Christopher Mørch Husby: - Derfor kler jeg meg bare i sort

MØRKKLEDD: Christopher Mørch Husby har vært i rampelyset de siste syv årene, og mener det har preget klesstilen hans. Foto: Ole Martin Halvorsen

«Skal vi danse»-aktuelle Christopher Mørch Husby (26) er så lei av å bli framstilt som et barn i pressen, at han har bygget opp en skarp garderobe nesten utelukkende i sort.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

- Jeg har en veldig basic stil. Jeg går i sort hver eneste dag - aller helst sorte jeans og t-skjorte eller skjorte. Sneakersene kan jeg bytte på, men det må være mest sort, sier Mørch Husby.

MinMote møter stylisten og gründeren i Jan Thomas Studio i Parkveien, hvor han sjonglerer jobben som daglig leder med tre timer dansetrening hver eneste dag i forbindelse med TV2s «Skal vi danse».

Les også: Trendy og fargerike høstjakker til herre

GODE VENNER: Midt i intervjuet kommer Christophers boxer Kennedy løpende inn i salongen, og han vil gjerne være med på å posere. Christopher har på seg favorittjakken fra Whyred, sko fra Samsøe Samsøe, jeans fra Tiger og sneakers fra Filippa K. Foto: Ole Martin Halvorsen

- Slipper å tenke

I det lille VIP-rommet med myke stuestoler, hyller fylt med hans og eksmannen Jan Thomas Mørch Husbys egen hårfargekolleksjon og et gigantisk sminkespeil, pakker Christopher ut sine favorittplagg:

Gensere, skjerf, t-skjorter og sneakers - samt en misunnelsesverdig skinnjakkesamling med alt fra Whyred til Givenchy og Valentino.

Nesten alt i sort, med noen få innslag av grått og hvitt.

RØFF SAMLING: Christopher har fått opp øynene for bikerjakken, og har blant annet dissegodbitene fra Valentino, Givenchy og Whyred i samlingen. Foto: Ole Martin Halvorsen

- Antrekkene trenger ikke være kjedelige av den grunn. Sort kan se forskjellig ut, sier Christopher og trekker fram en sort bukse med lakklignende belegg fra Saint Laurent og fortsetter:

FAVORITTER: Box freshe sneakers fra Saint Laurent. Foto: Ole Martin Halvorsen

- Sort gjør at man slipper å tenke. Man kan aldri trå feil med det.

Les også: Høstens beste herresko til hverdags og fest

- Også har jeg blitt veldig glad i skinnjakker, nesten med litt biker-preg. Det gikk jeg aldri i før, men da gikk jeg jo også i t-skjorte og jeans samme hvor kaldt det var. Nå har jeg blitt så voksen at jeg har lært å kle på meg, ler hårstylisten.

Mikser dyrt og billig

Selv beskriver Christopher stilen sin som skarp, men ikke for rocka.

Mørch Husby ble først kjent for folk flest da han ble sammen med kjendisstylist Jan Thomas i 2010. Tidligere i år skilte de to lag, som gode venner.

Les også: Hårsveisen «alle» kvinner elsker

Christopher mener stilen hans i dag bærer preg av alle årene med medieoppmerksomhet.

- Jeg har blitt allergisk mot å se ut som et barn, for det har jeg gjort i pressen i mange år. Jeg hadde en veldig udefinert stil da jeg ble kjent, det jeg hadde på meg var ikke så gjennomtenkt. Nå er veldig bevisst på å ha en skarpere stil, og sort er en del av den stilen.

- Hva får vi aldri se deg i?

- Masse farger.

BASIC: - Jeg føler meg veldig casual i de lyse jeansene, men det hender jeg går for dem. Ellers er jeg mer glad i de sorte (fra Saint Laurent), sier Christopher. Foto: Ole Martin Halvorsen

Den «nye» består dog ikke bare av råeksklusive merker. Av favorittbutikker ramser Christopher opp både varemagasinet NK i Stockholm og Harrods i London, til Hennes & Mauritz.

- Jeg handler masse på H&M! Jeg er veldig opptatt av å mikse dyrt og billig - det ser som regel mye bedre ut enn dyrt blandet med dyrt. Å flashe merker synes jeg sjelden ser bra ut, sier Mørch Husby.

- Samtidig er jeg mer opptatt av kvalitet enn kvantitet. Heller én dyr jakke enn flere i dårlig kvalitet.

PRAKTISKE: Christopher har en stor samling sneakers fra alt fra Nike til Lanvin. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hater å shoppe

Under klesstativet står sorte sneakers fra Filippa K, sporty joggesko fra Nike Lab, minimalistiske sneakers fra Common Projects og hvite skinnsko fra Saint Laurent.

- Hvor glad er du i å shoppe?
- Folk tror jeg elsker å shoppe, men sannheten er at jeg hater det. Derfor er alle plaggene mine impulskjøp eller noe jeg trengte til en spesiell ting. Venner og familien min synes jeg er veldig vanskelig å shoppe meg også, for jeg er helt detaljfrik. Det må være perfekt, ellers kjøper jeg det ikke.

- Derfor shopper jeg ikke så ofte, men når jeg først får ånden over meg kan jeg gå litt bananas. Men jeg må få gå rundt i mitt eget surr - da blir det ofte med mer hjem enn jeg hadde tenkt.

PASSE FORNØYD: - Jeg trodde denne var grå da jeg lkjøpte den, men nå ser den jo lilla ut, ler Mørch Husby. Foto: Ole Martin Halvorsen

- Ditt største bomkjøp?

- Jeg gjorde masse bomkjøp før, både dyre sko og jakker jeg aldri har fått brukt noe særlig. Det har jeg heldigvis sluttet med.

Tar den helt ut på skjermen

Mens Mørch Husby kun går i sort til hverdags, har han vist en annen side av seg selv i «Skal vi danse», med alt fra paljetter til utringning ned til navlen.

Følg Christopher på Instagram eller Facebook for oppdateringer fra tv-programmet og lignende.

Les også: Høstens beste treningstøy til herre

- Når jeg først er med i «Skal vi danse», har jeg ingenting imot å ta den helt ut. Så lenge det ser riktig ut til meg og til dansen så slipper jeg meg helt løs når det gjelder kostymene, forklarer han.

- Etter alt som skjedde i vår, hadde jeg en gyllen mulighet til å bare gå under jorden og forsvinne. Aldri være en offentlig person igjen. Derfor takket jeg nei til å være med på «Skal vi danse» i første omgang. Nå er jeg glad for at jeg ble overtalt, for det er veldig gøy å få være litt gæærn for meg også, sier han og fortsetter:

- Men selv om jeg kan stille i knall rødt på TV, kommer jeg aldri til å gå i parken med røde sneakers som skriker etter oppmerksomhet. For når jeg ikke er på skjermen, vil jeg egentlig ikke bli sett. Da er det sort som funker.

Publisert:

Finn mer innhold om: