Herre: Fem trender for 2020

Foto: Reuters / Pa Photos

Vi har tatt en titt på mote-spådommene for det kommende året.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Slutten av 2010-tallet var i stor grad preget av «athleisure» – sportsinspirerte moteplagg i teknisk tøy. Både de som i hovedsak driver med friluftstøy – merker som The North Face, Patagonia og Nike – samt de eksklusive motehusene – eksempelvis Monclér og Gucci – tjente nok godt på salg av boblejakker og «sneakers», altså joggesko.

Vi har tatt en titt på hva de store motemagasinene og influencerne mener om motefremtiden. Her er fem trender vi har tro på i år.

PRETTY IN PINK: Timothee Chalamet imponerte i pastellrosa under et pressetreff i forbindelse med filmen «Little Women». Foto: Isabel Infantes, Pa Photos / NTB Scanpix

Mykere farger

Magasinet Vogue drar frem mykere farger, spesielt pasteller, som en av årets trender, etter å ha sett hva som gikk igjen på gatemote-bildene fra de store moteukene i januar. En som tyvstartet på trenden allerede i fjor høst var skuespiller Timothee Chalamet, som gjør det meste rett i klesveien om dagen. Pasteller var også på menyen hos store merker som Gucci og Louis Vuitton under vinterens motevisninger.

Færre joggesko

Den populære stil-podkasten «Throwing Fits», tidligere kjent som «Failing Upwards», har lenge ment at joggeskoenes tidsalder snart er over. Starten på 2010-tallet satte pensko med spenner og mønster på kartet. I år tror vi den preppy «loaferen» vil bli en hit.

STJERNE: Skuespiller Ezra Miller er ikke redd for å eksperimentere i hverken kles- eller sminkeveien, og vekker ofte oppsikt på den røde løperen. Foto: Jennifer Graylock, Pa Photos / NTB Scanpix

Sminke

Sminke er i ferd med å erobre menns skjønnhetsregime nå, skal vi tro amerikanske GQ. Sminkegiganten Chanel har lansert en egen sminkekolleksjon for menn, og på «Team Sminke» finner vi unge, fremadstormende skuespiller som Ezra Miller (bildet over) og Ansel Elgort (under). Sistnevnte fikk mye oppmerksomhet for den glitrende øyeskyggen og neglelakken han brukte under årets Golden Globes.

GLITTER: Ansel Elgort kombinerte glitrende øyenskygge med en matchende brosje under Golden Globes. Foto: Mario Anzuoni, Reuter / NTB Scanpix

Mikrotrend: Brosjer og andre store smykker

Apropos Ansel Elgort, legg merke til brosjen på bildet over. Britiske Vogue spår at prangende smykker blir en mikrotrend blant menn – en måte å tilføre antrekket det lille ekstra på. Sommerfugler i gull og glitrende edelstener er nok neppe den trenden som kommer til å dominere motebildet i størst grad i år, men for den som liker å kle seg opp i dress eller smoking kan det være et morsomt tilskudd til garderoben – og her er det mulig å finne mye i bruktbutikker og på loppemarked.

«SAGGING» ER UT: Artist Harry Styles slår et slag for bukser som sitter godt opp på livet. Foto: Ian West, Pa Photos / NTB Scanpix

Høylivsbukser

Det blir spennende å se hva snurrebart-hipstere skal finne på, nå som høylivsbukser blir allemannseie. Motemagasinet Esquire spår at herrebukser vil være både romsligere, og sitte høyere på livet i tiden som kommer. Blant dem som går i bresjen for trenden er den stilsikre sangeren Harry Styles, som fikk en plass på vår liste over tiårets best kledde mannlige kjendiser.

Lurer du på noe om denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: