Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Vårens kuleste herresneakers

ROSA: Hvitt ser alltid bra ut, men vårens sneakermote er fargerik. Foto: Produsenten

Påsken er her, og det er lov å drømme om bar asfalt. Her er joggeskoene vi gleder oss til å gå med i vår.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Kulda bølger fortsatt inn over Norge, men på et eller annet tidspunkt må snøen gi tapt. Vi har tittet i glasskula, og funnet joggeskoene vi tror vil rives ut av butikkhyllene i år.

MANN

Kan du mote-uttrykkene?

En av fjorårets største suksesser, Adidas Ultra Boost, har etter hvert blitt «allemannseie». Disse skoene brakte for alvor Adidas' «skum»-såler frem i lyset, og i 2018 peker fortsatt pilene i retning futuristiske design og høyteknologiske produksjonsmåter – eksempelvis 3D-printede sko.

På listen finner du imidlertid også noen gjenfødte klassikere, og tidløse favoritter som vi aldri blir lei av.

«Sokke»-trend

sneaks1

Joggesko fra Adidas. Foto: Produsenten

1540,-
Gå til butikk
sneaks1

Joggesko fra Asics. Foto: Produsenten

1149,-
Gå til butikk

Sko uten snøring er drømmen som barn, og veldig praktisk som voksen. Adidas' lissefrie «sokke»-sneakers splitter kritikerne, men har i likhet med «athleisure» fått, eh, fotfeste de siste årene. Vi tror 2018 blir det store gjennombruddet for denne typen sko. Kombinert med en hettegenser og «slim fit»-joggebukser er disse perfekte på vei til og fra treningsstudio.

Alt om streetwear i Norge: HER STÅR DE I KØ FOR Å KJØPE JOGGESKO

En annen stor trend som blir med oss fra fjoråret er den «stygge» joggeskoen – kanskje best eksemplifisert av designere som Kanye West og Balenciaga. «Klumpete» og «neonfarger» er stikkord her, og skoene krever sitt antrekk for å se noenlunde bra ut. Et mindre skremmende alternativ er klassikeren Asics Gel Lyte III, som finnes i utallige fargekombinasjoner. Skoen er akkurat passe «stygg» og retro, men samtidig ikke fullt så klumpete og prangende.

Mønster og materialer

sneaks2

Sko fra Vans. Foto: Produsenten

799,-
Gå til butikk
sneaks2

Sko fra Nike. Foto: Produsenten

2100,-
Gå til butikk

Vans Old Skool er alltid populær, og vi tviler ikke på at den klassiske hvite og sorte modellen vil selge i år som i fjor – og alle år før det. En spennende tvist er imidlertid den lillafargede varianten i velur, med sort såle og sorte lisser. Sørg imidlertid for å holde resten av antrekket ganske nøytralt, for disse krever oppmerksomhet. Bruk dem med sorte jeans og hvit t-skjorte, for et enkelt og rent uttrykk.

En annen «techno»-sko som fikk sitt gjennombrudd i fjor, var Nikes Vapormax. Nå er straks den andre generasjonen på markedet, og vi tror vi vil får se mer av den spesielle sålekonstruksjonen i tiden som kommer. Den første modellen kommer i Nikes flerfargede Flyknit-materiale, og en såle som ser ut som den er laget av smeltet Darth Vader. Med tiden vil vi nok se skoen i alle regnbuens farger. Skoen er opprinnelig en løpesko, men fungerer like fint på kontoret som på tartandekket.

Klassikerne

sneaks3

Sko fra Common Projects. Foto: Produsenten

3140,-
Gå til butikk
sneaks3

Sko fra Nike. Foto: Produsenten

849,-
Gå til butikk

Italienske Common Projects er MinMotes husfavoritt, og har i en årrekke figurert på listen over skoene vi anbefaler. For det første er de utrolig gode å gå i, for det andre finnes det ingen som gjør minimalistisk eleganse så godt som italienerne. Skoene er laget i ekte skinn, og gummisålen er sydd til skoen – ikke limt som på mange andre sko. Rosa er en langt mer anvendelig farge enn mange tror, og disse går like fint til sorte jeans som til en marineblå dress.

Den siste skoen på listen er en vaskeekte klassiker, som for alvor fikk nytt liv i fjor. Den enkle silhuetten er lett å like, samtidig som den ikke ligger så høyt i pris. Cortez var, da den først ble lansert, en av de mest avanserte joggeskoene på markedet. I dag er den bare beint frem stilig, samtidig som den er et bindeledd til Nikes mektige sneaker-fortid.

Vi avslutter med et knippe par sko vi tror kan bli en slager i år. Spesielt modellen fra Salomon fikk uventet mye tid i rampelyset under moteukene tidligere i år, mens varianten fra Alyx – riktignokt stivt priset – er en morsom vri på hva en joggesko kan være.

sneaks5

Foto: Produsenten

6900,-
Gå til butikk
sneaks5

Sko fra Salomon. Foto: Produsenten

2030,-
Gå til butikk
sneaks4

Sko fra Nike. Foto: Produsenten

1449,-
Gå til butikk
sneaks4

Sko fra Karhu. Foto: Produsenten

1299,-
Gå til butikk
Publisert:

Finn mer innhold om: