Her er vårens klokkefavoritter til menn

ENKELT: Stilrene, minimalistiske klokker er en enkel måte å forbedre et hvilket som helst antrekk på. MinMote har valgt ut sine herrefavoritter for våren. Foto. Produsentene

Fra klokker med én viser, til armbåndsur som kan fjernstyre datamaskinen din: Her er MinMotes favorittklokker for våren.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Etter at mobiltelefonen tok over som folks foretrukne klokke har armbåndsuret mer og mer blitt et motetilbehør. Dette har i enkelte tilfeller ført til overdådige varianter med alt fra sekundviser til gravitasjonsmålere.

De siste sesongene har imidlertid de enkle og minimalistiske klokkene gjort et voldsomt comeback. Blant annet har det svenske merket Daniel Wellington, med sine rene urskiver og enkle reimer, blitt en favoritt blant norsk ungdom.

Det finnes imidlertid mange andre produsenter der ute, som nærmest daglig lanserer nye og stilige modeller. MinMotes herrespaltist har valgt ut sine fire favoritter for den kommende våren.

Trykk på bildene for å lese bildeteksten!

Klokker 2

Smartklokke fra Apple. Foto: Produsenten

Klokker 2

Klokke fra Slow Watches. Foto: Produsenten

2033,-
Gå til butikk

Tech-takk

Først og fremst venter vi denne våren på den etterlengtede Apple Watch, teknologi-gigantens smartklokke som er tilgjengelig i mange farger og varianter. Apple Watch skal kunne hjelpe deg med alt fra å si hva klokken er, til å sende meldinger. Designet er stilrent og enkelt, helt i tråd med Apples andre produkter, og favoritten er modellen med enkel stålrem. Det er noe «Mad Men» over den metalliske stilen, og som vi tidligere har skrevet er TV-suksessen en serie du kan la deg inspirere av.

Enarmet banditt

Apple Watch er riktignok en meget avansert klokke. I den andre enden av skalaen finner vi en annen favoritt, den enarmede klokken fra Slow Watches. I motsetning til tradisjonelle armbåndsur har klokken hele 24 tall rundt skiven, og kun én viser. Dette er garantert en god samtalestarter, men vær forberedt på å komme for sent til et par avtaler den første uken du tar den i bruk.

Se også: De beste budsjett-klokkene for menn!

Klokker 1

Klokke fra Miansai. Foto: Produsenten

3878,-
Gå til butikk
Klokker 1

Klokke fra Mondaine hos MrPorter. Foto: Produsenten

3735,-
Gå til butikk

Blå er den varmeste fargen

De fleste klokker kommer enten med en sort eller en bruk skinnrem. Møt heller våren med en dæsj farge fra Miansai, merket som kanskje er aller mest kjent for sine fargerike armbånd. Den blå skinnremmen står perfekt mot det gylne uret, og egner seg godt til en brun dress og lyseblå skjorte.

Helvetica – ikke bare for reklameskilt

Det sveitsiske merket Mondaine har lang tradisjon i klokkebransjen, men sjelden har de sett så bra ut som i «all black everything». Modellen Mondaine Helvetica bygger rundt den verdenskjente fonten Helvetica, som blant annet brukes på T-bane-stasjonene i New York, og i reklamekampanjer verden over. Kombiner klokken med en tøff skinnjakke, eller bruk den med dress for å skape en ungdommelig tvist på et ellers stivt antrekk.

PS! Prisene oppgitt i denne artikkelen er ikke inkludert eventuelle frakt- og tollutgifter som kan forekomme ved kjøp fra utlandet.

Hvilke klokker er dine favoritter? Bruk kommentarfeltet!

Publisert:

Finn mer innhold om: