Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

3 moteprofiler: Disse herreskoene gjelder nå

ULIKE MENINGER: Vi har spurt tre moteinteresserte menn om hvilke sko som gjelder nå. Noen velger gjerne Moon Boots, andre henter frem noen gode, gamle garderobefavoritter.

På utkikk etter nye høst- og vintersko? Vi har spurt tre stilig menn om råd.

Malin Gaden
Publisert:

Når man skal kjøpe sko er det lurt å finne par du vet du vil ha glede av i lang tid – og som du kommer til å bruke med ulike plagg. Hvis du i tillegg finner sko som passer til flere sesonger, er det en nydelig bonus.

Vi har spurt tre stilsikre menn om hvilke sko de sverger til akkurat nå.

Tidløse klassikere

David Kayitana Lui bak Instagram-kontoen @admireroftheclassics, er som Instagram-navnet sier: En beundrer av det klassiske. For han, som mange andre, er det en intuitiv prosess det å finne sko.

– I møte med høsten og vinteren henter jeg frem sko bestående av solide såler, sier han og fortsetter:

– Men alle har en «sweet spot» og min forkjærlighet er utvilsomt loafers, kanvas-sneakers og seilersko fra G.H., Bass og Sebago, med litt tykkere såle og gode sokker i.

MANN

5 om herremote: Plagget vi aldri kvitter oss med

Når det gjelder trender, er Kayitana Lui mer opptatt av å velge ting om omhu.

– Trender kommer og går. Jeg hater å overkomplisere ting med å hele tiden være for «oppdatert». Det virker bare slitsomt, påtrengt og usjarmerende i mine øyne. Stil har en dynamisk natur ved seg og inspirasjon finnes overalt. Til syvende og sist bør det være noe av personlig art, mener jeg. Kanskje grunnen til at noe av skikkelig substans og kvalitet blir bedre med årene?

Tidløs

Tidløs

En klassiker fra Paraboot. Ble først lansert i 1945, men er fremdeles populær den dag i dag.

3999,-hos Livid Jeans
Gå til butikk

Han velger helst sko som kan ta en del av garderoben hans i lang tid.

– Jeg anbefaler alltid å gå for sko som er randsydde. Fordelen med en slik konstruksjon er mange, et av dem er økt levetid da skoen kan sendes inn til en skomaker og få sålen erstattet etterbruk. I tillegg er sålen værbestandig og slitesterk. Bra for miljøet er det også – og lommeboken selvsagt, sier han og fortsetter:

– Jeg kjøper aldri noe for kortvarig glede, og har en organisk og nesten poetisk tilnærming til klær og sko. Skoene skal være funksjonelle, altså kombineres med diverse stiler og værtyper, men også sette et personlig preg.

Loafers

Loafers

Weejuns 90s Larson Penny Loafers i skinn.

2000,-hos G.H.Bass
Gå til butikk

Langsiktig er derfor et stikkord for Kayitana Lui når han skal på skojakt. Ikke bare ønsker han å ha skoene lenge i garderoben sin, men han kjøper gjerne noe han kan hente frem til ulike sesonger.

– Solide plagg vil alltid tåle tidens tann, men forbehold at det blir tatt vare på. Når en skal velge sko bør en tenke langsiktig, hva det skal brukes til og til hvilken tid. Jeg vil også anbefale å kjøpe skoblokker til skoene. De opprettholder formen på skoen, holder fukt unna og bidrar også med å forlenge levetiden.

– Helt til slutt er det lurt å ha et godt skohorn hengende i gangen. Gjerne en lang variant og av godt materiale slik at en unngår å brekke det. Det er svært praktisk da den bevarer hælen på skoene.

Semsket

Semsket

«Clifford»-skoen fra Drake's er en av moteprofilen David Kayitana Luis favoritter under høst- og vintersesongen.

4350,-hos Drake's
Gå til butikk

Varierer

Alpinkjører Lucas Pinheiro Braathen er i tillegg til å være rask i bakken, også en moteinteressert fyr. Han har samarbeidet med det norske merket Swims om kolleksjonen «SWIMS Pinheiro» og har også opparbeidet seg over 80.000 følgere på Instagram, hvor han stadig vekk deler bilder av antrekkene sine.

Denne vinteren kommer han til å veksle mellom Moon Boots og vanlige boots.

– Moon Boots velger jeg når jeg føler for å være litt «loud» og vise ski-siden av meg. Boots tar jeg når jeg vil style et litt mer by-vennlig antrekk.

Moon Boots

Moon Boots

Alpinkjører og moteprofil Lucas Braathen Pinheiro velger gjerne slike sko når han føler for å være litt «loud» og vise ski-siden av seg selv.

1799,-hos Moniker Sport
Gå til butikk

Han styler gjerne skoene sine med en spesiell type bukse:

– Bootcut-jeans. Det passer alltid til store sko.

– Har du lagt merke til noen spesielle trender denne sesongen?

– Uggs er jo tilbake for fullt. Shoutout til Bella (Hadid, red.anm.), sier Pinheiro Braathen og ler.

– Men min Uggs-fase er over for nå.

Grønne bootsLuksus

Grønne boots

Disse chunky, grønne bootsene fra Balenciaga er en favoritt hos slpinist og moteprofil Lucas Braathen Pinheiro.

10555,-hos Mr Porter
Gå til butikk
Svarte skinnboots

Svarte skinnboots

Klassiske støvler med snøring fra BOSS.

2899,-hos Boozt
Gå til butikk

– Skoene må tåle litt

Andreas Kumwenda, selger, modell og DJ, sier det er tre ting som er viktig for han å tenke på når han skal velge sko til høst- og vintersesongen.

A post shared by wenda (@youngwenda)
MANN

MinStil: Andreas Kumwenda

1. Komfort
– Det blir mange lange turer ute med barnevognen, og derfor er det viktig med sko som sitter godt på foten.

2. Praktisk
– Med mindre tid i hverdagen er praktiske sko noe som er blitt viktig for meg.

3. Holdbarhet
– Skoene må tåle litt – spesielt i det klimaet vi har i Norge. Snø, is og salt er en dårlig kombinasjon for holdbarhet, så et par boots med tykk såle er et must om vinteren.

Hiking-inspirert

Hiking-inspirert

Boots i ulike grønn-nyanser.

4300,-hos Diemme
Gå til butikk
Praktisk og behagelig

Praktisk og behagelig

Når modell og moteprofil Andreas Kumwenda skal velge seg ut en praktisk sko, blir det fort Salomons XT-6. Ifølge ham har den en my såle og er enkel å ta av og på.

1800,-hos Salomon
Gå til butikk
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: