Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Jobbreise: Slik pakker du for én natt på hotell

MinMotes idiotsikre pakkeliste består av seks plagg, undertøy ekskludert, og dekker alle anledninger – fra flysetet, via kontoret, til restauranten.

hotellpakke

Dress fra SuitSupply. Foto: Produsenten

hotellpakke

Skjorte fra Maison Kitsuné. Foto: Produsenten

hotellpakke

Jeans fra Nudie. Foto: Produsenten

hotellpakke

T-skjorte (to-pakning) fra Levi's. Foto: Produsenten

hotellpakke

Loafers fra G.H. Bass. Foto: Produsenten

Selv om vi burde fly langt mindre enn vi gjør, er det mange som er avhengige av å reise i forbindelse med jobben. Slike reiser er gjerne kortvarige, ofte såpass at man ikke har lyst til å bale med en stor og tung koffert – langt mindre bruke tid på å irritere seg over nordmenn som ikke forstår at alle får kofferten sin til slutt, selv om man faktisk venter bak den røde linjen ved bagasjebåndet.

Med utgangspunkt i en jobbreise som krever at man overnatter én natt på hotell, satte vi oss fore å finne en kombinasjon av klær og sko som ville dekke (nesten*) alle mulige scenarioer, også de uforutsette.

* Vi antar her at det ville gått klart frem av invitasjonen dersom jobbreisen hadde krevd at du pakket, tja, bunad eller smoking i kofferten.

Et eksempel: Avdelingen din har fått ny leder, og etter «bli kjent»-seminaret i Göteborg er det felles middag og noe godt i glasset. Dere skal på restaurant, men basert på den knappe informasjonen i fellesmailen du mottok er det like sannsynlig at restauranten har en Michelin-stjerne, som at man selv forsyner seg med ketchup. Dress, eller dongeri?

Om du følger MinMotes pakkeliste vil du kunne takle alle slike uforutsigbarheter på strak arm. Dette er plaggene vi valgte å inkludere.

• To hvite t-skjorter

• Én Bomullsdress

• Én Oxfordskjorte

• Ett par mørkeblå jeans

• Ett par loafers i skinn

I tillegg trenger du to par underbukser og to par sokker – både sorte, mørkegrå og mørkeblå vil passe fint med både jeans og dressbukse. Med utgangspunkt i disse plaggene har vi satt opp forslag til fire forskjellige antrekk som får jobben gjort, og tar deg med på byen etterpå.

Full dress

Dersom du skal i viktige møter er dress et trygt valg. En bomullsdress er ikke like formell som en dress i ull eller silke – slik som den amerikanske GQ anbefaler i sin reiseguide. Med en lyseblå skjorte og sorte loafers setter du N-en foran HH-en, samtidig som du unngår jante-pjatt fra nordmenn som mener dress er forbeholdt advokater, stortingsrepresentanter og ambassadefolk.

Apropos loafers: Her er vi enige med GQ. Et par sko man lett kan kippe av og på seg i sikkerhetskontrollen er gull verdt. Samtidig er det kanskje de skoene som i størst grad endrer karakter basert på resten av antrekket. Til en dress fremstår de formelle og seriøse, til jeans fremstår de avslappede og nærmest praktiske.

Dressbukse, skjorte og t-skjorte

For seminarer, teambuilding-samlinger eller andre, mindre formelle, øyemed kan du legge igjen dressjakken på hotellrommet. Fordelen med en bomullsdress er at buksene gjør dobbelt nytte som chinos. Putt t-skjorten i buksen, og la skjorten være ukneppet for en avslappet, men fremdeles respektabel stil.

Jeans, skjorte og dressjakke

Bruk dressjakken som en blazer til pene, mørke jeans og en nystrøket skjorte – puttet ned i buksen. Mange hoteller har vaskerom, og den samme skjorten som du har brukt til dressen vil med ett fremstå «fresh» igjen etter en kjapp runde under strykejernet. Dette er et antrekk som går like godt på trendy burgerbarer som elegante, franske restauranter.

Jeans, t-skjorte og dressjakke

Det perfekte antrekket for en avslappende flyreise hjem igjen. Grunnen til å pakke to hvite t-skjorter er å bruke den andre som stand-in for skjorten på dag nummer to. Behold dressjakken på så lenge du har jobbrelaterte ting å ta deg av, men dropp den til forhold til komfort så fort du begynner på reisen hjem igjen.

PS! Produktene vi har valgt her er bare et forslag. Pakkelisten fungerer like godt med både grå, beige og olivengrønn dress. Dersom du ikke har loafers, kan du også bruke et par stilrene joggesko i hvitt eller brunt skinn, som våre favoritter fra Common Projects.

Lurer du på noe om denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?