Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Klassiske vårjakker til herre

Disse jakkene gjør deg rustet for mildværet.

vårjakke3

Jakke fra Zara. Foto: Produsenten

vårjakke3

Boblejakke fra Arcteryx. Foto: Produsenten

Når våren kommer med sine milde dager er det på tide å pakke bort tykke frakker og boblejakker. Våren er kanskje vår favoritt-årstid, fordi man etter flere måneder innpakket i skjerf, votter og tykk ull, endelig klarer seg med en enkel genser og en tynn jakke.

Det finnes imidlertid mange typer lette jakker, som alle tjener sitt formål. Vi har tatt en titt på noe av det du har å velge mellom i år, og vi begynner med bildene øverst i artikkelen.

En lett boblejakke er perfekt på tørre dager når temperaturen vaker rundt nullpunktet. For å få ekstra mye ut av jakken kan du kombinere den med en tynn, vanntett jakke på utsiden, da fungerer den like godt på dager med regn også.

vårjakker1

Jakke fra Whiteout. Foto: Produsenten

vårjakker1

Anorak fra Nanamica. Foto: Produsenten

Et alternativ til den klassiske boblejakken er modeller som denne fra Whiteout. Jakken er lett foret, og passer fint både alene og under et vanntett lag. Det laget kan eksempelvis være denne fargerike anorakken fra japanske Nanamica. Anorakken kan pakkes ned til en liten ball, og får lett plass i sekken. Når det er mildvær fungerer anorakken fint som en ytterjakke på egenhånd.

vårjakke4

Denimjakke fra Levi's. Foto: Produsenten

vårjakke4

Harrington-jakke fra Tommy Jeans. Foto: Produsenten

Når vi snakker om vårjakker kommer vi ikke unna Levi's klassiske denimjakke. Vårt tips er alltid å kjøpe denimjakker i så mørk farge som mulig, så kan du heller sette ditt eget preg på jakken etter hvert som du vasker og sliter den.
En annen klassiker er Harrington-jakken, vanligvis ensfarget, men her i en rutete versjon fra Tommy Jeans. Denne fungerer fint til lyse olabukser, men kan også brukes som en erstatning for blazeren, med dressbukser, skjorte og slips.

vårjakke2

Fleecejakke fra Loewe. Foto: Produsenten

vårjakke2

Trenchcoat fra H&M. Foto: Produsenten

vårjakke2

Skinnjakke fra H&M. Foto: Produsenten

Fleecejakker har vært i vinden de siste årene, og om du virkelig vil slå på stortromma er denne fra Loewe blant det mest luksuriøse du får tak i. Prisen er avskrekkende, men det finnes heldigvis langt billigere modeller fra andre merker.

Er du av typen som går pent kledd i hverdagen, er en trenchcoat et sikkert valg. Vi liker best den klassiske beige fargen – ofte forbundet med Burberry – og en smal passform.

Til slutt kommer vi ikke utenom den klassiske bikerjakken i skinn – alltid på moten, alltid kul. Om du er i tvil bør du kjøpe den minste skinnjakken du får på deg – innenfor rimelighetens grenser – da de har en tendens til å utvide seg over tid. Dette gjelder spesielt om du kjøper ekte skinn, som modellen vi har valgt ut her.

Lurer du på noe om denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?