

Skittentøyspose fra House Doctor. Foto: Produsenten

149,-
Gå til butikk
interior5

Oppbevaringsboks fra Clas Ohlson. Foto: Produsenten

79,-
Gå til butikk

Dersom du fortsatt bruker plastposer til oppbevaring er det på tide å oppgradere. Til bare noen hundrelapper kan du kjøpe flere av disse boksene og posene, og bruke dem til ting som skittentøy, pant og papiravfall. Håndtakene på skittentøysposen er også praktiske om du, for eksempel, må bære klesvasken til fellesvaskeri i borettslagets kjeller.

interior4

Kalender fra Design Letters. Foto: Produsenten

159,-
Gå til butikk
interior4

Dokumentholder fra Clas Ohlson. Foto: Produsenten

79,-
Gå til butikk

Som nevnt bør du skaffe deg en boks til papiravfall, men også de papirene du vil ta vare på fortjener bedre enn å ligge sammenkrøllet i bunnen av en skolesekk. Skaff deg et par dokumentbokser, og bruk dem til oppbevare arbeidskontrakter, vitnemål, forsikringspapirer og lignende.

Til slutt har vi valgt ut en enkel månedskalender – den enkleste måten å holde styr på hva du selv, og andre du bor med, skal gjøre den kommende tiden. Plott inn ting som ferier, bursdager, eksamener eller når man jobber, og heng den opp et sted den er lett å kaste et blikk på hver dag – for eksempel ved siden av kjøleskapet eller inngangsdøren.

Lurer du på noe om denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert: