Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Fem trender du bør vite om nå

HOT NÅ: Strikkevester, fargerike dresser og toner i brunt og sort er blant det som herjer i motebildet akkurat nå.

Vi har tatt en titt på fem av sesongens trender for herre.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Hva har trender og «one night stands» til felles? De kommer og går, vi ser tilbake på dem med blandede følelser, og vi spør oss kanskje: «Hvorfor stoppet ingen meg fra det?». Men det finnes trender – og romanser, for den saks skyld – som vi stadig vender tilbake til, som blir noe mer, noe langvarig.

Vi har tatt en titt på hva som rører seg i motebildet nå, både hva de store stjernene går i, og hva som får spalteplass i de store motemagasinene. Her har vi valgt ut fem trender vi tror vil være med oss en stund, fra snedige konsepter og ideer, til konkrete fargekombinasjoner og plagg.

MANN

Årets fineste farsdagsgaver

«Bestefarstil»

Rapperen «Tyler, The Creator» har gjort det i mange år – nå følger moteverden etter. Strikkevester, bøttehatter, hvite sokker, romslige høylivsbukser, ja, så å si alt du ville forventet at en bestefar i gyngestol ville hatt på seg, er nå på moten. Strikkevesten har vi allerede skrevet om flere ganger i år, og vi tror at resten av estetikken vil få fotfeste i tiden som kommer.

Du bør nok fortsatt styre unna rutete blazere med skinnlapper på albuene, men vi nikker anerkjennende om det neste plagget du kjøper er en skotskrutet strikkevest.

Dette var riktignok et sommerantrekk, men stjel både vesten og lua fra «Tyler, The Creator» i høst.
MANN

Trend for menn: Vesten

Blomstrete

Blomstrete

Vi får Harry Styles-vibber av denne strikkede Soulland-vesten.

1545,-hos Boozt
Gå til butikk
Strikket

Strikket

Vest med V-hals og kontrastsøm.

449,-hos Zara
Gå til butikk

Fargerikt strikketøy

Glem skandinavisk minimalisme, nå er det langt sprekere design som gjelder. Koksgrått og sort er byttet ut med sterke varianter av alle regnbuens farger – gjerne i kombinasjon. Motegiganten Vogue trekker frem tykke strikkegensere i geometriske, fargerike mønstre som det beste forsvaret mot den kalde og mørke tiden vi går i møtet, og vi er helt enige. Fargene holder humøret oppe, mens ulla holder deg varm – en skikkelig vinn-vinn.

Luksusmerket Versace har produsert flere fargerike strikkegensere de siste sesongene, som denne med knallfargede ermer fra høstkolleksjonen i fjor.
Varme toner

Varme toner

Flerfarget genser med iøynefallende print fra Stussy.

2299,-hos YME
Gå til butikk
Tekstur

Tekstur

Genser fra Ader Error med striper rundt både hals og armer, med tekstur i selve plagget.

3699,-hos YME
Gå til butikk

Dresser i alle farger og fasonger

2010-tallet var et tiår preget av smal passform. «Slim fit» ble den nye normalen – også for dressen, som helst skulle være marineblå. Nå virker det som at pendelen er i ferd med å svinge den andre veien. Vi sier ikke at du trenger å kvitte deg med den klassiske blådressen, men både på den røde løperen og i motemagasinene ser vi stadig mer mangfold.

Under Emmy-utdelingen fikk vi både romslige dressbukser, dressjakker så lange som frakker, slengbukser, og fløyelsjakker i all verdens farger. Om dette er en pekepinn, vil det å pynte seg bli mye morsommere i tiden som kommer.

Skuespiller Dan Levy er ikke kjent for å begrense seg i klesveien. Her er han i en knallblå dress med snøring i livet under Emmy-utdelingen i høst.
Blå blazer

Blå blazer

Blazer med krage med slag og innsnitt.

1195,-hos Zara
Gå til butikk
Matchende bukse

Matchende bukse

Blå bukse i slim fit.

599,-hos Zara
Gå til butikk

Brunt og sort

Blant de mer konkrete trendene vi har bitt oss merke i, er kombinasjonen av plagg i sort og brunt. Ifølge motemagasinet GQ har dette lenge blitt sett på som «fy, fy» i motekretser. Vi vil ikke si at dette er noe helt nytt, men akkurat nå dukker denne kombinasjonen opp i mange former. Det kan være som en brun- og sort-rutete blazer, som en kamelhårsfrakk til sorte joggebukser, eller som sorte skinnsko til en brun dress.

Også Vogue trekker frem 70-tallets beige toner i sin oversikt over høstens trender. Vi har tro på at brunt kan ta sin plass ved side av grått og marineblått som en av de mest anvendelige fargene fremover.

Seth Rogen har slått seg opp som en av Hollywoods best kledde men de siste årene. Under Emmy-utdelingen i høst vist han hvordan et par brune dressbukser står fint til sorte sko.
Skjortejakke

Skjortejakke

Brun jakke i 100 prosent ull.

2299,-hos Massimo Dutti
Gå til butikk
Sorte boots

Sorte boots

Tykk gummi og et rent ullfôr. Ideelle for vintervær.

2199,-hos Gant
Gå til butikk

Alle bukser som ikke er jeans

Misforstå oss rett, olabukser er fortsatt kule. Vi ser imidlertid et større utvalg av bukser på markedet i dag, blant annet har materialer som kordfløyel fått en oppsving i popularitet de siste årene. De virkelig store endringene handler om passform, og som vi tidligere har nevnt er det ikke nødvendigvis «slim fit» som er fasiten nå. Stadig flere kjendiser velger seg romslige bukser, anført av stilsikre menn som Harry Styles og Shawn Mendes. Om du er lei av bukser som sitter som pølseskinn rundt lårene, går du bedre tider i møte.

Den norgesaktuelle artisten Shawn Mendes demonstrerte hvordan et par bukser skal se ut nå, da han opptrådte under MTV Video Music Awards.
Cargobukse

Cargobukse

En bukse i vevd kvalitet med trukket elastikk og skjult snøring i midjen.

299,-hos H&M
Gå til butikk
Joggebukse-design

Joggebukse-design

Dette er buksen som ikke er en joggebukse, men som likevel skal se litt ut som det.

599,-hos Mango
Gå til butikk
Publisert:

Finn mer innhold om: