Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Dette pakker vi til stranden i sommer

STRANDLIV: Norsk sommer kan by på fine dager ved sjøen, som her på Ingierstrand bad i Oslo i 2012. Foto: Krister Sørbø, NTB Scanpix

Vi har funnet sommeren kuleste strand- og piknikutstyr.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Selv om det er lite trolig at vi får en reprise av fjorårets supervarme, krysser vi fingrene for at det blir mange dager ved vannkanten, eller i en solrik park, også i år.

HUDPLEIE

Dette må du gjøre med huden i sommer

Noe av det beste med sommeren er å pakke med seg det man trenger av mat, klær og annet utstyr, og tilbringe hele dagen ute i solen. Med riktig utstyr – si, en kjøleboks som holder drikke kaldt, og et behagelig pledd – blir opplevelsen enda bedre. Vi har tatt en titt på det stiligste utstyret du kan pakke med deg – eller i – denne sommeren.

strand1

Solkrem fra La Roche-Posay. Foto: Produsenten

223,-
Gå til butikk
strand1

Teppe fra Bolia. Foto: Produsenten

899,-
Gå til butikk
strand1

Solbriller fra Le Specs. Foto: Produsenten

384,-
Gå til butikk

Det første du trenger er en god base. Et mykt pledd å ligge på er et godt utgangspunkt, og om du er på en sandstrand kommer det godt med at du slipper å legge bløte badehåndklær rett i sanden.

Det kan ikke sies ofte nok: husk å bruke solkrem. Vær nøye med beskyttelse. Smør deg før du går ut i solen, og påfør solkrem med jevne mellomrom. Om du merker at du begynner å bli rød, er det bare å trekke seg tilbake til skyggen.

shorts1
MANN

Ti fine shorts i butikk nå

Det er ikke særlig behagelig å myse seg gjennom en dag med skinnende sol. Et par rimelige solbriller som disse fra Le Specs er både stilige og beskyttende, og de er ikke så dyre at du trenger en barnevakt for å passe på dem når du hopper i sjøen. Alt over 500 kroner er for dyrt når det kommer til solbriller som jevnlig blir utsatt for sjøsprøyt og sand, spør du meg.

strand2

Kjøleboks fra Yeti. Foto: Produsenten

1714,-
Gå til butikk
strand2

Sammenleggbar stol fra Kermit Chair. Foto: Produsenten

1606,-
Gå til butikk

Uansett om du skal i parken, på stranden, eller bare sitte i spikerteltet utenfor campingvognen din, vil du garantert få behov for noe kaldt å drikke. En solid kjølebag er din beste venn, og med plass til 16 små bokser er denne fra Yeti akkurat stor nok for en liten vennegjeng på strandtur.

Campingstoler er ikke alltid en fryd for øyet, men denne fra Kermit Chairs er et stilikon. Den koster riktignok mer enn de typiske strandstolene du finner på supermarkedene langs Costa del Sol, men til gjengjeld kommer denne eike-konstruksjon med fem års garanti. I tillegg kan den pakkes ned i en pose på bare 55 x 15 centimeter.

strand3

Bærbar grill fra Snow Peak. Foto: Produsenten

2499,-
Gå til butikk
strand3

Bag fra Steele. Foto: Produsenten

552,-
Gå til butikk
strand3

Hatt fra Stüssy. Foto: Produsenten

699,-
Gå til butikk
strand3

Kopp fra United by Blue. Foto: Produsenten

125,-
Gå til butikk
strand3

Teppe fra Rumpl. Foto: Produsenten

1499,-
Gå til butikk
strand3

Ballspill fra Frescobal Carioca. Foto: Produsenten

2062,-
Gå til butikk

Engangsgriller er dårlige på alle mulige måter. De er skjøre, de forsøpler, og de er ikke spesielt gode å grille på. En velkonstruert portabel grill kan brukes igjen og igjen, og gir deg mulighet til å grille mer enn bare pølser.

Ofte har man med seg mye smått – som solbriller og en flaske med solkrem – på stranden, så en bag å bære i er absolutt nødvendig. Styr unna de billigste plast-modellene – de har en tendens til å ryke ganske fort. Denne fra Steele er laget i et tykt vinyl-stoff, noe som gjør den både slitesterk og lett å rengjøre.

I baggen kan du også slenge et par kopper. Med is og drikkevarer i kjølebagen, er du nå klar til å åpne din egne strandbar. Disse kobber-koppene tåler en støyt, og blir bare finere med litt slitasje.

badetopp
MANN

Åtte fargerike badeshorts til sommeren

Om du fort går lei av å ligge stille i solen, er det lurt å pakke med seg noe som kan holde i aktiv. Dette ballspill-settet er riktignok av den dyrere sorten, men for luksus-strandløven kan de være verdt investeringen.

Akkurat som solbriller beskytter øynene, er en caps eller bøttehatt lurt å ha for hånden, spesielt om du skal være lenge ute i sterk sol. Bøttehatten er fremdeles i vinden, og denne knallrøde varianten ser like bra ut på stranden som på byen.

Selv om vi krysser fingrene for en varm sommer, er det ikke til å komme unna at sene, norske sommerkvelden kan bli riktig så kjølige. Dette tynne boble-teppet fra Rumpl isolerer godt, og er perfekt for sene kvelder på svale svaberg, eller som teppe over kalde bein under en utekonsert i en park.

Lurer du på noe om denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert:

Finn mer innhold om: